Att favorisera...

Alla favoriserar vi förmodligen någon/något! Så även jag! Men ibland ska man nog tänka sig för över hur tydlig man är med sina s k favoriter!! Ännu viktigare är ju detta när det är barn inblandade!! Man ser hur föräldrar kan favorisera något av sina barn, mor/farföräldrar favoriserar något/några av sina barnbarn, lärare favoriserar vissa i klassen osv. Barn är ju inte dumma, såklart att dom märker att mamma/pappa/läraren/mormor/farmor osv "tycker om den andra mer"! Barn är faktiskt väldigt kloka och detta kommer att slå tillbaka på dig som förälder/mormor/farmor etc. Barnet i sin tur kommer att skaffa sig sin egna favorit!! Visst ska man få ha sina favoriter, barn har ju också favoriter, Noahs favorit t ex är ju helt klart mormor och Thompa, men som vuxen kan du inte vara så uppenbar med dina favoriter!! Tänk på det, för det finns dom du sårar!

Jag hoppas att mitt/mina barn ska slippa uppleva känslan av att vara mindre viktig!

♥ Noah ♥


Kommentarer
Postat av: E-B Hansson

Kloka och tänkvärda ord! Finns nog många som bör tänka efter hur man behandlar barn och barnbarn.

2011-02-21 @ 19:16:52
Postat av: "Farmor" Ellen

Barn märker mycket snabbare enn vuxna om någon favoriserar en utav dom!!, så det är kloka ord Sofie. Fredagen om en vecka från nu, skal vi till Umeå på besøk. Då hinner vi bara en liten stund innom Noah på vägen norrut. Då får vi forsöka visa Noah hur mycket vi älskar honnom, trots att helgen tillbringas med hans kusiner. Så hoppas jag vi kan avtala visit hos er lite längre fram??

2011-02-23 @ 16:46:07
Postat av: Sophy

Jaa, ibland blir man så ledsen inombords när man ser hur föräldrar/lärare/mormor/farmor osv favoriserar vissa av sina barn/elever/barnbarn! Det är klart att dom märker det, jag har själv fått uppleva/upplever det!



Noah kommer bli jätteglad när ni kommer på besök!! Och vi också, synd bara att det blir en kortvisit! Vilken dag kommer ni på? Ni är alltid välkomna hit, och vi hoppas att vi kan planera in en resa söderut snart också!

Postat av: Hanna

Klokt, men tyvärr är det ju svårt att låta bli att styra barnen mot sina favoriter. Ni umgås ju såå mycket mer med din mamma och Thompa än någon i Simons släkt och då är det ju klart att han får dom som favoriter. Ingen kritik mot er för här är ju avstånden och tiden boven tyvärr... aja, vi är inte ute efter att bli era favoriter, men vi vill nog egentligen bara säga att vi saknar er lite och önskar vi kunde va närmre!

Stora kramar!

Postat av: E-B Hansson

Jag skrev första kommentaren på ditt inlägg och ser att jag glömde underteckna det.

Eva-Britt heter jag!

2011-02-25 @ 19:02:14
Postat av: Farmor

Skulle gärna komma och hälsa på men avstånd och hälsa sätter stopp.men vi kommer och hälsar på snart och vi älskar er

2011-02-28 @ 18:56:21
Postat av: Farmor

Glömde skriva att farmor skrev förra inlägget

2011-02-28 @ 18:58:33
Postat av: Sophie

Jag blir behandlad precis tvärt om av min farmor. Jag är hennes favorit-barnbarn och hon ringer mig varje dag minst en gång och frågar och ska bestämma över mig som om hon vore min mamma. Jag är just nu gravid och då pratar hon om mina barn (väntar tvillingar) som om det vore hennes. Detta har gått riktigt långt och är verkligen inte kul. Jag håller med dig fullständigt att man ska tänka på hur mycket man favoriserar osv, och det är inte bara jobbigt för den som blir "illa omtyckt".

Kram.

2011-03-30 @ 16:56:37
URL: http://round-and-round.bloggplatsen.se
Postat av: Ms. Kidelin

Kloka ord Sofie som jag skulle kunna kopiera rakt av. Som vuxen får man verkligen tänka sig för (ibland undrar jag om inte det hör till sunt förnuft?) och speciellt när barn är inblandade. Några nära oss favoriserar så det står härliga till och det gör riktigt ont i mammahjärtat att se.

2011-04-23 @ 22:37:17
URL: http://kidelin.se/blogg
Postat av: Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmamma ♥

Så sant som det är sagt, detta har jag pratat om de senaste dagarna då det ena barnet blir överöst med presenter här hemma för tillfället, favoriserat eller ej men ska man ge något till ett barn som har ett syskon så bör man tänka till en extra gång och absolut inte göra det till en vana bara för att det kanske är roligare att shoppa till tjejer ?

2011-04-23 @ 23:27:57
URL: http://majbebis08.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback