Huset - Renoveringen

Sakta men säkert går det framåt! Jag har en fantastisk sambo, som är jätteduktig! Han har satt igång arbetet med trappen, och nu är det inte jättemycket kvar innan den är klar! Mamma har varit här och tapetserat idag så det är klart, filtmattan som ska ligga i trappen är mätt och uppskuren och ska bara limmas dit, sen ska spjälorna upp! =) Kommer bli sååå schnyggt! Och tapeten är jag förälskad i!! Min fina klocka har Simon satt upp på väggen, likaså maskroslampan ovanför soffan! Tv:n har kommit upp på väggen och vi har satt in dörren in till lekrummet!!! Vardagsrummet är så gott som klart!!! Det ska upp lite foton på väggarna och mitt väggord som jag väntar på från Living and room!! Plus att vi inte har fått tag i något soffbord ännu!! Kom fram till att det inte blir nåt bord från Mio! Det är bara 39 högt och blir i så fall lägre än soffan och det tror jag kommer se dumt ut!! Ska se till så ni får se en bild när det är lite mer iordninggjort här! =)

Matrummet har fått nya gardiner och en ny möblering! Färgen där inne blev plommonlila! =) Nu saknas bara två fåtöljer men vi får se när ekonomin tillåter att vi köper sådana!! Skönt att det börjar bli liite ordning på några rum ialla fall!! Nästa projekt är ju lekrummet!! Noah älskar att vara där inne och leka, så vi får väl se till så att han kan få lite utrymme där inne!

Måste nog visa en bild ändå på fina tapeten i trappen!! I´m in lööv! =) Men som sagt, det ska upp vit spalje också, då tror jag det blir ändå snyggare!! Ni får ha överseende med att det inte är helt klart!



Såhär ser trappen ut nu! Rislampan ska inte stå där, så den får ni se förbi! Det blir en mörkgrå matta i trappen sen och vita spjälor!



Lackhyllan som står där, ska inte vara där =)



Här är dom fiiina plädarna! Dom bara väntar på att få ligga i en fin fåtölj, frågan är hur länge dom får vänta!! =(


♥ ♥ ♥


Grannar

Det här med grannar är ju lite A och O! Vi har väl aldrig haft något större problem med grannar om man bortser från grannarna på Brynäs som kom och ringde på blodig titt som tätt! Men när man bott i lägenhet så har man ju inte brytt sig så länge eftersom man vet att man inte ska bo där resten av livet!

Här har jag dock planerat att bo en längre tid framöver och då är det bra med trevliga grannar! Jag har inte pratat med så många av våra grannar, kanske blir det bättre när det blir vår och sommar och flera är ute på gatan! Men det jag vet, där är att vi har Världens bästa grannar bara 3 hus ner! Där bor Madde, Jonas, Isak och Jakob. Att Isak är lika gammal som Noah gör ju inte saken sämre! =) Och dessutom kommer ju Jakob kunna sälla sig till storgrabbarna om ett tag också! =) (han blir för övrigt 1 år på onsdag! =) Att "den där präktiga" ;0) ♥ Madde och hennes fiskegalna sambo är lika trevliga och likasinnade som oss är ju heller inte fel!! =) Sen vi flyttade hit har det blivit många glas vin, mycket kortspel, mysiga tv-kvällar och en hel massa snackande tillsammans!! Lite middagar har vi hunnit med också!

Det är trevligt med trevliga grannar!



Vågar inte lägga in någon bild på föräldrarna, men här är ialla fall deras söta pojkar!



Idag har vi varit ute och åkte lite skridskor med Noah. Eller Noah har åkt och vi har hjälpt till! Det gick mycket bättre än förra gången han åkte, så nog ska han kunna bli ett proffs på det där =) Han klarade av att ta sig framåt och han hade en grym balans! Nog för att han mer gick än åkte, men så var det andra gången han hade dom också! Han var lite sur över att klubban och målet inte var med, så vi får väl ta med det en annan gång då =)
Försökte även ringa vår Familj! Familjen Gille har nämligen kommit hem från sin Smekmånad och vi ville leka litegrann, men det ville visst inte dom, för dom svarade inte på vårt samtal! =) Men det får vi ändra på någon dag! =) Noah vill leka med Carl och jag vill prata skit med Malin =)



Herr och Fru Gille!


Tänkte även ge er lite bilder från dagens skridskotur! Sen blir det nog sängen! Jag är sliten till tusen och har haft stickningar i näsan, huvudvärk och ont i kroppen hela helgen, men jag har bitit ihop =)






♥ ♥ ♥


VAB och en hel del annat

I fredagsnatt började Noah hosta och sen var han hes och hade feber när han vaknade på lördagmorgon! Han hade 38.6 i temp men var fortfarande den livliga och busiga kille som han brukar vara. Vi åkte hem till mamma en stund på eftermiddagen där han busade och spelade innebandy för fullt!! Tempen steg lite mot kvällen, men aldrig så mycket att han har lidit av det! Han fick somna i vagnen på kvällen och så gick vi över till grannarna en stund och spelade kort och pratade skit =) Igår hade han 38.2 och det var derby på Jernvallen Aston-Alba. Noah har tjatat om den matchen i flera dagar och vi kunde inte säga till honom att han inte skulle få gå. Så han sov en lång stund på eftermiddagen och så fick han alvedon sen åkte vi till Jernvallen. Noah var det full fart på och han spelade massa innebandy han också!! Idag har jag inte kollat febern, men hostan och hesheten sitter fortfarande kvar så vi kör en vabdag! Han hade ju ändå lite feber igår och en feberfri dag är ju bra innan man går till dagis igen!
Nu sitter vi i soffan och myser och kikar på Pingu! Själv förstår jag inte hur man kan tycka Pingu är bra eftersom man inte hör vad dom säger, men Noah gillar det, så det är bara att gilla läget! =) Fick jag bestämma hade de blivit en Astrid Lindgren film! =)

Annars då, vad händer?! Helgen var helt oplanerad, och vi fortsatte att ha de så! Dumt kanske kan tyckas, att vi inte slet med huset då, men vi behövde verkligen en lugn helg utan måsten! Annars så jobbas det på för fulla muggar! Noah går heldagar på dagis tis-fre och på måndagar brukar han sluta 14.00. Jag jobbar varje dag och kommer hem vid 17.00..då är det bara till att laga mat, och sen hinner vi i bästa fall med lite mys i soffan innan det är läggdags!! (det är nästan så man längtar efter att få vara föräldrarledig så att man får lite tid över till Noah igen, men nej nej ingen bebis på G). Jag kör på med LCHF och efter tre veckor visar vågen -1.5 kg! Det är väl helt ok, fast jag egentligen skulle vilja att den visade 1.5 minus i veckan! =)

Noah växer ialla fall och blir stora killen. Han pratar långa meningar, heeela tiden =) Och snappar upp saker direkt! Han är roliga att lyssna på den lilla busen!! Igår fick jag en sån fin kommentar av honom när jag kommer ner för trappen: "Va fin du är idag, mamma!" Gohjärtat mitt!! Han är verkligen kärleksfull och ord som "jag har saknat dig mamma, jag tycker om dig mamma eller jag älskar dig mamma" kommer ofta ur hans mun!! För att inte tala om alla kramar och pussar han ger till allt och alla!! =) Däremot så har han ett jädrans humör och det går i 180 i ett! Men det tycker jag hör till, så ska ett barn vara!!! Han brås väl på sina föräldrar! Hur skulle det gå om vi hade fått ett tyst, blygt litet barn hade väl inte passat in här kanske =)

Fortfarande är det sport som gäller, gitarren och köket ligger också högt upp på listan över favvoleksaker! Jag ser framemot att få klart i hans lekrum så vi kan få upp alla leksaker så han ser vad han har att leka med!! Men var sak har sin tid. Tanken är att trappen ska bli klar inom kort och sen blir det väl lekrummet! Hallen skulle jag vilja göra nåt roligt av också, men jag vet inte vad ännu!! Dessutom kostar ju allting pengar, och efter jul och allt så finns det inte så mycket pengar kvar i plånboken! Nu i februari ska vi dessutom lämna bilen på service vilket känns som en jätterolig utgift!! Jag gillar bilen till att åka i, men när det kommer till att betala massa på den så gillar jag det Inte! =) Sen blir det nog inte mycket mer som händer i februari. I slutet på feb följer vi med våra grannar till Lofsdalen över en helg och sen i mars blir det 50-års partaj!! (bror och vår barndomskompis/granne fyller 25år, så då ska dom ha fest!) Mer planer för våren är ju såklart Turkiet i maj, jag ska ner och fira Anna i Helsingborg på hennes 30-årsdag! Tänk om vi bara kunde vinna några miljoner någon lördag framöver på vårt Lotto! Underbart skulle de vara så vi skulle ha pengar att göra allt vi vill göra!! När vi hade besök från Norrköping pratade vi om en Stockholmsweekend tillsammans, får se när vi skulle kunna få till den. Vi har ju haft som tradition att åka på kryssning på våren också, men den känns väldigt långt borta för tillfället! Och sen ska en tur ner till "Åmål med omnejd"  också planeras in någon gång!! Som sagt, en Lottovinst skulle inte sitta helt fel! =) Till allt detta ska vi ju försöka få ordning i vårt hus också då!! Utemöbler och en grill är ju också något som kommer behövas till sommaren! =) Jaja, var sak har sin tid!
I februari släpps föressten biljetterna till årets Ladies Night också!! =)



För någon vecka sedan var vi och hälsade på min gammelmormor och gammelmorfar! 5 generationer var vi som var där, Noah, jag, Mormor Rosie, Mormor Nenne och Mormor Gunnel/Morfar Jompa! Noch och Jompa brukar spela munspel så den här gången hade Noah sitt eget munspel med också så att dom kunde spela tillsammans. Sötisar!



Killikill!!
"Tanterna" fick jag inte ta några kort på, så dom vågar jag inte lägga ut bilder på här! =)

Nu ska jag titta på Spöket Laban tillsammans med Världens underbaraste lilla kille!!
Hoppas ni orkat läsa! =)


Julgransplundring

I lördags åkte äntligen granen ut!! Då var det minsann dags för den traditionsenliga julgransplundringen tillsammans med mamsen, mats, lotta, niclas och grannarna Madde och Jonas med sönerna Isak och Jakob och senare på kvällen kom även Bror och Perra hit och umgicks med oss också!! Simon lagade ärtsoppa som vi åt tillsammans med varm punch!! Jag stod för efterrätten som den här gången bestod av en Hallonpannacottapaj!! Så jädrans god! Gör den vettja!! Till mig hade jag gjort en LCHF inspirerad efterrätt i form av chokladmousse, mycket god den också! Självklart hade vi även en fiskdamm! Som innehöll både det ena och de andra!! Kvällen blev en ganska blöt sådan och vi dansade långt in på natten..tror klockan var halv 4 när dom började knalla hemåt!! Det var en riktigt lyckad kväll!!

Tänkte bjuda på en bild på sötnosarna som fiskat fiskdamm! =)




Bilderna från kvällen håller vi för oss själva =) Men såhär såg det ut morgonen efter!!





Tack för en mycket trevlig kväll/natt!


11 dagar

11 dagar utan socker och jag mår bättre än på länge!! Visst är jag lite tröttare emellanåt och kanske tappar tålamodet lite snabbar ibland, haha! Men jag mår mycket mycket bättre i kroppen!! Förr var jag uppsvälld och illamående var och varannan kväll, men inte nu!! Det som är jobbigt är när man blir sugen på nåt gottit! Men nu har jag ju ändå klarat av första veckan och den är ju värst! Men det ska gå, jag ska verkligen kämpa ialla fall!!

Imorgon kommer några kollergor hit. Vi ska ät, dricka och snacka massa strunt! Haha! =) Ska bli väldans trevligt, synd att inte fler ville/kunde hänga på bara, men vi styr upp fler gånger, off course! =)

På lördag är det dags för årets julgransplundring! Simon ska tillaga Ärtsoppa och jag ska fixa en efterrätt!! Sen ska granen kastas ut och vi ska ha en trevlig kväll tillsammans med Grannarna och familjerna på Zirkongatan!! Jag tror att det kommer bli en mycket trevlig kväll/natt! =)

Annars rullar det på! Noah växer och blir stor!! Han tar efter allting nu! Ibland är det riktigt svårt att hålla sig för skratt när det hoppar grodor ur munnen på honom!! Igår t ex kom jag till dagis och hämtade honom tidigare än vanligt, Noah sitter och gör pärlplattor och blir inte alls glad när jag kommer!! Kör tillbaka till jobbet, mamma! Jag vill inte åka hem nu!! Haha, det är verkligen glädjande att han trivs så bra på dagis ialla fall! Och vi trivs också med vårt dagis!! =)

Fortfarande så är det innebandy, bandy, hockey, fotboll osv som gäller för honom! På dagis spelar han fotboll, hemma spelar han innebandy och på helgerna går han och tittar på innebandy och bandy!! Tro det eller ej, men barnet sitter faktiskt till och är jätteduktig när han är och tittar på bandy/innebandy! Förra fredagen var han på innebandy med mormor och Mats m.fl. då hade varit ute på plan och spelat i pausen, gissa om han var lyrisk!! Sen sitter han still under perioden!! Bandyn som är 2*45 minuter fungerar också hur bra som helst!! Han är ganska sportintresserad vår son! =)

Nu ska jag städa, så det är fint när kollegorna kommer =)


LCHF

Som ni vet har jag ju testat detta flera gånger, men inte kunnat hålla de...Nu har jag gjort ännu ett försök eftersom jag i längden mår mycket mycket bättre när jag äter LCHF och dessutom så går jag ner i vikt! De har dessvärre bara gått två dagar ännu och jag håller seriöst på att gå under!! Nu inser jag verkligen huuur sockerberoende jag faktiskt är!! Jag har huvudvärk, blir sur och grining över ingenting, är sugen på nååågonting heeela tiden och för att inte tala om hur otroligt trött jag är! Det är helt sjukt detta, och nu förstår jag verkligen hur det måste vara för människor som är beroende!!
De må kanske låta fjantigt att vara sockerberoende, men jag ÄR det och jag har abstinens för att jag inte får äta socker! MEN jag ska göra ett helhjärtat försök, det ska jag verkligen!! Man vill ju vara fit när man ska till Turkiet!!

Jaja, vi får väl se hur det går, jag har ju inte jordens bästa karaktär precis!!


Nyårsafton

Vi firade in det Nya året med dom absolut bästa vännerna man kan ha!!
Vi hade äran att få ha våra närmsta vänner och deras kids här hemma i vårt hus!!
Hela dagen/kvällen/natten var supertrevlig!





På dagen var tanken en femkamp, men vi pratade för mycket och drack glögg så vi hann bara med 2 tävlingar och dom vann Lag Livgatan! =) Vi får se till så att vi kan köra  dom andra tävlingarna en annan gång så att Lag Klangberget också har en chans att få vinna något =) Vi gjorde upp en eld på vår baksida och där grillade vi korv! Solen sken och vi hade en toppenstund utomhus!! Kidsen lekte, dom åkte pulka och busade i  snön! (Vi har ju så lite snö, eller vad säger ni?! =) Sen åkte alla hem för att göra sig i ordning och sedan kom dom tillbaka igen vid 16-tiden!!

Då vankades det en god 3-rätters middag, lekar, sång och trevligt umgänge!!



Som välkomstdrink bjöds det på en Scorpione verde! Sorbet, vodka och mousserande!



Självklart fick barnen också en välkomstdrink i form av Spratteldricka!! De gick verkligen hem hos dom små =)








Till förrätt serverades såklart en Toast Skagen =) Och om jag nu får säga det själv så vill jag tala om att det var fantastiskt god =)




Till varmrätt blev det Ugnstekt oxfilé gratinerad med vitlökssmör och till det en gräddig potatisgratäng och rödvinssås!!




Till efterrätt åt vi en Hallonpannacotta! Riktigt tjusig och gillar man söta och mastiga saker så är detta er efterrätt!!



Dessutom fick vi lära oss att man ska passa sig för vad man lovar...någon sa för mycket och bjöd på en nakenvända runt huset..haha, såå klockrent kul!!

Tack alla våra fina vänner för att ni ville fira in det nya året tillsammans med oss, vad skulle vi göra utan er!!!
Vi ser framemot massor med trevligt umgänge tillsammans med er under 2011!


Gott Nytt År alla våra vänner, och hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton!