Min stora duktiga kille

De händer bara mer och mer med vår gobit!
Samtidigt som han lär sig mer, blir han också busigare och busigare! =)
Han vet precis när han gör något som han inte får göra..då flinar han lite busigt och viftar med aj aj-fingret! =) Vill han att man ska läsa för honom, tar han tag i handen, går in med en i hans rum och pekar på hyllan..Lyfter upp honom så han får ta ner en bok och sen leder han iväg oss till hans saccosäck och pekar att man ska sitta där! Nu ikväll gick han bakom mig och puttade på min rumpa så jag skulle gå fortare så han skulle få sin välling någon gång! =)
Häromdagen kläckte han ur sig "Niimo" åt vovven och "nun nun" när han lekte med bilen! Det händer grejjer vill jag lova! "Neej" är ett ord som används flitigt också..för han e bestämd vår lillskit! Och han vet precis vad Nej innebär! "Nej" säger han bestämt när han inte vill något och så skakar han på huvudet! =)

Den här veckan har han varit sjuk och varit hemma från dagis! Simon har fått varit hemma och så har han varit med mormor och idag med Marie och Emma..så det går ingen nöd på honom! Han har inte varit jättesjuk heller, tack och lov! Han hade "bara" 40 graders feber..men han brukar ju kunna ha över 41...så 40 de är ju lyx..=) och det var bara en gång också!
Det går ialla fall åt bättringshåller och han har inte någon feber idag..men däremot är han lite hostig, så han blir hemma i morgon också..på fredag får vi se hur de blir.

Ja de var en liten uppdatering de! Jag har egentligen massa mer saker jag kan skriva om skrutten, men nu börjar Grey´s, så nu ska jag gråta lite! =)

Ha de bra! Kram


Tävling på Kidzine

vss





Jag är med och tävlar om valfria skor från Vincent shoe store på
Kidzine
Var med och tävla du också!

Tävla här!


alva



Här är sötaste lilla Alva!!
Välkommen till världen!

(bloggade från mobilen och det gick ju de också, förutom att jag först fick in 15 inlägg med bilder på Alva..=)


Min kära sambo

Nämen, är han inte rolig min kära sambo så säg! Hoppas verkligen att han inte har skrämt iväg er härifrån med den otroligt fina bilden i föregående inlägg!
Jag kan ju då tala om att det faktiskt är min son, som lagt denna bjässefina korv i vår klädkammare! Han fick springa runt nakenfis en liten stund, och vips smyger han in i garderoben och lämnar ifrån sig en korv! Fräsch den där lilla killen ibland..=)

Åå jag vet inte om jag håller på och blir förkyld..eller joo, jag håller nog på o blir förkyld..jag är alldeles mör i skallen och kroppen och så sticker det i näsan! Men jag vill verkligen verkligen verkligen INTE bli förkyld nu!! Nu när jag ska jobba en massa, och har kommit in mig och fått en hel del tider vill jag inte bli sjuk ju!! Men de skulle ju vara så jävla typiskt om jag skulle bli de..för de första har ju jag och madde kommit igång med prommisar och sen så har jag massa jobb...ja vi får väl se vad som händer...

Sen vill jag välkomna en till liten tjej till världen!! Hanna och Erik har fått en liten söööt Alva imorse!!! Får en sån härlig känsla i kroppen när mina vänner får barn...tårar i ögonen och en underbar känsla i kroppen..nästan som jag fick en egen liten!! Men de är nog bara för att man varit med om det själv och vet vilka underbara känslor dom känner just nu!! Och vilken underbar tid dom har framför sig!! Jag kan ju inte låta bli att tycka att det är lite extra speciellt med denna lilla Alva med tanke på att vi hjälpte lite på traven när hon skulle bli till..;0) haha!  Välkommen igen söta du!! Du har ett fantastiskt liv framför dig med underbara föräldrar!


Hackad Blogg

Jag vill bara tillägna min älskade sambo ett finfint inlägg!
Simon du är mannen i mitt liv!



Sen vill jag visa vad vår son har gjort! Han är så duktig!
Fresh kille!

Ok jag erkänner! Jag, Simon, har hackat sofies blogg! Men bara för att få lägga in denna underbara bild!
Haha!

Sen vill jag gratulera Hanna och Erik som i morse fick en Alva! Grattis grattis

/Vid tangentbordet Simon


Dags för lite positivt skrivande

Senaste gångerna jag har skrivit, så har det i stort sett varit för att jag varit arg, irriterad, förbannad etc. Idag skriver jag med glädje..jag känner mig glad, lycklig och med en längtan i kroppen.

* Jag har, som jag skrev sist, hoppat av kursen som jag skulle läsa i Stockholm, och det känns som jag tog helt rätt beslut! Jag tror inte att jag hade orkat med att läsa och jobba samtidígt. För att vara en distanskurs på halvfart var det otroligt mycket uppgifter att göra och jag känner att jag vill lägga min fritid på min familj och inte på en kurs, som jag kanske inte ens kommer ha användning av..speciellt inte när jag kanske skulle bli utan ersättning från a-kassan på kuppen! Jag är helt enkelt nöjd & stolt med beslutet jag tog!

* Förra veckan jobbade jag ons-fre på Norrsätra. Det var ett kärt återseende och det var verkligen jätteroligt att vara där igen! Både med elever och personal! De är ett ställe som jag gärna skulle vilja arbeta på, men tyvärr kan man ju inte välja själv! Hur som så hade jag en kanonvecka och hoppas jag får komma tillbaka och träffa "mina" elever snart igen!

* Efter jobbet i fredags var jag till Jernvallen för att få lite information inför kommande vecka!! Jag har nämligen lämnat mitt telefonnummer även där, och i torsdags ringde dom och frågade om jag vill komma och vikariera där under veckan som kommer..SJÄLVKLART ville jag de! Så hela veckan kommer jag att vara där nu, tillsammans med en 2:a! =) När jag var där så fick jag även erbjudande om mer jobb, så med jobb på både Jernvallen och Murgårn så har jag jobb nu fram till och med 16 oktober, vilket känns helt underbart!! Skönt att veta att jag kommer få pengar, om de nu blir så att a-kassan tar 20 veckor på sig innan jag får pengar! Och Skönt att man får in en fot på lite skolor i Sandviken! Med andra ord så flyter det för tillfället på riktigt bra..bara hålla tummarna för att det håller i sig!

Jag har en hel del roligt framför mig också!

* Jag fyller ju år här i dagarna (6 okt) och helgen innan har jag tänkt mig ett litet partaj med mina nära och kära! Blir inte så ofta nu för tiden, så lika bra att ta tillfället i akt när man ändå har något att fira!

* Den 16-18 oktober åker jag, Maddis och Malin till Göteborg för en Ladies Helg! Vi ska ha en lugn och skön helg (hmmm) utan barn och bara för oss tjejer! Helgen innefattar bl a Ladies Night! Vilket ska bli kanoners!! Så de ser jag verkligen framemot! Vi bokade redan i maj och de känns så skönt att de inte ens är en månad kvar!

* Inte nog med en tur till Göteborg! Den 5 november kommer jag åka ner till min kära Poffi i Helsingborg! Det ska bli riktigt kul och jag längtar verkligen massor! Vi har inte setts sen i mars nu, så de är verkligen på tiden!! Saknar ju min Poffi! Inte nog med att jag åker dit så kommer hon hit veckan innan också, så vi kommer få måånga härliga dagar tillsammans!

Från och med nu, ska jag vara den glada och positiva Sophy igen..jag ska inte bråka med a-kassan mer, och jag ska bara njuta av mitt liv! Njuta över att jag har turen att få jobba, njuta över att jag har världens underbaraste son och sambo som står ut med mig trots mina surigheter, njuta över att jag har förmånen att kunna åka iväg med mina och tjejer och åka iväg för att träffa min vän..jag har helt enkelt inget att klaga på! Och så ska det förbli!! Inte nåt så simpelt som griniga a-kassekärringar ska få mig på fall och få mig att gå ner mig och må dåligt igen! No way!!! Nu ska jag ta tag i mig själv igen, sluta tycka synd om mig själv, börja äta ordentligt, motionera osv..jag har ingenting att skylla på längre! Jag är lycklig och jag mår bra!! Så de så!!!

Jag måste avsluta med att gratulera min moster Lotta som har fyllt 40 år!! Hon har varit i Turkiet i två veckor och kom hem igår! Vi hade planerat ett överraskningsparty för henne och det blev riktigt lyckat..massa härliga människor (kryssningsgänget =) och god mat! (exotisk planka) Så den här helgen har med andra ord varit fin fin! =) Som jag sa, jag har de bra!



Bjussar på denna bild som ja hittade på mammas dator! Min lilla cooling!! Älskar dig Noah!





Hittade den här bilden också! Är ju bara tvungen att visa er hur jag stylade mamma och Mats i somras när dom skulle iväg´på Poolparty med Sjörövartema! Snyggt va..=)


Avreagera avreagera avreagera mig

Ååå så har man varit i kontakt med den där förbannade jävla a-kassa igen!! Efter mycket om och men kom jag ÄNTLIGEN fram till Lärarnas A-kassa!! Jag har mailat och fick svaret att dom inte kunde svara på mina frågor utan att jag var tvungen att ringa, deras telefontid är 9-11 och när jag äntligen fick tag i dom så kunde den tjejen inte svara på någonting!! Idag ringde jag dit ännu än gång..och återigen fick jag inget rejält svar!! Kom så till slut fram på ersättningssidan där dom i över en halvtimme svarat "just nu har vi telefonkö och vi kan inte ta emot ditt samtal" (iidioter) Äntligen tänker jag, tills jag får höra en grining jävla hagga i andra ändan!! Inget hej eller nånting...Börjar ställa mina frågor och hon i stort sett dumförklarar mig...jag blir så förbannad när jag pratar med henne och är påväg att skälla ut henne och fråga varför hon måste vara så förbannat jävla otrevlig..men jag behärskar mig! Inte fick jag några bra svar på mina frågor heller...samarbetet mellan a-kassor verkar helt obefintligt och istället för att skicka mina papper direkt till lärarnas måste jag först skicka dom till handels så dom får handlägga dom (vilket tar cirkus 20-22 veckor(!!!) för att dom sedan i sin tur ska skicka över alla papper till lärarnas!! Alternativet är att skicka in allt till lärarnas direkt men då börjas allt räknas ifrån 1 sep inte från 25 aug som är den dagen jag är arbetslös ifrån....jag vet inte vilket som är bäst, att vara utan några dagar ersättning eller vänta en eeevighet!! Kärringen på Lärarnas kunde dock inte svara på hur lång deras handläggningstid var heller, mer än att berätta att den var låååång!! (jag har känslan av att hon inte ens vill ha nya medlemmar)

Det här med att studera har jag i alla fall bestämt mig för att lägga ner! För skickar jag in en ansökan om att få studera och dom anser att jag inte klarar av det, så blir jag av med hela min ersättning!! Så jag känner att de inte är någon idé att ens chansa..för den där kärringen jag pratar med hon skulle då säga nej till alla! På henne var de nästan säkert att jag skulle få ett nej, för man beviljade inte studier....förstår inte riktigt hur dom kan tycka att det är bättre att sitta hemma och rulla tummarna istället för att faktiskt göra något vettigt..men men, skit samma!!! Just nu skiter jag i allt....gräva en grop och lägga sig i kanske..då slipper dom ju handlägga ett ärende ialla fall!!!

Ledsen att ni mina kära bloggläsare får ta del av allt detta negativa..men jag måste avreagera mig annars går jag sönder!!!


Önskelista

Det är inte så långt kvar tills det är min födelsedag nu..=) Jag fyller ju inte jämt eller nåt sånt så något stort partaj är det inte tal om, men de har ändå efterfrågats en önskelista. Jag har funderat litegrann på vad jag vill ha och har kommit fram till några saker som jag är i STORT behov av, och som är viktigast för mig för tillfället!!

Jag behöver en massa nytt smink från Make Up Store, puder, foundation, daycream, rouge..så klart tar allt slut samtidigt och jag har inte råd att köpa nytt smink för tillfället, alltså utmärkt att önska sig!!
Så..Presentkort på Make Up Store skulle uppskattas väldigt!!

Jag är i behov av en höst/vinterjacka samt höst/vinter skor/stövlar! Så ett bidrag till sådana skulle även det uppskattas!!!! Många bäckar små..=)

Pengar i massor..=) Jag ska till Göteborg i oktober och Helsingborg i november..det skulle vara roligt med lite slantar så jag kan handla nåt till mig själv när jag är där nere!! Jag behöver även slantar till bensin och flygbiljetter..=)

Det här är vad jag verkligen verkligen verkligen önskar mig!!!

Presentkort Make Up Store
Pengar till kommande resor & klädshopping

Så vill ni ge mig något på min födelsedag, behöver ni inte ut och leta i affärer. Ett kuvert med 100kr skulle göra mig överlycklig!! Många bäckar små..=)


Noah lär sig massa nytt

De går sisådär med mitt bloggande mäker jag..men jag tänker inte ge upp ännu! Jag tycker ju att det är roligt, men tiden finns helt enkelt inte!

Noah växer så det knakar..han blir större och större och lär sig såå mycket saker hela tiden! Han kan Imse Vimse Spindel, frågar man hur gammal han är så har han upp ett finger, när jag säger ajaj så tar han upp pekfingret och viftar med det, jag sa till honom på dagis häromdagen att vi skulle gå och hämta hans skor, dom har nämligen en stor hylla med alla barns skor på, Noahs plats är längst ner och han har sina stövlar och skor där, när jag hade sagt att vi skulle hämta dom, gick han iväg, hämtade sina skor och satt sig på golvet för att på sig dom!! Han e inte dum den lille Noah! =) Istället för pip i näsan, har han nu börjat nypt i näsan och säger tut tut! Det här börjarde han med på dagis, så har inte en aning om vad han har fått det ifrån..=) Han klättrar runt som en tok..och igår när vi duschade så satt han på golvet medan jag duschade..då tog han vatten på handen och sen tvättade han magen! Haha!! Ja de är lite utav alla tokigheter han har för sig nu för tiden!! Underbar är han vår lilla skitunge!!

I lördags var jag på fest hemma hos Madde och Oskar..Noah var också med fram till att Simon slutade jobba, men han låg nere i källaren och sov heela tiden!! Så duktig så! De var en jättelyckad kväll och jag hade hur skoj som helst! Igår var de min och Maddes söndagskväll! Mys med ensam-mamma-söker! Innan fick barnen busa av sig, så dom skulle somna innan tv:n började, och de gjorde dom! =)

I torsdags var vi och hälsade på ursööööta lilla Amra!! Vilken liten gobit! De var ju så man blev kär i henne!! Såå ootroligt söt!! Tyvärr hade vi lånat ut kameran till min mamma, så vi kunde inte ta några bilder, får ta de nästa gång istället!!

I fredags blev det grillat hemma hos Mor och Plastis..kanske var det sista grillningen för i år, man vet aldrig! De var lika gott som förr..Blev ett glas rött och sen somnade jag på soffan klockan 21.30 =) Haha! Så kan de gå! Jag har ju jobbat ons-fre så jag var lite sliten! =)

I veckan är det rätt lungt med jobb..på onsdag ska jag jobba..på Norrsätra!! Ska bli jättekul att komma tillbaka dit! Sen får vi se om de blir nå mer jobb i veckan..bara hålla tummarna!

Näe om man ska ta och stoppa nåt i magen kanske..och göra sig ordning..när Noah vaknar ska vi åka och lämna iväg våran bil så vi får byta bromsar på den, den ska besiktas imorgon..hua!!

Ha en bra dag!


Tävling på Kidzine

tävling kidzine crocs



Jag är med och tävlar om denna fina sko på
Kidzine!
Var med och tävla du också!

Tävla här


Tävling




Erika tävling 3

Jag är med och tävlar om en mössa från E.ko på Ingelalalas blogg!
Var med och tävla du också!

Tävla här:

http://www.ingelalala.se/?p=505&cpage=1#comment-17292 


Mycket

Det är lite mycket nu.. jag känner att jag inte riktigt orkar med...Det är en massa saker som ska göras..samtal som ska ringas grejjer som ska göras och ett barn det ska tas hand om! Problemet med a-kassan har fått mig att dala rejält, och jag har en ångestkänsla i kroppen hela dagarba... Kommer jag få några pengar, kommer jag få plugga, hur mycket blir min ersättning på, kommer jag få jobba nåt, kommer jag någonsin få ett jobb, kommer min mage bli bra och ryggen och nacken som också krånglar..idag har jag haft huvudvärk utan dess like..går och är orolig, stressad och har ångest hela dagarna..vilket inte är ultimat för att må bra! Funderar över om jag Vill läsa kursen eller inte..kommer jag att orka med att läsa allt..är det värt att jobba ihjäl sig..när jag egentligen har en utbildning redan..

MEN så till den stora frågan..kommer jag få någon ersättning eller anser dom att jag har haft "för avsikt" att plugga.. Flera jag känner/vet vilka är har fått avslag för att dom har pratat om att plugga..kommer jag då stå helt utan pengar!?
Orkar inte med alla dessa tankar, funderingar och ångestkänslor!! Imorgon tänker jag köpa mig en trisslott och hoppas att jag vinner en massa pengar så jag slipper allt det här jobbiga! Den som säger att pengar inte löser några problem, DEN LJUGER!!

Tänk att nåt såå litet och simpelt som a-kassan ska få folk att må så dåligt!! är det inte meningen att a-kassan ska finnas som en trygghet?! I så fall har dom missat någonstans!! För mig är a-kassan = skit!!

Ge mig jobb, jag vill jobba!


Dilemma

Jag har fått mig ett stort dilemma!
Jag har ju, som dom flesta kanske vet, kommit in på en utbildning i Stockholm. Den är på halvfart och på 30hp. dvs 2 terminer. Eftersom jag är arbetssökande så får jag inte läsa den här utbildningen om den inte är uppdelad på minst två kurser vadera 15hp, för man får bara läsa 15hp per termin, och dom beviljar bara en termin!! Jag räknar ju inte med att vara arbetslös fram till nästa år så jag har tänkt chansa, men nu kan ja inte hoppa på kursen förrän A-kassan har gett mig ett godkännande!! Och kursen börjar imorgon! Och får jag ett avslag och har börjat kursen så får jag inga pengar...dum i huvudet är vad dom är!

Min plan istället lutar åt att vara föräldrarledig 50% (2.5 dagar i veckan) och sen plugga 2,5 dagar i veckan. Då får jag fortfarande ha Noah på förskolan och jag kan dessutom ta åt mig och vikariera en massa så jag sparar på föräldrardagar!!

jag blir sååå jävla förbannad när allt ska vara så ini helvete krångligt hela tiden!! Ge mig ett jobb för faan så ja slipper den där jävla A-kassan!!!! Vill inte ha deras jävla pengar!! Men det är ju jag som sitter och betalar om dom månad för månad....åååh!!! Imorrn ringer jag till Lärarnas A-kassa så fort jag vaknar!!!

Hoppas ni andra har en bättre dag, för själv är jag irreterad och förbannad!! Så håll er undan!

Välkommen till Världen Amra!!

Igår föddes en go liten tös på Gävle BB!
Det var bästaste Mia och hennes Daniel som fick en söt liten tös på hela 4352g och 53 cm!
En riktigt liten gobit som vi ser framemot att lära känna!!

Välkommen till Världen Amra!
Noah skickar en liten puss <3


Dax för lite modebilder igen..

Nu var det längesen jag visade några nya inköp till Noah! De har blivit en hel del inköp, såklart..=) Men nu ska ni får se på hans nya höst och vinterkläder!! Jag är sååå otroligt nöjd med kläderna och känner nästan en slags kärlek..haha! =) Som tur va är det ena en höstjacka och det andra en vinterjacka, så jag fick lov att köpa båda..annars hade de blivit tufft..=) Overallen tycker jag bara är sååå fin!! En kanonoverall som kommer passa både på dagis och hemma! Skorna är ett par höst/vinterskor som mestadels kommer användas som fint..inte några ute-och-leka-dagis-skor, utan att ha hemma till sina fina jackor! Vinterskorna som han har till overallen fick han i början av året av farfar och "farmor Ellen", och blir kanon att ha i vinter! Det är en slags goretex så det är helt perfekt! Nu saknas bara att par lekvänliga höstskor..som han inte blir blöt i, men som inte är fodrade något speciellt..med tanke på att han har fotsvett utan dess like..=) Annars är garderoben så gott som klart! Ett fleeceställ är inhandlat också, som kommer finnas på dagis..för att sova och leka i..mjukt och skönt och billigt på H&M!!