Bakat bakat liten kaka

Eller rättare sagt "bakat bakat massa små kakor/muffins!!"

Har länge varit sugen på att baka, men inte känt att jag har haft tiden att lägga ner på det..eller så har jag inte haft alla ingredienser hemma och har inte orkat gå å handla! Men idag kände jag att nu hade jag både tiden (hade väl de egentligen inte, men jag tog den för att jag varit så duktig och packat upp och gjort iordning sovrum och datarum!!) och orken så jag knallade iväg till Willy´s och handlade sen gick jag hemma och bakade muffinsarna som jag vart sugen på såå länge!! Å dom vart sååå goda!!! (hehe de e sååå roligt att skriva såååå, om ni inte märkt de...och ännu roligare blir de eftersom folk retar sig på att jag gör de..jesus!! ;0)  Grow up!
Här kommer lite bilder på mina hembakade muffins!

          

Mitt resultat!



Recept!!

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g rumstemp smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Glasyr:
100 g philadelphia
350 g florsocker
4 msk smör
4 msk kakao
Cirka 1 msk vatten


Blanda de torra ingredienserna. vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. fördela i 7 stora eller 12 små formar175°C i 25-30 minuter. Något kortare för de små..(jag hade små formar och gräddade dom i 20 minuter) 

Glasyr:
Rör ost och smör mjukt, rör sedan i resten. Den ska bli bredbar! Bred sedan över de färdiggräddade svalnade muffinsarna!




Gillar ni chokladmuffins så är det absolut värt att prova dessa muffins! Och gillar ni inte chokladmuffins, om de nu finns såna människor..;0) Så kan ni hitta massa roliga recept på andra muffins på den här sidan.

Kommentarer
Postat av: Mia

Guuuud så goda dom ser ut!! Vill ha vill ha vill ha!! :)

Postat av: Cissi

Ååå måste testa dem! blev så sugen när jag såg bilderna. Elakt av dig att lägga in dom!!

2007-06-18 @ 17:57:27
URL: http://cissie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback