Grillning och kärt återseende!

Igår kom dom hem, äntligen!
Min mor och Mats..dom åkte iväg på en minisemester lagom till att vi kom hem..schysst?! Näee inte!! Haha! =) Jodå, skojja bara de var dom så värda så..=) Men igår kom dom ialla fall hem, och moster likaså! Både Noah och Nemo var överförtjusta av att se sin mormor!! Nemo sprang glädjevarv på glädjevarv, och Noah småsprang på sina små ben med utsträckta armar!! Minne har dom då dom små..inte hade han glömt sin mormor inte, fast dom inte setts på 4 veckor!! Mats fick sig också en stor kram!
Sen fick han lite semesterpaket, själv fick man iiingenting, de är nu man märker att man är mamma..hahahhoho=) Massa fina grejjer fick han...ett par reebok skor, en adidas-mysdress och sen en liten pipmugg och bil och vantar!! De var ju i och för sig som presenter till mig med, jag tror ialla fall att jag blev gladast..=) Noah han blev gladast över pipmuggen han..de behövs inte mycket för att glädja ett litet barn..=)
På kvällen blev de ialla fall grillning hemma hos moster och en hel massa skvaller! Skojs skojs! =)

Välkomna hem, vi har saknat er!

Igår, bara sådär, så började Noah göra slängpussar! Jag har övat och övat med honom, eller njae, kankse inte såå mycket..men jag har övat liite med honom ialla fall..men han har bara sett frågande ut..nu typ två veckor efteråt så står han och gör slängpussar åt mig..haha..det är roligt med små barn! Förutom idag när han fick för sig att kasta grejjer i toaletten..först en ljushållare..jag säger åt honom och han blir arg och grinar..bär ut honom till sitt rum och går tillbaka in på toaletten för att göra mig i ordning..in kommer Noah igen..lyfter på toalocket och kastar i mitt glasögonfodral...grrr!!! Säger åt honom på skarpen och han protesterar genom att tokskrika och hulka gråtandes..var jag kanske för hård mot honom..well svårt att veta, säga till måste man ju göra..troligen gör han om samma sak så fort han får chansen igen..men men... Jag fick en stor puss strax efteråt ialla fall, så såå arg kan han inte vara på mig för att ja skällde på honom..men nog får man lite dåligt samvete allt när man säger åt dom..men men..

Igår klättrade han föressten upp på soffan också..bara sådär..pang tjong så var han uppe i soffan...gangster!! Men han börjar lära sig hur man tar sig ner nu ialla fall...jag har försökt vända honom varje gång han ska ner för soffan...och undrar om de inte börjar ge resultat..han försöker få ner benen först ialla fall..så snart så sitter de kanske ordentligt..

Nu ska jag åka på stan och gå till optikern, till försäkringskassan och ev till arbetsförmedling..måste kolla upp lite grejjer inför hösten..sen på eftermiddagen ska jag ut på uppdrag med min mor..niiice!!

Ha de bra!

Polarn till salu!

Jag har lite kläder från Polarn och Pyret som jag har tänkt lägga ut på Tradera, men jag kikar här en sväng först om det är någon som skulle vara intresserad!
Det är:

En Marinblå Windstopperoverall i stl 62 (overallen är lite fleecenoppig! Det är inte den nyaste modellen som dom återkallade så detta är nog en av få polarnoveraller med huva, huvan är borttagen på de overallen som säljs i butik nu, om de inte kommer någon ny modell för den här säsongen vill säga)



En Brun Windstopperoverall i strl 74 till finns det även bruna tossor, röda tossor och röd mössa
(Kanonbra overall även denna är lite fleecenoppig, men ändå i mycket bra skick, vi har använt den på Noah hela vintern, när han sovit och åkt bil...m.m. )





En Brun Vinteroverall i stl 68 till finns brun hjälmmössa och bruna vintertossor
(Kanonfin overall!  Rymlig i storleken. Sparsamt använd då den mest användes de gånger vi var utomhus på picknick och liknande, annars användes fleeceoverallen)




En Svart Windstopperfleecejacka i stl 74
(jackan är inte tvättad på bilden, den är i jättefint skick!)


En blå skaljacka i stl 68 Kanonfin!!


Vit windstopper mössa

Någon som är intresserad? Hör av er med en kommentar eller nåt så fort som möjligt, annars har jag ut dom på Tradera som sagt! Pris har jag inte funderat så mycket på, men kom med bud vettja..=)

Vill ni hellre skriva till mig på mailen så gör de.
[email protected]

Semester 9-23 juli

Sådär...nu är det slut på flängandet för vår del..ialla fall till nästa gång..=) Näe, nu har vi inget mer inplanerat på ett tag framöver ialla fall..inge längre sträckor och för tillfället känns de ganska skönt!!

Jag trivs ofta borta, men det vart lite för mycket av det goda nu..vi var inte hemma på 4 veckor! Först var vi i Italien sen bodde vi ju hemma hos mamma och sen for vi iväg på 2 veckor till..så det var väldigt skönt att komma hem...

MEN, vi har haft det väldigt bra..

Vi började med ett stopp för Våfflor hos Simons farmor och farfar i Laxå..sen for vi vidare till deras stuga i Askevik där vi tillbringade natten..Ösregnade gjorde de, men vi trotsade regnet och tog oss en tur runt omgivningen iallafall..jättefint var det där och jag ser framemot att åka dit igen när det är finare väder!



Noah med gammelfarmor och gammelfarfar!!



Vantar och mössa och det är den 10 juli..skandal!



Noah är glad fast att det regnar in på honom..=)



Min fina familj i regnet..=)

Efter Askevik åkte vi vidare till farmor Ing-Marie och Tryggve..vi tillbringade fredagsnatten där innan vi åkte vidare till Åmål på lördagen! Noah fick stanna kvar med farmor och jag och Simon åkte till Åmål och träffade Sebbe! De blev lite party och utgång i Metropolen Åmål..=) Men jag hade väldigt trevligt, faktiskt =) Haha! På söndagen drog vi med oss Sebbe ner till stugan i Köpmannebro..där blev det fiske, grillning och lite yatzy och kortspel..Vädret var ju värdelöst hela helgen, och vi fick till och med vara med om översvämningar och grejjer! Det regnade verkligen järnet!!



Såhär såg det ut på lördagkvällen..det bara regnade och regnade och regnade...Kolla det lilla trädet, så ser ni bra hur långt upp vattnet går...



Såhär såg det ut morgonen efter..lite vatten hade runnit undan, men det var fortfarande väldigt mycket vatten i ån.

De roliga var att jag fick sms från två personer under kvällen som undrade hur det var med mig och om vi mådde bra...jag fattade ingenting och till slut så började vi fundera va dom menade..gick in på nätet när vi stod i kön på väg in på krogen och vad stod högst upp.."Åmål dränkt av vatten" Underbara folk som skickar sms och blir orolig för en! Tack kära ni!



Ut till stugan måste man åka båt..vi hade världens finaste chaufför! =)


På tisdagen åkte vi till Koro till farfar och farmor Ellen!! Där är det verkligen såå härligt att vara! Man är bara..finns ingenting att göra, eller jo de gör de om man vill..men man behöver inte göra något...ingen stress..man gör de som faller en in! Riktigt återhämtningsställe..och vilken service sen..;0) haha! =) Inte för inte som det fått sitt namn..Hotell Ostepop..=) På torsdagen kom Hanna, Johan & Lisen också dit och vi hade de verkligen jättemysigt! Vi har fiskat, spelat yatzy, läst, lekt med barnen, spelat 1000, kört Merca och kört vilse..=) badat, varit till Karlstad m.m m.m



Jag & Noah tog en tur på farfars gräsklippar, kan tala om att jag passade på att klippa gräset där hemma också..superkul och åka på gräsklippare ju..=)





Han kör båt, han kör gräsklippare och jaa, han kör bil också!!



Bada bada!!



Vi fiskade en del, här har Simon kastat och Hanna dragit upp en rejäl gädda..=) Lite läskigt, men coolt..=)



Noah tyckte det var roligt att krypa i tunneln!



Brad Pitt...eller hur var de nu igen..=)



Vi var och åt lunch på ett ställe som hette Esters Café..OJ en sån god Ceasar sallad dom hade där..grymt god!



Världens finaste kusin!



Jättefint var det där, man satt ute i en trädgård och åt lunchen! Med äppelträd och blommor..fiiint!



Noah och Lisen trivdes med att springa omkring där och busa!

Fina Ellen fixade ett rejält kalas till lilla 1-åringen också! De bjöds på hamburgare, korv med bröd, potatissallad, sallad m.m. Riktigt barnkalas med andra ord..=) Extra skoj var det att två små söta1-åringar kom och firade Noah! Det var Alva och Ester, döttrar till två barndomskompisar till Hanna och Simon! Jätteroligt var det att ni kom! Såklart blev det fika efter maten också, och jag hade knåpat ihop två fin fina jordgubbstårtor med banan och blåbär...åå ni ska bara veta hur gooda dom var..=) Tack Ellen och Hasse för all tid ni la ner på att fixa med Noahs 1-årskalas! =)



En fin kalaskille! =)



Det är inte lätt att få till en bild när båda barnen tittar in i kameran samtidigt..=)



Fina Alva..



och Fina Ester kom och gratulerade Noah på hans 1 års dag!



Mmmumma! Någon ser ganska sugen ut..=)



De var smaskens med tårta!!



Kalas!!

På söndagkväll tackade vi så mycket för oss, då var det dags att fara söderut igen! Tillbaka till Köpmannebro! Med oss hade vi Hanna, Johan och Lisen! Där mötte vi upp farmor Ing-Marie och Tryggve för att tillbringa några dagar i stugan tillsammans! Vi hade hoppats på finväder, men de var väl lite si och så med det..de var inte direkt strålande solsken..men vi fiskade ialla fall litegrann och spelade spel..På måndagen firade vi ju såklart Noah som då hade sin födelsedag! Dagen till ära hade farmor bakat en tårta och Noahs gammelmormor och gammelmorfar kom också och gratulerade! Noah fick en massa fina presenter..tack! =)



Faster har spökat ut mig litegrann..=)



Nämen, vad är detta för heting..;0)



Meen, man ska väl inte bada med kläderna på!?!



Lisen och Noah vet ialla fall att man inte badar med kläderna på! =)



Mm de är gott med blåbär!...och snor..=)



Nemo trivdes när han fick springa runt på klipporna hela dagarna!!

Jag lyckades ju såklart bli förkyld också när vi var där nere..anledningen var nog främst att jag låg och sov i drag..jag kände av en förkylning redan första gången vi var dit och sov, men då bröt den inte ut..men nu efter att ha legat i drag i två nätter blev jag riktigt förkyld..de var jättejobbigt, speciellt när man är borta..Man orkar ju inte med att göra nåt och så sover man inte så bra..men nu är jag pigg igen, så det som behövdes var nog ordentligt med sömn skulle ja tro..och inte ligga i drag..=)

Nu är vi ialla fall hemma igen, och för att sammanfatta det har vi haft en bra och mysig semester! Nu får vi se när det bär av nånstans nästa gång..inplanerat är ialla fall en resa norrut kring jul och nyår..exakt när återstår att se..



Mycket regn har vi haft!

Noahs Önskelista

Noah fyller ju snart år, och detta är vad han önskar sig..=)

Duplo hink + plattor att bygga på (dvs. stora legobitar)

Stoppa-i-rätt-hål-kub

Banka och slå bräda

Piano att spela på, men det ska även finnas så det spelar själv om man trycker på knappar.

Fingerfärg

Lekspis +tillbehör till lekspis (kastruller, bestick m.m)

Gräsklippare

Cykelsits

Rejäla höstskor att ha på dagis, med Goretex

Knopp pussel

Sparkbil (sån som man sitter på och sparkar med benen =)

Kryptunnel

Musikintrument

Kläder i storlek 92
Andra leksaker, fast han behöver inte några fler gosedjur..=)

Ja de här var lite tips...Men han blir glad för allt..=)


Gott & Blandat

Mycket har hänt sedan sist..och dagarna är fullspäckade..därav denna otroligt dåliga uppdatering!! Men jag lägger helt enkelt tiden på min familj istället!!

Vi har hunnit med en hel massa saker sen sist, men det största är nog att vi har varit i Italien med våra fina vänner Malin, Anders och Carl! Vi hade en toppenvecka där nere! Vi var iväg på outlet för lite shopping, blev dock inte så mycket shoppat, sen så var vi till Genova och kikade, vi tog en tur till Comosjön där vi solade och badade litegrann och så har vi såklart kikat i Milano! Vi åt en hel massa god Italiensk mat och drack fiina viner! Och en och annan Bacardi Breezer!! Barnen lekte och var bästa kompisar och badade och busade hela dagarna!! vi hade de helt enkelt kanon!! Jag har en sisådär 500 bilder så någon gång framöver ska ni få lite bilder också..men just nu orkar jag bara inte!

Dagen innan och den dagen vi kom hem på tillbringade vi hos Hanna...Erik var inte hemma, så därför va de bara hos Hanna vi var..=) Hon var snäll och körde oss till och från flyget, och vi fick på såvis lite sömn också! De blev inte många timmar för oss att umgås på...men vi ska försöka styra upp nåt framöver istället!! Det var ialla fall jätteskoj att träffa henne och lilla bebisen i magen!! =)

På vägen hem från Norrköping tog vi vägen förbi Öregrund där mamma och Mats var med båten..tillbringade eftermiddagen där innan vi åkte hem till Sandviken, och Zirkongatan! Vi har nämligen lagt beslag på mammas hus under veckan, och det har varit kanonskönt!! Tyvärr har ju inte vädret varit på topp, men vi har haft det bra ändå!! Vi har ätit och umgåtts med grannarna! (min moster och hennes karl) sån har vi haft Malin, Anders och Carl här på grillning också! Vi har även hunnit med en lunch på stan med Maddis, Oskar och lilla gofisen Nova! Jag har varit ute och fiskat med Simon och Niclas och vi lyckades komma hem med 2 fina gösar som vi tillagade på kväll...vi fick ytterligare en gös också och en stor gädda, men dom fick åka tillbaka i sjön! Spelat tennis har jag gjort också...Joo som sagt, de händer grejjer här...

Noah knallar för fullt nu..han började gå ordentligt när vi var i Italien! Han gick ju mellan oss innan, men därnere började han släppa saker och gå runt lite som han kände för...så nu knallar han minsann den lilla gangstern!! Och gangster vill ja lova att han är...vilket humör han har den lilla skiten!! Får han inte som han vill så blir han tokarg och lägger sig på golvet...och det han vet att han inte får göra, det gör han hela tiden...dvs klättra i trappen och krafsa i jorden på mormors blommor!! Det är hyss hela tiden..Men underbart go är han vår lillskit! =)

Simon har fått jobb också!! Dock så är det i Söderhamn..men tillsvidare så får det lov att fungera!! Ett jobb i Söderhamn är bättre än inget jobb alls!! Jag hoppas fortfarande på att jag ska få nåt till hösten, men de ser dessvärre mörkt ut...tyvärr!! Men som det är nu så lutar det ändå åt att vi skolar in Noah på förskolan i augusti! Vi fick en plats på vårt första hands val vilket känns jättebra, så jag tror vi tar platsen. Skulle jag inte få något jobb så är det ju ändå bara 15 timmar det handlar om, vilket jag dessutom tror han kommer tycka är skitkul! Och för mig som lärare är det ju bara positivt om jag är tillgänglig från augusti!

Imorgon drar vi iväg på semester igen! Den här gången i 2 veckor! Vi ska ner till Simons familjer och hälsa på! Datorn kommer följa med och jag räknar med att jag kan uppdatera en del åt er därifrån! Det är ialla fall mitt mål..=)

Nu ska jag spåna lite på Noahs önskelista, han blir ju 1 år den 20:e får lilla gobit!! Tänk, ett helt år har gått..helt sjukt va fort tiden har gått!! Min lilla bebis är stora killen redan!! Och större ska han bli..=)

Ha en bra sommar!

Kramar på er!