Midsommar i Karlskrona

Känner för att berätta för er om vår semester nu..kom fram till att de nog är enklast att göra ett inlägg för varje ställe vi var på..kan lätt bli drygt att läsa ett lååångt inlägg...;0) Sen vet ja ju inte hur mycket jag orkar skriva ikväll heller...jobbet kallar ju imorrn bitti, så man kan ju inte sitta uppe allt för länge...

Hur som så började vår Semester med Midsommar i Karlskrona. Vi åkte från Gävle tidigt på onsdagen med fullpackade bil...de var knappt så vi fick plats själva kan ja säga.. Men då var vi ju ändå fem styckna som åkte härifrån också, jag, Simon, Linda, Lelle och Johan, å så Nemo då såklart! =) Vi tog de rätt lungt på vägen ner och gjorde lite stopp både här och där..bland annat så gjorde vi ett kort stopp i Bergkvara..det var verkligen trevligt med tanke på att jag inte träffat dom på flera år.. De är Lasse och Anita som bor där..vi semestrade alltid med dem och deras barn när vi var små! Men efter skilsmässan och allt som blev, umågs vi inte lika mycket längre! Så de var verkligen jättekul att kika in där, fast att de bara blev en snabbis..men men..

När vi kom fram till Karlskrona så mötte vi upp Hanna som ju också bestämt sig för att följa med, vilket var jättekul!! Sen for vi och handlade massa mat och sen åkte vi till Hasslö och segelbåten!! Vikken båt!! Vi åkte ut med båten redan på onsdagskvällen och det var såå mysigt...vi åkte in till Karlskrona och la till där för övernattning..på kvällen gick grabbarna ut och tog en öl, medan vi tjejer satt kvar i båten och snackade massa skit, och pimplade vin!! Men fasen va skoj vi hade!! Såå kul!! =) I like U girls! =) På torsdagen va de marknad eller va de kallade det i Karlskrona..så vi bestämde oss för att knalla iväg på den för att kika vad de var...Men jag och Linda kände oss inte så fräscha..och eftersom de stod en vattenspridare på kajen, bestämde vi oss för att "bada" och blöta håret!!

image172

Karlskrona borna måste ha börjat fundera vad de var för galningar som invaderat deras stad!! För oj vad bilarna tittade på oss...haha!!! Jaa de va en upplevelse de med!! Mycke tok gjorde vi i Karlskrona..Jag och Linda invaderade en lekpark också...men de roliga var att efter att vi börjat gunga och haft oss ville alla barnen i parken också göra det, så de blev fullt i lekparken..haha!! Hur som helst begav vi oss ialla fall till marknaden, men vi var så slitna efter allt vin dagen innan..så vi blev inte allt för långvariga.. utan jag, Linda och Hanna gick tillbaka till båten...När vi kom dit fick vi en smärre chock när vi såg att de var två äldre personer på "vår" båt..många tankar och funderingar gick igenom våra huvuden, men vi kom fram till att vi ju måste ta och konfrontera människorna på båten...som var Johans föräldrar..haha!! ;0) Vilken tur att vi inte anklagade dom för något..haha..=)

Efter det kastade vi loss, och åkte ut på skön och åkte litegrann och badade...åkte efter rep på båten och hade de allmänt trevligt!! Sen la vi till på en ö som hette Tjurkö, och bestämde oss för att gå någonstans och grilla.. så vi tog med oss ett 30-pack korv ( vi hade 90 korvar med oss, och 90 korvbröd ungefär), tetrona med vin och en låda öl så gick vi... 3-4 km var det dit vi skulle gå.. de va en dryyyg promenad, men kul hade vi.. sen satt vi på stranden och grillade och tjattrade innan vi gick tillbaka till båten..då satt vi oss på bryggan å så kom en kompis till Johan och Simon dit med sin flickvän och gitarr så de blev allsång på bryggan!!! =)

Dagen efter var det midsommarafton och regnet ööööste ner!! Vi fick fördriva hela dagen på båten, och de blev ingen dans runt midsommarstången i år..men vi hade trevligt ändå..de blev lite klädpoker ;0), andra kortspel, öl, vin, och massa snack istället... och så midsommarmat så klart!!

image173

         

Några bilder från midsommaraftonen..;0) Linda med lakrisshorren...mummma!! =0)


På midsommardagen åkte vi ut och seglade, och fy..de va väl inte de roligaste jag har gjort..;0) Hellre glider jag då med motor..haha.. =) Båten lutade o hade sig, och så mådde jag illa..

   
Jag sitter och kramphåller mig, medan vissa myser och har de trevligt..;0)
(fjantSofie =)

Men kvällen slutade bra då vi la till på en ny ö, jag, Hanna och Linda gick och la oss på klipporna med vintetran och öl, och låg där och mös och pratade medan killarna fixade mat..sen gick och grillade på klipporna och drack ändå mera vin och öl..=) Vi grillade flintastek, färskpotatis, röd lök, tomater och en massa annat tillsammans med beasås..det var sååå underbart gott..hade aldrig tänkt tanken att grilla potatis tidigare..men de e verkligen något jag rekomenderar...men koka den lite först...=)

Sen var det söndag och dax för hemfärd..vi packade ihop tidigt på morgonen..och att vi alla var pigga då, de är ett mysterium..ialla fall styrde vi kosan mot Karlskronas kaj igen, för att släppa av Johan, Lelle och Linda som skulle åka hem vid ett...men först hann vi med å gå till Glassiären och äta glass...mumma så gott de va ska ni veta..;0) Sen gick dom till tåget och jag, Simon, Hanna och Johan satt oss på Waynes i väntan på att Hannas tåg skulle gå vid 14.30..

      
Hanna, Nemo och Simon medan vi väntar på att gå till Hannas tåg

Efter att vi vinkat av henne tog vi båten tillbaka till Hasslö igen..(tog ungeför 3-4 timmar att åka den streckan) och lastade ur alla grejjer och städade..sen åkte vi till Johans föräldrar Irma och Acke, och grillade där, och tillbringade natten hos dom! Riktigt trevliga männsikor!! =) =)


Under färden till Hasslö provade Nemo sin klövjeväska, som rymde 2 öl!! Husse tyckte de var en toppenväska..=)

På måndagen var det dax för oss att åka norrut till Köpmannebrp och Simons stuga, men de får bli ett annat inlägg..för nu är jag såå trött..;0)

Under färden från Karlskrona till Hasslö såg jag detta, som jag bara var tvungen att fotografera!! Tycker det ser så underbart ut!! =)

image184


image185

Kommentarer
Postat av: Mia

Välkommen hem! Orkade inte läsa hela nu, det får bli i mon. :)
Tänkte bara hörs ifall ni har soffan kvar??
Kram

Postat av: Mia

Heelo! Låter ju supertrevligt det där!! Och vilken bonnbränna a la linne du har fått, hehe, såg på kortet med vattenspridaren =) Antar att resten av resan också var bra, emn det får jag läsa en annan gång =) Kramkram!

2007-07-03 @ 02:00:42
URL: http://mija83.blogg.se
Postat av: Marie

Åhh vilka idyliska bilder på stugorna, sådär vill jag tillbringa min sommar ju!!!
Kanon mysigt
Låter som ni haft det jätte bra =) kul kul
Kram

2007-07-03 @ 16:41:33
Postat av: Cissi

Kul att höra att ni är tillbaka igen :-) Ni verkar ha haft en toppen resa!! Härliga bilder. Hur tyckte Nemo det var att åka segelbåt??? Kram

2007-07-03 @ 19:34:25
URL: http://cissie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback