Välkommen till världen!

Idag har vi varit och hälsat sötaste lilla Sander välkommen till världen! Mia och Dallas har fått en prins och lilla Amra har blivit storasyster!!
Såå liten och söt!!
Var ett bra beslut att åka dit och bebismysa idag!
Vi väntar på ännu en prins! Älskade lilla Leo! Det är inte ens en månad kvar till beräknat datum!! :)


Dagbok

Dagar som denna undrar jag varför man inte har en hederlig gammal dagbok längre! Någonstans där man kan skriva av sig massa skit som ingen ska behöva lyssna på, som inte kan skrivas var som helst, men som man ändå behöver och vill ha ur sig!!!
Snart är det sommarlov, men jag kommer inte se framemot att komma tillbaka i höst...återigen är det tur, eller kanske otur, att jag har de fantastiska barn jag har!! Ja inte mycket mer att orda om här håller de väl för mig själv..


Mycket

Precis som överskriften säger är det mycket att stå i just nu!
Jag ligger i ofas både hemma och på jobbet.
Det är mycket att stå i men allergin gör att jag är helt slut på dagarna och när jag kommer innanför dörren och jag kan andas ut är det på soffan jag hamnar...Huset skulle verkligen behöva en rejäl genomgång, dammas, moppas sortera kläder, tvätta osv...men det kommer för tillfället i andra hand.
Vi är inne i maj och nu när jag själv jobbar som lärare förstår jag varför lärare avskyr maj! Den första läxan jag har lärt mig är att aldrig aldrig någonsin vara så dum att lägga utvecklingssamtalen i maj! Hur tänkte jag där?! Men alla andra gjorde ju det...suck...
Många dagar går bort i skolan, det är kortvecka här och kortvecka där... elevens val vecka, skolresa, brännbollsturnering, you name it!
Det skoldagar som är kvar kan snart räknas på en hand! Rektorerna säger att ta det lungt, barnen ska gå i grundskolan i nio år...joo MEN säger jag då.... jag måste nog sänka kraven på mig själv... Jag är otroligt nöjd med mig och själv och mitt jobb! Barnen älskar att vara i skolan och jag har en underbar klass där alla känner sig trygga! De lär sig och vi har roligt under tiden...Men jämför man med andra kanske jag lägger ner alldeles för mycket tid på klassen och undervisningen...MEN är det inte därför vi är där?!?! Mm den här diskussionen kan göras lång men till vilken nytta?!
Idag sitter jag och ska skriva dessa förbaskade jäkla omdömen! Man lägger ner såå mycket tid, på någonting som bara ska se fint ut på ett papper!? Varför och till vilken nytta!? Varför måste det vara så mycket administrativt arbete när du jobbar som lärare...dokumentation och omdömesskrivning och IUP m.m. m.m. Varför fungerade inte de omdömen man hade när vi gick i skolan! Där föräldrarna förstod vad som stod och där det faktiskt stod om hur deras barn är?!? Är det inte det man helst vill veta som förälder?! Trivs mitt barn, sköter han/hon sig, osv. Jaa ni.... dessutom gör vi allt detta för en jävla skitlön!!!
Jag hoppas att detta ändras åt rätt håll tills dess att Noah ska gå i skolan och tills ev barnbarn ska gå i skolan...annars kommer det inte finnas några lärare då och de stackare som skulle finnas där kommer förmodligen inte ha någon tid över till planering så frågan är hur den undervisningen kommer vara och hur dessa barn kommer bli när det växer upp... Man kanske skulle starta sig en friskola... med gamla hederliga omdömen där fokus verkligen ligger på barnen och undervisningen! Tål att tänkas på!

Det här inlägget blev inte riktigt som planerat, men vad gör det om hundra år?!?!

Jag ska sätta mig och skriva mina omdömen och ta fram ordlistan  - grundpaket för lärares professionella språk så att det bara står fina ord i omdömena, som föräldrarna behöver googla för att veta vad de betyder!
Bitter?!? Nejdå inte det minst!

Jag hoppas att jag kan slå av på takten litegrann så att jag kommer kunna njuta av min sommarledighet och inte bara behöva använda dagarna till återhämtning! Men först blir det 12-timmars dagar med utvecklingssamtal, sen kanske vi kan återhämta oss...

Just nu ser jag ialla fall framemot vår Osloresa nåt enormt! Det ska bli underbart skönt att komma iväg och bara tänka på annat!! Umgås med Hasse och Ellen och vara med och fira 17 maj!! Dessa dagar ska jag verkligen njuta och vara tillsammans med familjen!!!

Kanske är det tur att det går ett tag mellan mina uppdateringar, annars antar jag att ni skulle få läsa om en massa gnäll i bloggen...nu är det Simon och mina vänner som får ta det istället!

Hoppas ni kan njuta av våren och att sommaren snart är här!


Kryssning 2012

Då har årets kryssning gått av stapeln! Med väldigt kort varsel bokades den så tyvärr hade inte alla möjlighet att följa med! Men det lär ju ska bli fler kryssningar! Jag, Simon, Thomas, Magnus, Lotta, Niclas, Linda, Johanna, Rosie och Mats var med!
Mats hade bokat sviten och det var verkligen hur grymt som helst! Vi slapp sitta och trängas i en lite hytt!! Det bästa var att vi andra hade våra hytter bredvid så vi behövde inte gå över hela fartyget för att komma till dom! Mycket trevligheter hade vi för oss!! Men de vet bara vi! ;)