Turkiet Bokat och klart!

Jajamänsan, den 28 maj bär det av till Turkiet, Side, Pegasos World!!
Världens bästa mamma/mormor/svärmor fyller 50 år så hon bjuder oss på denna fantastiska resa. All Inclusive dessutom!! =) Då har man någonting att längta till igen då! =) =)








Julen 2010

Vi tillbringade, som ni säkert vet, julen hemma hos min mor och Mats! Dom var här på uppesittarkväll på torsdagen först. Då åt vi gröt och skinkmacka och självklart så spelade vi BingoLotto!! På julafton hade vi en lugn och mysig morgon och Noah hade haft besök av Tomten under natten som kommit med ett kök åt honom och två paket!! Runt lunch åkte vi till Zirkon där det vankades julfirande!! Vi åt en massa god julmat, kikade på KalleAnka pratade massa strunt och självklart fick vi besök av Tomten!! Med 18 personer närvarande kan ni ju tänka er hur mycket julklappar vi hade! =)
Noah hade nog nästan vinnartröjan på sig i Antalet julklappar iallafall. Som han fick öppna paket!! =) Han var alldeles uppspelt och förväntansfull när tomten kom och var även duktig att öppna dörren till Tomten! Tog honom i handen och ledde honom upp och visade vart julklapparna var! När Tomten började dela ut klappar ställde sig Noah duktigt och väntade på sin tur *såå sött*. Han har hela tiden sagt att han önskar sig mål och skridskor i julklapp och när tomten tog upp ett stort grönt paket, knallade Noah fram till Tomten och talade om att det är mitt paket, mitt mål!! Hur ungen kunde veta det är en stor gåta för det är ingenting vi har haft hemma så han har inte sett det här!! Han blev ialla fall överlycklig för detta målet och när han sedan fick en bandyklubba också var han helt salig! Det var en signerad bandyklubba som han fick av Niklas! Stolt kille var det och när vi var på bandy på söndagen så konstaterade han stolt att: "jag har en sån klubba hemma! Med deras namn på! =)"

Barnet fick ialla fall massor med julklappar men jag har inte tänkt rabbla upp allting här!! Kläder, bilgarage, flexitrack bana, IKEA-kök, mål, skridskor, skidor, pennor, papper, lera m.m m.m m.m! Så nu är det bara att se till och bli klar med lekrummet, men det tar vi efter nyår eftersom bäddsoffan ska agera sovplats =)

På juldagen bjöd mormor på mat hemma hos Lotta. Senare på eftermiddagen kom Anna dit och vi påbörjade kvällens äventyr!! Juldags-utgång har varit en tradition på senaste, men vi börjar nog bli liiite gamla insåg vi i år så vi får väl se när vi ger upp den traditionen =) Hur som helt var det en trevlig kväll! Mycket annat kan de väl inte bli när man gör stan med Poffi =)

På annandagen blev det traditionsenligt, Annandagsbandy!! SAIK vann såklart derbyt och vi hejjade på =) Noah satt still och följde matchen 2x45 minuter, har jag sagt någongång att han är en riktig idrottskille =) =) Sen blev det pizza hemma hos familjen!!

Nu är jul över och vi ser framemot Nyårsfirande i vårt hus! Våra fina kära vänner och deras små kommer hem till oss och vi ska äta gott och leka!! Jag tror att det kommer  bli en mycket trevlig dag/kväll/natt! =)





Lite målning innan folket kommer



Noah och hans Gammelgammelmorfar äter mat!! ♥



Finaste pojken i världen, med munnen full av mat! =)



Julmat i massor!! 10st var vi som åt sen tillkom 8 st innan tomten kom =)



Bästaste morbrorn och brorn man kan ha!! Thååmas!!



Noah med bästa mormorn!



Mycket mycket julklappar, men så ska det räcka till 18 personer också! =)



Äntligen ska Noah få sin första julklapp av Tomten!



Ååå då får den snälla Tomten en stooor kram!



Gitarren var en lyckade present...




Mål och klubba var en annan =)




Vi har Världens bästa Tomte som kommer och besöker oss varje år!!! ♥



Måste ju visa vår fina gran också som vi har hemma!!









Igår provade Noah dels sina skidor, men också sina skridskor..Jag var inte hemman är han provade skidorna, därför blev de heller inte kort tagna då ;) Men nåt kort lyckdes jag få när han provade sina skridskor...De var svårt för honom att finna balasen, men övning kommer garanterat att ge färdighet =) Och han tjatar redan om att han vill åka mera! =)









De var en uppdatering med både de ena och de andra!
Gott slut på er och hoppas ni får en trevlig och mysig nyårsafton!!


Noah hjärta tomten



Noah och Tomten kom mycket bra överrens! Vi hade ju inte räknat med något annat heller...Noah är ju inte den som är den..han tog Tomten i handen uppför trappen, visade vart han skulle och ställde sig sedan fint väntandes på sin tur! Det utdelades pussar och kramar samtidigt som han hade fullt upp med att öppna alla julklappar!! Senare på kvällen pratade han om Tomten och ville att han skulle komma och hälsa på imorgon igen, det var lite svårt för honom att förstå att Tomten bara kommer en gång om året!! Skönt att han fick en positiv upplevelse av Tomten, men han är ju inte rädd för någon/något, och Tomten hade han ju längtat efter!! Härligt var det ialla fall att få se hans glädje och hur det lös i ögonen på honom när Tomten kom, och när han öppnade alla sina julklappar! Underbart, underbart!! Jag älskar Julen!!



Kom kom Tomten!!



Noah stog duktigt och vänta på sin tur!!


Hoppas ni alla har haft en lika bra jul som vi har haft! Nu ser vi framemot Nyårsafton! =)


GOD-JUL!

GOD-JUL vill vi önska Dig!!
Hoppas att Du får en underbar jul!!


Noah vaknade klockan åtta och insåg att Tomten hade varit här inatt..det låg två julklappar i hans rum, många klappar under granen och i hans lekrum stod ett KÖK!! Tack Tomten!!! Vi har haft lite mys i soffan framför brasan och nu ska vi äta frukost och sen göra oss klara för ett julfirande med hela tjocka släkten hemma hos mamsen!! Jag ser framemot en fantastisk dag och det är härligt att se glädjen i Noahs ögon!!

Sänder en tanken till alla som inte kommer fram och får fira julen med sina kära pga SJ, jag hoppas allt löser sig för alla så dom kommer fram dit dom ska!!

Ha en skön och trevlig Jul!!





Snö snö och ännu mera snö

Det snöar här och med snöar så menar jag verkligen att det SNÖAR!! Det har nog kommit närmare 40-50 cm igår och idag!! Och allt har hänt medan jag har legat i sängen!!
Jag har tappat räkningen på hur många gånger Simon har skottat, men jag gissar att det är ungefär lika många gånger som jag sprang på toaletten igår, haha!! =) Ska försöka ta en bild imorgon så ni får se all vår snö! På altanen går snön över fönsterkanten, oops!! Men fint är det och vi får ju ialla fall en vit jul! Om än kanske lite kall!! Fast om Aftonbladets prognos stämmer så blir det kallt tis, ons och tors och sen får vi runt -5 på julafton, det passar perfekt tycker jag!! =)
Snön och kylan gör ju dessvärre så att det blir massa trafikproblem både vad gäller tåg, flyg och bil så jag är glad att vi inte ska ut på vägarna någonting framöver..de känns inte alls tryggt att ta sig med endera färdmedlet nu..men till Valbo ska jag försöka ta mig på torsdag ialla fall och inhandla de sista julklapparna!! Jag håller även tummarna för att snökaoset nere i Skåne gör ett upphåll under onsdagen så jag får hem min kära Poffi över julen!! Flygen är ju inställda lite här och där, så vi håller tummarna för bra väder!

Annars så är jag fortfarande väldigt sliten! Jag blir alldeles trött i benen bara av att gå upp för trappen och jag gissar på att jag behöver äta ikapp litegrann!! Ska väl gå ner och stoppa någonting i magen innan jag somnar ialla fall!! De blir en hemmadag imorgon också men sen räknar jag med att jobb på onsdag igen!! Vill ju inte riskera att gå tillbaka för tidigt så jag smittar dom andra lagom till jul och dessutom så skulle inte kroppen orka med heller, så de blir hemma imorrn också iaf!

Igår var Noah och Simon och högg en julgran!! Riktig gran ska det vara, annars kan det kvitta!! =) Hur som så var dom och högg en hos Simons kollega, så vi har inte Stulit någon gran!! Kanske kan den kläs imorgon kväll!! På torsdag blir det uppesittarkväll här hos oss och sen på julaftonsmorgonen beger vi oss hem till mor för julfirande!! Å som jag längtar, trots ångesten över att jag har en massa julklappar kvar att inhandla, men men så går det när man blir sjuker! Jag längtar efter känslan och myset! Alla är samlade, livet och glädjen hos både barn och vuxna!! Förväntan i allas ögon och sen ska det blir underbart att se hur Noah reagerar! Förra året var han så liten så han knappt brydde sig men nu går han och pratar om tomten hela dagarna och MÅLET som han önskar sig!! Frågar man honom vad han vill ha av tomten så är det Mål och skridskor!! Samma svar, varje gång!! Vad tror ni barnet kommer att få?!!?

Näe, nu ska jag gå ner och äta och dricka litegrann, känner att yrseln börjar återvända!


Ta det lungt i snöovädret och var försiktiga om ni ska ut och åka i jultrafiken!!


Magsjuka! *läs inte om du är kräsen*

Igår hade vi en mycket trevlig dag! Vi åkte till Högbo med våra två Madde-familjer. Där åkte vi pulka och grillade korv och snacka massa strunt! =) Trevligt trevligt!! Efter Högbo åkte jag och Noah ner och titta på Thompa som spelade innebandy!! Där frågade Lotta om jag inte skulle följa med ut på kvällen, och det lät ju trevligt, så varför inte! Hem o hämta grejjer och sen till mamma för att göra mig i ordning! Tog en drink medan jag piffade mig och so far so good!! Lagom till maten blev det tvärstopp och jag kunde inte äta nåt...kunde inte dricka och kände mig proppad i magen!! Gick på toaletten o kräktes och tänkte sen försöka börja om genom att ta mig en lakritsshot, tre var de kanske!! Kände mig pigg igen och tänkte att de var väl bara nåt som skull ut...planerade för en utgång ändå, men när taxin kom insåg jag att det var lika bra att följa med Simon hem igen!! Väl hemma hamnade jag på toaletten med hinken i knät och lakritsshotsen i hinken!! Never ever lakritsshots mer kan ja tala om!! Så har natten fortsatt!! Kramper i magen, illamående och spring på toaletten!!! Jag kräks inte längre, men kramperna och toalettbesöken kvarstår!! Nu är det bara hålla tummarna för att jag inte har smittat min familj och mina vänner!! Vill inte ha en magsjukejul inte!!!

Inte nog med detta så var ju jag hemma från jobbet i tisdags och onsdags också för att jag hade magsjuka! Då slapp jag i och för sig spy, men att springa på toaletten räcker gott och väl!!

Magsjuka är det vidrigaste som finns!!! Jag får en flashback om när jag väntade Noah och får ångest över att den dagen kanske kommer någon gång igen framöver när man ska gå och må illa varje dag....jiihuuu....


Operation nattning - Tagning 114

Som dom flesta redan vet, har vår lilla skruttunge inte velat samarbeta vid läggdax!! Vi har försökt det mesta, men varje gång har det resulterat i att han har gråtit sig till sömns, somnat sittandes, grinat så han kräkits, bajsat på sig med flit, för att få komma upp ur sängen osv...detta har gjort att vi har struntat i att få honom att somna själv, så jobbigt är det egentligen inte att ligga bredvid honom och det är ju i stort sätt de enda han har triskats med, vi har ju inte haft några sömnproblem och matproblem och sånt med honom så någonting ska vi väl ha =) Men nog skulle det vara skönt om han kunde somna själv!
Igår inledde jag ialla fall Operation Nattning för 114:e gången känns de som, men det är nog 3:e eller 4:e gången "bara" =) Jag pratade lite med honom och sa att nu är han så stor så nu behöver inte mamma och pappa ligga bredvid längre, kan mamma sitta vid dörren! Japp! fick jag till svar så där satt jag mig, efter en lite stund sov han!! Idag berättade jag att jag skulle sitta utanför dörren men att dörren kunde vara öppen om han ville det, han vill att jag skulle sitta på hans saccosäck, så jag tog den med mig och satt mig utanför dörren! Dörren var öppen och han pratade och ville kontrollerad att jag satt kvar, till slut säger han stäng dörren och sen börjar han snarka!!! Jag är så Stolt!!!! Inge gråt på 2 dagar!!! Känns jättebra och jag tror att han också känner sig jätteduktig!!! Hoppas det fortsätter lika bra!!





Gobiten!!
Spjälsängen har vi sagt hejdå till för längesedan och en ny stor säng var den bästa investering vi gjort på länge, är såå nöjd med den och Noah älskar den!!


Hemma på våran gata i stan...

...bor det en familj som trivs väldans bra!! =) (lite mycket tittande på Saltkråkan kanske=)
Men jo, vi trivs mycket bra här i vårt underbara hus!! Än finns det lite saker att göra innan ni ska få se på massa bilder, men det kommer..någon gång efter jul!!
Det har varit lite lugnare tempo på slutet vilket verkligen har varit nödvändigt! Men baka och handla julklappar har vi hunnit med ialla fall =) Själva rusten har vi lagt litegrann på is...tanken är att ta tag i de när helgerna har lagt sig!!
Vi trivs och har det bra!! I helgen var vi hos bästaste grannarna som bjussade på mat!! Det är skönt att ha någon så nära som man bara kan knalla över till..det gillas mycket!! =)

Förra helgen hade vi besök av våra Norrköpingsvänner!! Vi hade en supertrevlig helg, synd bara att tiden går så fort!! Noah och Alva fungerade verkligen kanon tillsammans!! Noah brukar ju annars kunna vara lite "mer aktiv" än andra barn, och puttas gärna! Men med Alva var han såå försiktig och dom lekte jättebra tillsammans, trots att hon bara är 1 år!! Alva är en riktigt gobit som inte är rädd för någonting, inte ens vår gangster! =) Verkligen superkul!!


Lucia

13 december 2010 - LUCIA
Idag har vi varit och tittat på Världens finaste Luciatåg!!
Noah var såklart den Sötaste och Finaste Tomte som fanns idag!



Tomtenissen mitt på bilden är Noah! =)



Finaste Luciatåget!! Åå duktiga var dom också!



Gullungen!!



Självklart var mormor med och tittade på sin lilla tomtenisse också!



Glad liten tomte!!
Nu längtar han efter att den riktiga tomten kommer! Vi träffade honom på IKEA igår, det var väldigt spännande ska ni veta!!

Igår bakades de pepparkakor och lussekatter på Livgatan! Noah och mormor bakade pepparkakor och jag bakade lussekatter... Noah stog och bakade och kavlade och knådade i närmare en timme tror jag, han tyckte det var jätteroligt...Playmo nästa! =)



Baka baka pepparkaka!



Smaka smaka pepparkaka!



Kavelikaveli!!


Hoppas ni inte stressar ihjäl er inför julen!


Jag tävlar

Jag är med och tävlar om en TASSIMO, var med och tävla här du också!



Malin <3 Anders

Den 27 november 2010, blev Malin och Anders, Fru och Herr Gille!!
Det var en magisk dag att få vara med om och brudparet var det vackraste jag sett!!
Det var en kanondag från morgon till morgon...vi åkte tillsammans med finaste brudparet hem och stöp i säng vid 07.00 på morgonen!! Jag tror att det räcker att berätta det egentligen, för att ni ska förstå vilken klockren dag, kväll, natt det faktiskt var!!
Eftersom vi är en del av familjen så känns det lite lite som att vi också gifte oss..haha =) Brudbuketten följde med mig hem och står fortfarande i vardagsrummet! Budskapet med det var solklart, så vi får väl se..haha!!

Jag önskar Er all lycka i framtiden, och vi ser framemot många många år och middagar tillsammans med er!























Bilderna nedan kommer från Malin och Anders fotograf under dagen! Gå in och kika på hennes
blogg för det är verkligen UNDERBARA och FANTASTISKA bilder!!