Min älskling

♥ Min älskling är  v ä r l d e n s  bästa älskling!! ♥

Har ju haft min dåliga dag idag, som fortfarande är lite smått dålig, men han har verkligen gjort allt för att peppa upp mej igen!!! Sen att han försöker supa ner mej är ju en annan sak..haha!! Näe då, men lite tv-spel, en öl, en shot och mer tv-spel och lite skratt och lite flams!! Och inget gnäll för att jag inte har plockat undan och diskat upp det som jag lovat att jag skulle göra!!! Han är verkligen VÄRLDENS BÄSTA ÄLSKLING!!!!
Och han är BARA BARA MIN!!! Och så Nemos då såklart!!!!

Dessutom kom han hem med en chokladkaka åt mig, som jag längtat så efter!!!!

Tack gubben min!!! Du är underbarast och betyder allt för mig!!!
Ä L S K A R  D I G ! ! !


image262

Möbler till salu igen

Nu ska de säljas möbler här igen då!
Den är gången blir de hatthyllan som ryker, och en smal bokhylla!
Intresserad???

image260
image261

Why?

Varför känner man sig slut som människa en dag när man är ledig???
Det är väl då som allt ska vara på topp och man ska vara full med energi???
Näerå..Sofie e helt slut.. har ingen ork att göra någonting och allmänt trött och sliten i kroppen...
Jävla skit också!!

Snälla ge mig lite energi så jag kan njuta av min lediga dag!!!


Ångest.....



Har roat mig med att spela Guitar Hero nu på eftermiddagen, men de va inte heller roligt nå längre...gå ut orkar jag inte heller göra...orkar inte städa, inte baka, inte göra nånting...och gör jag ingenting...då får jag ångest och dåligt samvete...Helvete!!!

Regn

Jävla regnoväder!!
De regnar fan i mej hela tiden
Är det såhär det ska vara på sommaren??
Vi kanske ska byta årstider....
Tänker man efter..
..så kan man fan jobba när de e såhär

Men nog fan e ja glad att ja inte behöver jobba idag, trots allt!!

image259



Less, lessare, lessast

Oh my....

Hahahaha, den där killen alltså!!!
Nu är det fart på honom igen!!
Aja, inte direkt nåt vi går miste om ialla fall...
bara till besvär ändå så!!!  Bye bye!!!


Skrattretande....



Du är inte välkommen här heller.....

Stugan

I helgen var vi i vår stuga som ligger i Årsunda! Jag älskar den platsen! Där har vi tillbringat somrarna ända sedan jag var nyfödd!! De är en underbar plats, där hela släkten samlas på somrarna! Den här helgen var de surströmmning som gällde och sen blev de fika på stranden!! Detta var halv tio på kvällen, så vi hade verkligen tur med vädret..=)

I bakgrunden på bilderna kan ni se Strandbaden, och mammas båt!!
Strandbaden besökte vi bland annat på lördag kväll..då de var after beach där!!

image254

image255

image256

image257

image258


Underbart läge vid Storsjön!!

Lägenhetsbilder

Ja men va sjutton...
jag måste ju bara visa hur de blev med de fina vaserna..
(snott idén från Make Up Store)
Så kan ni få se våra nya köksmöbler också!!! ;0)

  

Badrummet e så litet så det går inte att ta en helhetsbild av det...

  
 
Vi har ju köpt nya möbler till köket också...tänk bara på att vi ska ha den här tapeten som fondvägg bakom bordet..för just nu ser de inte alls fint ut..

Då så, då har ni fått ett litet smakprov igen då..=)
Jag vet att vissa av er vill se mera, men de e fortfarande inte klart..;0)
Men de tar sig, så snart..haha!

IKEA shopping!

I just lööööv IKEA!!!

Tror ni de blev nå handlat på IKEA idag då...jojomänsan!!
Ett helt nytt inrett badrum blev de...eller nästan ialla fall..Badrumsmöblerna köpte vi ju sist vi var på IKEA och idag var det tänkt att jag skulle dit för att köpa något och ställa på hyllan som jag kunde ha mitt smink i.
Men de blev en massa massa mer!! Fast billigt må ja säga att de blev!!

   
       
    

Detta är lite av de jag lyckades handla på mig..eller det mesta egentligen..var bara en liten bordstablett som jag inte har lagt in här...
Kanske ska se om jag lyckas få en bild av badrummet också...

Vart alldeles kär i den ljusturkosa färgen..o så har vi svarta badlakan som vi också ska ha då! Om jag får säga de själv så vart de fin fint..;0)

Ifall ni också blev sugna kan jag tala om att draperiet kostar bara 39kr, mattan 29kr, och handdukarna 19kr styck!! Kap kap kap!!! =)

Ledig dag

Kan inte beskriva hur skönt de är att vara ledig alltså...jag njuter...trots att jag måste tvätta! =) Dom har redan hunnit ringt från jobbet också och fråga om jag inte kunde komma och jobba...skulle inte tro de va!! Tänk att de alltid är samma sak...varje gång man är ledig, ringer dom och frågar...suck!! Men idag sa jag ialla fall nej, utan att få dåligt samvete!! Jag ska tvätta lite nu först, och sen ska jag åka till IKEA, japp ja bor på IKEA ;0), och sen blir de till att dona lite hemma..börjar ju bli lite ordning nu ialla fall..Men de e ju inte klart!! Fast de e lite svårt också när jag och Simon jobbar hela tiden..

Jag har något att fundera över också..hjärnan går på högvarv..frågan är om jag är dum eller smart om jag gör det bara..Det är ju ändå rätt bekvämt, men är det värt att alltid må dåligt..är det värt att förstöra ytterligare en sommar...Maria tycker jag ska göra det, släkten likaså...och Simon...de är bara jag som är rädd...Rädd för att inte ha något!! De kommande veckorna får vara avgörande...

Tänk att det alltid ska vara så mycket skitsnack på en arbetsplats där det nästan bara jobbar kvinnor!!! Eller ska ja säga kärringar!!! Helt sjukt hur snacket går.. tror de är värst där nere också...dom där tror att dom är sociteten!!! Är någon sjuk, misstänker man alltid att dom inte alls är sjuka..snacket går direkt..så länge de inte är någon av deras favoriter, då e de klart att dom är sjuk!! Och alla kunder ska vi ju inte ens prata om...hur kan man vara så himla bitter som vissa är.. jag förstår inte!! Gnäller när dom får avstämning, men va fan handla inte me selfscanning då.. utan stå i vanliga kassakön om ni hellre vill de, men jag lovar att även om de blir avstämning så går de betydligt snabbare!!! Hade en kund igår som gnällde över att de ALLTID fick avstämning, nu var de minsann fleera gånger på rad som dom hade fått... Som tur är kan man kolla i datorn hur det ser ut, så jag bad kunden om ICA-kortet och kikade!! Höll på att få slag när jag såg deras statistik!!! De hade handlat med scannern 51ggr, och  haft 6 (!!!!) avstämningar!! Hur faan kan man anse att det är mååånga avstämningar!!! Äh jävla fisförnäma kärring!!!!

Yeah yeah, nu ska ja sluta drabbla på om mitt jävla jobb för er, för jag tvivlar på att ni ens tycker de är minsta intressant att läsa.. Var bara tvungen att kräma ur mej lite aggressioner!!

IKEA nästa!!!


Senaste nytt

Jag är verkligen värdelös på att uppdatera nu på sommaren, men de är väl för att jag lägger ner all min tid på ICA...
Jag har ialla fall hunnit med och haft besök av Hanna!! =) Hon var här ons-fre... Var hur skoj som helst! Linda kom också hit och lekte med oss! på onsdagen var vi på Church Street och käkade gotta mat!! Samma som alltid.. Breast of Chicken!!! Så blev de en drink till efterrätt och sen mötte vi upp Simon och Johan och gick till Bocken!! En riktigt trevlig kväll var de!

På torsdan gick vi på stan och sen åkte vi ut till Lindas husvagn i Rullsand! Där grillade vi, spelade kort och drack vin!! En riktigt lyckade kväll de också!!!

Fredan var de dax för Hanna att åka hem..tråkigt men vi ses ju snart igen!!! =) Var jätteskoj att du kom hit och hälsade på gumman!! Nu är de min tur o komma till dej! =) Sen på kvällen åkte vi ut till Stugan och åt surströmming med hela tjocka släkten..jag o Simon, mamma o mats, lotta, niklas, niklas bror o Ida, anki, thomas, linda o hennes erik, o så Tindra...full rulle var de..blev lite vin och nån grogg också.. Å gott som faan var de med surströmming!!

På lördan var de en heldag med jobb..12-21.15, men de gick rätt smidigt för en gångs skull... sen åkte ja tillbaks till stugan, slängde i mig Tacos å så upp till Strandbaden.. höll igång till tre inatt.. med tequila och grejjer.. riktigt trevligt hade vi!!

å idag har ja jobbat igen.. 15-21.15, och det var så segt!!

De var de de... Nu jobbar Simon och jag ska gå och sova snart tror ja!!

Massa kramar på er!!

Jobbklag igen..

Har ju skrivit om mitt jobb i tidigare inlägg..och meningen är inte att vara tjatig! MEN vad är det för folk han har tatt in iår... Ingen fattar ju nånting..Vi håller på och blir galna halva bunten där borta...Hur svårt ska de vara att förstå...Suck o Gaah!! Ifrågasätta de kan dom då, men förstå de kan dom verkligen inte!

Längesedan

Jisses så dålig jag har varit på att uppdatera på sistone!! Men jag har haft fullt upp...de har vart jobb hela tiden, eller så har ja vart för trött att uppdatera helt enkelt!! Men en hel del har de lyckats hända ialla fall..

I måndags kommer jag inte ihåg riktigt vad jag gjorde, mer än att jag jobbade 6.30-14.15, kan nog ha vart ner på stan en sväng..

I tisdags åkte jag ialla fall till Stockholm med Helena, Anna och Petra och Emma från Umeå, två tjejer som Anna har pluggat med! Målet var Allsång på Skansen! De va riktigt trevligt, dels hade jag inte träffat Emma och Petra på jättelänge och sen fick ja ju umgås lite mer med Anna innan hon åkte tillbaks till Helsingborg!! å så fick ja umgås med Helena också såklart!! Vi hade jättetrevligt ialla fall, och vi lyckades smaska i oss en drink på Fridays också..förhoppningsvis kommer de bilder på dessa senare!! Tyvärr skulle ja jobba 6.30 på onsdag morgon, så de va bara att köra hem efter allsången..

I onsdags var de alltså jobb först, 6.30-15.15. Sen var de hem och fräscha upp sig lite och sen kom de hit en massa vänner...helena, cissi, toni, matte, anna, johan, jessica gabriel o s¨jag och Simon..de blev nån öl här hemma, och sen gick vi till Tant Grön och drack nån till öl och åt nachos!! Klockan 21 gick jag Helena och Cissi o kikade på Andreas Johnson! Han va kanon!!!! Sen blev tillbaka till Tant Grön tills dom stängde, då följde jag o Simon med Cissi o Toni hem och grillade korv..=) Sen tyckte jag att de var dax att gå hem med tanke på att jag även på torsdagen skulle börja jobba 6.30!!

Torsdan kom ja till jobbet 6.30...gick ut och skulle baka och möttes av kaos!! Dom skulle ta bort golvet på vissa ställen i butiken där vi bygger om, och de va verkligen inte ett trevligt ljud.. de blev huvudvärk hela dagen!! De var verkligen så högt att de inte gick o prata med varann och det var en ren helvetesdag!! Inte nog med de, så kom jag inte därifrån förräns 16.50, fast ja skulle sluta 15.15... min kassachef gick hem vid 14...och kvar fanns jag och sommarjobbare..och såklart ska allt strula då..först regnade de in, sen blev de strömavbrott i förbutiken och så pajjade ju såklart en kassa också...dessutom skulle ja hinna med å ta hand om tidningarna!! Jaa fy faan vilken jävla dag!! Var grinfärdig när ja kom hem, och hade verkligen inte lust med nånting..Men simon hade åkte till Lelle och Linda i Rullsand och tyckte att ja skulle komma dit, så valet stod mellan att åka dit och umgås eller stanna hemma och gråta mig till sömns pga helvetesdagen.. jag valde att åka dit!! Kom hem igen vid ett, och upp och jobba 7,30 i fredags...snacka om att man har haft fullt upp den här veckan förstår inte att ja lever...!! På fredagkväll var vi hembjudna till Cissi och Toni på mat...vi fick entrecoté, klyftpotatis, bea och sallad..och så vin o dooleys.. Spelade Alfapet och Pratmakarna..(de lag som jag var i vann hela tiden, jag örlorade bara en gång och de var när jag var med Toni! Haha! =) =) ..När klockan var 05,00 kom vi på att vi kanske borde gå hem..så halv 6 på morgonen..den tiden ja har gått upp hela veckan,. blev de sängen!! sov till halv 2, in i duschen och fixade till mig,för att sedan åka till Sandviken..hämta upp moster Lotta och så hem till mamsens hus och förpartaja lite innan de var dax för Högbo och P E R  G E S S L E ! ! ! ! Va riktigt riktigt bra tycker jag!! jag bara älskar honom!! Skulle lätt gå på hans konsert igen!! Var tänkt att vi skulle gå ut efteråt..men vi såg ut som dränkta katter, så vi åkte hemåt istället... vilket var ganska skönt så här dan efter, eftersom maninte varit  bakis!

Dagen idag har jag tillbringat med att klippa gräset hos mamma, städa hemma hos henne tills hon kommer hem och sen hem till Lotta och laga Lasagne åt dom..sååå gott!! Sen blev de en film innan vi åkte hem till Gävle igen!!

Och här sitter jag nu i en nedsläckt lägenhet, och Simon jobbar natt!! Har suttit en full jävla gubbe i trappen sen Simon åkte, han har hostat som fan, så de e väl spyor i hela trappen misstänker jag.. Vi, och tydligen fyra till ringde polisen, så dom var här för en stund sen, men då hade han såklart rört på sig och gått nån annanstans..de e ju typsikt!!! Å snacka om sega poliserna är på att komma alltså... jisses!!

Aja, nu fick ni ett långt inlägg..men de va ju en hel veckas update så!! =)

Imorrn e de jobb som gäller igen, och på onsdag kommer Hanna hit!!!! Jippey!!

Pussar o Kramar

Gårdagen!

Igår va de fest!! Anna var ju hemma, så hon och jag hade bestämt att vi skulle träffas och festa lite och ta en sväng på krogen!! De är så himla roligt att festa tillsammans med henne, då har man faan alltid kul! Tänk alla tvåmannafester vi har haft sen vi blev kroglovliga..eller lovliga o lovliga... jag gick ju på hennes leg en hel sommar, vilket vi för övrigt talade om för en vakt igår, som var vakt på Treo för många år sedan, dvs den sommaren jag sprang där med falskleg..haha!! Han bara skrattade åt oss...de roliga va att han kom ihåg oss..haha!! Inte konstigt kanske med tanke på att vi var där fre och lör varje helg i ett års tid ungefär!! haha!! Hur som var de partaj som gällde för oss igår!!! Madde hade också planer på fest, men var sååå nära att banga för att hon inte hade några kläder, töntfia där..=) Men med lite övertalning så kom hon också hit, och jag fick partaja med två av mina bästaste tjejer, som ja inte träffar och partajar med så ofta, på samma kväll...och resultatet av detta kunde ju inte bli annat än SUCCÈ!!!! Faaan va kul vi hade!! Massa girlstalk, och sminkning och 'ännu mera Singstar!! Så jävla kul...undrar om grannarna hade kul bara..haha... vi slutade sjunga vid ett....stackars stackars grannar!!! Då gick vi till Hangloose, och räknade med att få dansa schlager, men vi lyckades bara tjata till oss två låtar, eller Anna lyckades..=) Men vi  hade kul som fasen ändå!! Sen gick vi med Madde till bussen och jag och Anna gick hemåt...fan va skönt de e å bo på stan...5 minnuter hem!! Anna tjatade om Max och man kan ju inte svika de gamla traditionerna med pompa och smältost, så vi gick hem och hämtade Simon (som också hade vart ute) och gick till Max..där smet vi före hela kön, träffade en gammal beundrare till mig, som förstörde mina chanser med den killen ja va kär i på den tiden..haha) och sen tog vi maten med oss och gick hem...satt oss vid vårt fina bord =) och käkade maten och sen satt jag o Anna och snackade skit fram till halv fem, fem...sem kröp vi ner till simon och nemo som redan låg i sängen och sov!!!! En riktigt lyckade kväll!!!! Tack så mycket go tjejer!!!!

Idag blev de mat med Helena och hennes syster, sen åkte vi till Viken och jag åkte och jobbade!! har haft Lenas dotter Emma med på jobbet idag..hon har hjälpt mej och Sandra i förbutiken!! Så jävla underbar unge!!
"Sofie sofie, du måste följa med mej och kissa, jag kissar snart på mej...jag skickar henne till kundtoaletten varpå hon springer dit ihopkrupen för att hon inte ska pinka på sig, rycker upp dörren och glömmer att stänga den, varpå man hör...Åååååå..." haha, stackarn var ju jättekissnödig..haha då va de skönt o få gå på toaletten!!

Skönaste kommentaren lägger hon ändå när vi ska gå hem. Vi har stängt och är påväg ut mot lagret, jag och Lena går och pratar lite med vakten när Emma säger till honom...Kan inte du gifta dej med min mamma!! Haha!! Fu faan va go du e Emma!! Och tack Sandra för att du en underbar att jobba med!!! Vet vad du ska göra och är hjälpsam, tänk om alla kunde vara så!!

Nä nu blir de sova snart, börjar 6.30 imorrn..suck!! Och så kommer dom borra i golvet så man kommer väl ha huvudvärk direkt..fyyy faaan, då kommer jag helt allvarligt att gå hem, de kan ja säga!!

Kram på er!!!!

Bilder från igår!! :0)
        

Underbaraste tjejerna!!!



image244

Haha, fy faan va snygga vi e!!!

Hos mor

Då har man äntligen jobbat klart...gick rätt så smärtfritt idag, men de e ju så tråkigt..och idag gick verkligen klockan sakta!! Som tur va hade jag Sandra med mej i selfscanningen idag...de e skönt när man har någon där som vet vad den ska göra..allt går så otroligt mycke lättare då! Men de e segt å jobba alltså..väääldigt segt..idag var de ju tack o lov inte så mycket liv på byggarbetarna..kan vara för att ja kom kl 15, och dom kanske gick hem därikring..men de va så skönt å slippa höra dom!!

Nu sitter ja med brorsans dator i knä, ska sova här inatt...bytte ju med Maria så jag börjar 7 imorrn bitti, så de lutar faktiskt åt sängen alldeles strax! Annars kommer jag vara ett slakt imorrn, och de vill ja inte...för imorgon ska ja leka med Anna!! Då  blir de lite alkohol o krogen kanske...men va faan nu kom ja på att jag inte har nå alkohol juh...eller ja har vin, men de e inte så gott..men de får väl duga i krig..annars får Simon åka o handla nåt åt mej kanske!

Har bestämt att jag åker till Hanna också...1-3 augusti bire... tyvärr kunde inte Linda följa med för hon va på Åland då, de va riktigt synd, men men..jag o hanna och tetrona får de bli istället..=) =) Kanske en tur till Kolmården också..skulle vara skoj faktiskt...bara gå och ta de lungt...med lite grogg i en petflaska..hehe..ooops..!! =)
Vi får väl se vad som händer!! Nu ska ja ta och bädda ner mej i sängen ialla fall tror ja!!


Hahahaha...de här skulle ju faktiskt kunna vara Nemo, så Malin de e nog bäst om vi håller Nemo och Tyra ifrån varandra..=)
 
image240

Stockholm here we come!

Jihhoo!! Då har vi biljetter till Ladies Night! Så jävla skönt, tyvärr var de ju såklart slut på de biljetterna som vi ville ha, men vi la till lite pengar så vi fick VIP istället..ska man kosta på så ska man ju!! Och hellre de än att inte kunna gå alls då juh!! Och hur kul är det att sitta på läktaren liksom, roligare och få vara lite delaktig och lite nära!! =) Så nu blir de Stockholm 21-23 september!! Jädrar va skoj!! Och troligtvis får vi gratis boende mitt i centrala Stockholm också..ska prata med killen i fråga först bara..=)  Jaa men de här löste sig ju verkligen till de bästa ialla fall!!
Då har man nåt att se framemot igen då!! Sen ska vi (jag o Linda) ju tíll Stockholm igen i november tillsammans med våra "karlar" och gå på Winnerbäck!! =) =)

Å så håller jag på att planera in en tur ner till Hanna nu också, så de kanske händer lite i sommar trots allt då..=) =)

Wiie!! Känner på mig på lite bättre humör nu ialla fall...tjolahoo!

Ladies Night

Sitter och väntar på att de ska öppna telefonbokningen nu så jag äntligen kan ta och boka biljetterna åt oss!! Kommer bli lite smått galen om de inte finns några biljetter kvar nu!!! Men de ska bli så jävla kul o gå! Jag o Linda i storstaden!! =) =) Girlsweekend!! Synd bara att Hanna som drog igång hela grejjen inte kan följa med, men jag tror nog att hon kommer ha de kanon där hon är då ialla fall...eller?!? ;0)
Vi, jag & Linda, skulle ju ha tagis oss ner till Norrköping och hälsat på Hanna en sväng också juh, Men när ska det hinnas med då, kan man ju fråga sig..

Är det såhär det ska vara, jobb jobb o jobb heeela sommaren...ingen ledighet och ingen njutning?!?! va faan ska de vara sommar då för om man ändå ska jobba ihjäl sig å inte få ha nå kul...två dagar ledigt, är den längsta ledigheten jag har före v. 34?!?! Och det är en lördag och söndag!! Sen har jag bara nån enstaka dag här och där...Tack så jävla mycket chefen!! Jag hade tre dagar den helgen, så jag även var ledig på måndan, men de tyckte han väl inte att jag var värd, för när schemat kom upp på väggen, var jag uppsatt på måndagen  också...Ååå va less o arg jag blir!!! Jag blir ju en liten enstöring som inte ens har tid att träffa mina vänner!! Malin! Vår promenad verkar det fortfarande gå åt skogen med, men nu bor vi faan i mig grannar, så då lär vi ju kunna lösa detta!!

Anna ska jag ialla fall träffa imorgon!! Tyvärr är det ju under tråkiga omständigheter hon är här uppe, men jag är glad över att jag får träffa henne!! Saknar henne nåt enormt, och det är så tråkigt att du bor sååå långt bort hela tiden!! Nästa gång du flyttar kan du väl ialla fall se till och flytta liiite närmare mig!! =) =)

Känner att jag är irreterad som få idag...hatar hur vissa människor beter sig, trots att man själv är trevlig mot dem...De finns en person som återigen har gått ett steg för långt, och jag kan för allt i världen inte förstå vad ´folk ser hos dig..själv har jag ansträngt mig så himlans länge och till en början kände jag inte så här, men nu har jag verkligen insett, pinsam o ego de är vad du är!! Jag har lessnat och tänker inte låtsas längre! De är Du som har satt ribban...


Nog från mig på en stund!

Smakprov

Eftersom flera av er har tjatat på mig att jag ska lägga ut bilder på lägenheten, hade jag tänkt göra de, men de blir dock bara EN bild..SORRY, men de ser ut som hej kom och hjälp mig överallt annat!! Så jag tänkte visa det som jag är mest nöjd med för tillfället, vilket kan bero på att det är det enda som är så gott som klart..=)

image238

image239

Var iväg och köpte gardiner igår..Tänkte att vi går väl till Hemtex för där har dom ju ofta 40 eller 50% på allt i butiken, och viss var de så igår också..50% på allt i butiken, utom gardiner, dom var de 70% rabatt på!!!! Jihhoo!! Gjorde en massa kap...köpte gardiner för 1994 kr, men jag betalade bara 598 kr för det! Det kallar då åtminstone jag för ett kap! ;0)



Nu blir de mys i soffan en stund!
Puss o Gull!!



Norge!

Tänkte jag skulle ta och ge er lite underbart härliga bilder från vår fjälltur i Norge. Vi var i Maurvangen. Det ligger vid Bessheim, och berget som vi klättrade på hette Knutshøi och låg1570 meter över havet..det var verkligen en jättetrevlig tur, och jag trodde aldrig att jag skulle klara av det så bra som jag faktiskt gjorde..men man fick sig en och annan adrenalinkick kan ja tala om!! Men vi hade de underbart och jag är verkligen skyldiga svärföräldrarna ett stort stort TUSEN TAKK!! för allt! =)

        

Dom var en fantastisk natur i Norge, så vackert!
Det är inte ofta man ser snö i juli inte!

image197

  

Här är "vårt" berg, dessa foton är tagna från bilvägen och ser inte mycket ut för världen men vänta bara..=0)


image204

Redo för vandring!

     

Nu ser de inte så lite ut för världen längre!

     

Här var det dax för första fika-pausen och Simon lyckades ju självklart hitta lite snö och leka i

  

Scott och...

      

..Nemo var ju också med och vandrade, och dom var så otroligt duktiga!

        image219

      
  

Yes!! Jag kom upp för de brantaste!! De firade vi med Aquavit!!

image223

Fikapaus igen..=)

     
image229

Fina bilder från högsta punkten på berget!

image230

Uppepå där gick vi!! Jisses så högt de va!

image231

De söta underbara personerna som gjorde detta möjligt!!

image232


        

Huggisen, fåren, ripan och kranken..

I Norge finns en hel del olika djur.. det här var bara några av de vi fick se. Vi hann även med att få se kossor som parade sig eller försökte para sig, det såg mer ut som att tjuren våldtog kossan (förökning i Bregott-fabriken), kossor som blockerade vägen för oss (trafikstockning i Bregott-fabriken), får som låg utefter vägkanten, de var såå nära att jag hade kört på dom, dom bara låg där på kanten på en 90-väg..helt kokos.. sen strax efter dök de upp en älg också som stod och åt i godan ro!

Som avslutning kan jag tillägga att det är inte nån barnlek att köra bil i Norge..okej på ditvägen när det inte var så mycket trafik gick de snabbt..de var plattan i mattan från Ellen då..men på hemvägen låg alla verkligen mellan 60 och 80...jisses norrmän, har ni ett ägg under gaspedalen eller!! Gaah!!

Men hur som var de en fantastisk upplevelse med ett härligt sällskap!! TACK igen!

image237

Yes, I DID IT!! 9.5 timme var vi ute, och jag klarade det! Såå stolt var jag! =)
Synd bara att jag inte hade telefonen, som har inbygd stegräknare på mig, för de hade vart intressant och sett hur långt vi gick egentligen..men en hel del steg blev de allt!!

Fler bilder kommer att finnas på bilddagboken, om ni orkar se några fler..
Nu är det sängen, för imorrn bitti klockan 7.30 ska de bakas på jobbet! Suck, fy och blä!

Nattinatti på er!!

Köpmannebro & Åmål

jaa..efter vårt äventyr i Karlskrona var de dax att köra upp till Simons stuga..Eftersom Sebbe också var ledig, så kom han dit med en tetra och lite öl, och så blev de lite partaj.. riktigt trevligt hade vi..Å Sebastian, tänk vad som hade kunnat hända!! De du!! Du skulle vara veta vad du gick miste om..haha!!

Vi hann även med att grilla med Ing-Marie och Tryggve också när vi kom dit..  på tisdagen  hade vi bestämt oss för att fiska.. men regnet öste ner..så vi körde in till Mellerud..Hårda bud i Mellerud..;0) handlade lite gotta till kvällen och en ny tetra..;0) Sen åkte vi in på Bloms, vi kan likna det med..ja vad kan man likna de med..hur som så säljer odm massa billiga kläder, skor, gardiner, prydnader osv.. så jag hittade en massa fint som kommer passa kanon i vårt kök som vi köpte! Sen åkte vi tillbaka till stugan och spelade kort och drack lite mera vin...fyllekärringar...hehe. Med hopp om att de skulle vara bättre väder på onsdagen gick vi och la oss.. men vaknade upp till besvikelsen att de blåste storm och regnade...suck!! Vi bestämde oss för att åka därifrån.. nog för att vi hade de riktigt trevligt och det är mysigt även fast de regnar..men allt för många dagar bara inomhus där e inte lika kul! Men skulle de ha vart sol hade jag kunnat stanna hur länge som helst! Men på grund av massa tråkiga omstädigheter så kommer vi nog bege oss dit nåt mer i sommar..

Det blev ett stopp för oss i Åmål också efter att vi vart i stugan.. Vi käkade lite Pannbiff, potatis och lingonsylt..såå gott!! och så var vi ut på lite shoppingrunda..haha! Sen åkte vi ut till Simons pappa istället och tillbringade onsdagkvällen med att vandra in våra kängor!! De blev även en tur till Karlstad på torsdan där de shoppades lite byxor och tröjor som vi behövde till fjällena.. Så köpte jag två jättefina krukor till köket!!

Det var mellanlandningen i Åmål de! Men trots att vädret var tråkigt, så var det jätteroligt att få träffa min lilla söta Sebastian...;0) Hahha!!

        
image188


Här kommer några bilder från förra året så ni får se hur underbart fint de är där!

       
    

Midsommar i Karlskrona

Känner för att berätta för er om vår semester nu..kom fram till att de nog är enklast att göra ett inlägg för varje ställe vi var på..kan lätt bli drygt att läsa ett lååångt inlägg...;0) Sen vet ja ju inte hur mycket jag orkar skriva ikväll heller...jobbet kallar ju imorrn bitti, så man kan ju inte sitta uppe allt för länge...

Hur som så började vår Semester med Midsommar i Karlskrona. Vi åkte från Gävle tidigt på onsdagen med fullpackade bil...de var knappt så vi fick plats själva kan ja säga.. Men då var vi ju ändå fem styckna som åkte härifrån också, jag, Simon, Linda, Lelle och Johan, å så Nemo då såklart! =) Vi tog de rätt lungt på vägen ner och gjorde lite stopp både här och där..bland annat så gjorde vi ett kort stopp i Bergkvara..det var verkligen trevligt med tanke på att jag inte träffat dom på flera år.. De är Lasse och Anita som bor där..vi semestrade alltid med dem och deras barn när vi var små! Men efter skilsmässan och allt som blev, umågs vi inte lika mycket längre! Så de var verkligen jättekul att kika in där, fast att de bara blev en snabbis..men men..

När vi kom fram till Karlskrona så mötte vi upp Hanna som ju också bestämt sig för att följa med, vilket var jättekul!! Sen for vi och handlade massa mat och sen åkte vi till Hasslö och segelbåten!! Vikken båt!! Vi åkte ut med båten redan på onsdagskvällen och det var såå mysigt...vi åkte in till Karlskrona och la till där för övernattning..på kvällen gick grabbarna ut och tog en öl, medan vi tjejer satt kvar i båten och snackade massa skit, och pimplade vin!! Men fasen va skoj vi hade!! Såå kul!! =) I like U girls! =) På torsdagen va de marknad eller va de kallade det i Karlskrona..så vi bestämde oss för att knalla iväg på den för att kika vad de var...Men jag och Linda kände oss inte så fräscha..och eftersom de stod en vattenspridare på kajen, bestämde vi oss för att "bada" och blöta håret!!

image172

Karlskrona borna måste ha börjat fundera vad de var för galningar som invaderat deras stad!! För oj vad bilarna tittade på oss...haha!!! Jaa de va en upplevelse de med!! Mycke tok gjorde vi i Karlskrona..Jag och Linda invaderade en lekpark också...men de roliga var att efter att vi börjat gunga och haft oss ville alla barnen i parken också göra det, så de blev fullt i lekparken..haha!! Hur som helst begav vi oss ialla fall till marknaden, men vi var så slitna efter allt vin dagen innan..så vi blev inte allt för långvariga.. utan jag, Linda och Hanna gick tillbaka till båten...När vi kom dit fick vi en smärre chock när vi såg att de var två äldre personer på "vår" båt..många tankar och funderingar gick igenom våra huvuden, men vi kom fram till att vi ju måste ta och konfrontera människorna på båten...som var Johans föräldrar..haha!! ;0) Vilken tur att vi inte anklagade dom för något..haha..=)

Efter det kastade vi loss, och åkte ut på skön och åkte litegrann och badade...åkte efter rep på båten och hade de allmänt trevligt!! Sen la vi till på en ö som hette Tjurkö, och bestämde oss för att gå någonstans och grilla.. så vi tog med oss ett 30-pack korv ( vi hade 90 korvar med oss, och 90 korvbröd ungefär), tetrona med vin och en låda öl så gick vi... 3-4 km var det dit vi skulle gå.. de va en dryyyg promenad, men kul hade vi.. sen satt vi på stranden och grillade och tjattrade innan vi gick tillbaka till båten..då satt vi oss på bryggan å så kom en kompis till Johan och Simon dit med sin flickvän och gitarr så de blev allsång på bryggan!!! =)

Dagen efter var det midsommarafton och regnet ööööste ner!! Vi fick fördriva hela dagen på båten, och de blev ingen dans runt midsommarstången i år..men vi hade trevligt ändå..de blev lite klädpoker ;0), andra kortspel, öl, vin, och massa snack istället... och så midsommarmat så klart!!

image173

         

Några bilder från midsommaraftonen..;0) Linda med lakrisshorren...mummma!! =0)


På midsommardagen åkte vi ut och seglade, och fy..de va väl inte de roligaste jag har gjort..;0) Hellre glider jag då med motor..haha.. =) Båten lutade o hade sig, och så mådde jag illa..

   
Jag sitter och kramphåller mig, medan vissa myser och har de trevligt..;0)
(fjantSofie =)

Men kvällen slutade bra då vi la till på en ny ö, jag, Hanna och Linda gick och la oss på klipporna med vintetran och öl, och låg där och mös och pratade medan killarna fixade mat..sen gick och grillade på klipporna och drack ändå mera vin och öl..=) Vi grillade flintastek, färskpotatis, röd lök, tomater och en massa annat tillsammans med beasås..det var sååå underbart gott..hade aldrig tänkt tanken att grilla potatis tidigare..men de e verkligen något jag rekomenderar...men koka den lite först...=)

Sen var det söndag och dax för hemfärd..vi packade ihop tidigt på morgonen..och att vi alla var pigga då, de är ett mysterium..ialla fall styrde vi kosan mot Karlskronas kaj igen, för att släppa av Johan, Lelle och Linda som skulle åka hem vid ett...men först hann vi med å gå till Glassiären och äta glass...mumma så gott de va ska ni veta..;0) Sen gick dom till tåget och jag, Simon, Hanna och Johan satt oss på Waynes i väntan på att Hannas tåg skulle gå vid 14.30..

      
Hanna, Nemo och Simon medan vi väntar på att gå till Hannas tåg

Efter att vi vinkat av henne tog vi båten tillbaka till Hasslö igen..(tog ungeför 3-4 timmar att åka den streckan) och lastade ur alla grejjer och städade..sen åkte vi till Johans föräldrar Irma och Acke, och grillade där, och tillbringade natten hos dom! Riktigt trevliga männsikor!! =) =)


Under färden till Hasslö provade Nemo sin klövjeväska, som rymde 2 öl!! Husse tyckte de var en toppenväska..=)

På måndagen var det dax för oss att åka norrut till Köpmannebrp och Simons stuga, men de får bli ett annat inlägg..för nu är jag såå trött..;0)

Under färden från Karlskrona till Hasslö såg jag detta, som jag bara var tvungen att fotografera!! Tycker det ser så underbart ut!! =)

image184


image185

Back in Gefle

Då var man tillbaka i Gävle igen då...efter två underbara veckor, med massa äventyr!! Jag ska ta och berätta för er om allt lite senare idag...för just nu hinner jag inte riktigt....måste ta och packa upp allt o dona och grejja...uscha jag hatar att behöva packa upp!! Men sen har jag massor att berätta för er, och hur mycket bilder som helst!!

Dagen ska gå åt till att packa upp, baka muffins, åka till Viken och få grillat av mamsen och sen packa upp igen!! Å så skriva lite blogg såklart...Simon jobbat natt i natt, så de kommer bli en hel del bloggande ikväll skulle ja tro..;0)

På återseende! ;0)