Noahs Namngivningsceremoni

Lördagen den 6 december 2008 var det äntligen dags! Efter mycket velande fram och tillbaka hade vi bestämt oss för att ha en Namngivningsceremoni för Noah istället för ett dop! Vi kände att vi inte riktigt kan stå för betydelsen av ett dop, och att det istället skulle bli för traditionens skull om vi skulle välja att ha ett dop! Därför blev det istället så att vi bestämde oss för att ha en Namngivning! Då genomför man ceremonin på egen hand, eller genom en officiant om man hellre vill de, vi valde ialla fall att genomföra våran helt själv!!


Eftersom det ofta kan kännas långdraget på såna här tillställningar bestämde vi oss för att inte ha något avancerat! Meningen med att ha något över huvudtaget var ju för att vi ville fira vår älskling och dessutom ha en fest för att välkomna honom...det som betydde mest av allt var ju ändå att ha all Noahs släkt och vänner samlade tillsammans för att vara med om detta! Det var väldigt glädjande att så pass många kunde komma och närvara på ceremonin, trots att det var i juletider..



Ceremonin hölls i Bystugan i Lund, Årsunda! En väldigt mysig plats! Ceremonin hade vi lagt upp såhär: Först höll vi ett välkomsttal, och förklarade för folk varför vi valde att ha en namngivningsceremoni och inte dop eller barnvälsignelse...Sen inledde vi med att spela låten "Det är du" av Shirley Clamp, verkligen en sång att rekommendera! Vi berättade lite om Noah, varför vi valt det namnet och vad de betyder..Vi presenterade Noahs Gudmor Lotta och varför vi har valt henne! Vad vi förväntar oss av henne, och vad en gudmor betyder i våra ögon! Sen fick Lotta tända ett ljus för Noah och vi avslutade med att spela Älskade Barn och hänga ett halssmycke runt Noahs hals..det var vårt minne till honom från dagen!!



Efter ceremonin blev det fika och minglande! Gästerna fick i uppgift att skriva ett inlägg i "Noahs gästbok" samt fotograferas till den! Detta är tänkt att bli ett minne till Noah i framtiden..med fotografier och hälsningar från släkt och vänner! Vi bjöd på mat, och så hade vi tipspromenad! Och så hade vi ju presentöppning!! OJ, vad mycket fint han fick vår lillskrutt!!



Det blev en mycket lyckad dag! Och Noah var det underbaraste barnet i världen! Han sa inte ett knyst på hela dagen..inget gnäll eller klag What so ever! Trots att det blev dåligt med sömn och alla ville hålla i honom hela tiden så klagade han inte! Han gick från famn till famn och trivdes som fisken i vattnet!! Helt ofattbart hur man kan vara så snäll!!


Tack alla underbara människor som gjorde den här dagen så minnesvärd!! Många åkte långt för att vara med på Noahs dag och det är vi er enormt tacksamma över!! Och tack för alla fina presenter som han fick!



Vill även passa på att tacka alla som bidrog med hjälp på alla sätt och vis!! Med allt från bakning, dukning, lagandet av mat, och undanplockandet under dagen!! Utan er hade det aldrig gått! Ni är guld värda!! Ingen nämnd ingen glömd! Ett extra tack måste jag ändå ge till min underbara mor, som ställt upp och vart barnvakt när vi behövt baka, handla och planera, som har hjälpt oss med planering, med handling, med bakning, med dukning, med matlagning, ja med rubbet helt enkelt! Utan dig hade vi aldrig klarat detta!! Tack för att du finns! Vi älskar dig!



Kommentarer
Postat av: MALIN

Tack igen för en mycket lyckad namngivning och tack för de överblivna fikabrödet ;) det uppskattades av alla mammor i min föräldragrupp!! Carl hälsar att dom var stiliga på kortet!! Kram från oss

2008-12-17 @ 08:02:31
Postat av: Linda

hej! vi ska snart ha namngivning å vi tänkte ha tipspromenad. läste att ni haft de, tänkte om du har några tips på frågor som vi kan ha? tack på förhand!

MVH /Linda

2009-01-05 @ 10:59:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback