Värmlandsskogarna och hotell Ostepop

Igår åkte vi alltså mot den Värmlänska skogen. Vi (läs jag) var tveksam in i det sista om vi skulle åka eller inte eftersom det rådde stormvarningar och liknande..men vi åkte ialla fall...det var regnigt längs med vägen och vid Örebro kom även blåste, men vi tog oss fram helskinnade och det var nog tur att vi åkte igår, för idag är det ännu värre väder!
När vi kom fram hann vi in och kika i "vår" stuga sen gick strömmen!! Mitt ute i skogen, kolsvart! Hjälp!! Men med lite värmeljus så blev det rätt mysigt...det som inte var så trevligt var väl att det blåste storm och jag trodde träden skulle falla över huset! Men det gick och inatt/morse så fick vi strömmen tillbaka!
Blåsten har avtagit och idag har vi varit ute och knallat i skogen!
Det är så skönt att vara här och "bara vara". Inga måsten! Titta på lite tv, läsa lite bok, facebooka, blogga you name it!!
S K Ö N T!



Vi har haft turen att få träffa Reidun en stund också! Hon och Noah passade på att busa lite innan det var dags för henne att åka hem!














Julen 2011

God jul alla bloggläsare!
Jag hoppas att alla ni har haft en lika fantastisk julafton som vi hade igår! Vi började dagen med frukost hemma hos mamma! Hem och fixa och sen tillbaka till mamma! Massa god mat intogs med familjen och några julsånger blev de ju såklart! Senare kom resten av släkten, förutom familjen Persson som hade magsjuka! Så himla tråkigt! :( vi dukade godfika och till slut kom tomten!! Noah var artigheten. Själv och tackade, bugade, kramade och pussade våran eminenta tomte!
Massor med fina julklappar fick!! En lampa till matrummet, Mats vinställ :) som jag har trånat efter en längre tid ;) kakfat, Nintendo 8-bit och en iPad!
Noah fick även han massa massa klappar! Kassapparat, Zlatan-tröja, mikrofonstativ, sjörövarskepp och massa mer saker! Synen när han öppnade iPaden är oförglömlig! (den är till hela familjen och inte bara till honom) ja, han är nöjd med julen och alla julklappar!! Vi har tur som får fira tillsammans med så fantastiska människor!

Snart ska vi sammanstråla med släkten igen, mormor bjuder på juldagamiddag! Den kan vi inte gå miste om, så vi ska äta den och sedan beger vi oss mot de värmländska skogarna! Ska bli riktigt skönt att komma ut i skogen och "bara vara" några dagar! På onsdag åker vi till Åmål och där stannar vi tills på fredag, då åker vi hemåt igen för att fira nyår med våra underbara vänner!!


Välkommen till världen!

Välkommen till Världen Svea!!
Bästa julklappen man kan få!
Vi ser framemot att träffa dig!


Bebis

Idag, förhoppningsvis, så föds en liten bebis i vår vänkrets! Tänk att man är så nervös fast inte är ja själv som ska föda!! Hoppas att allt går bra och att det inte blir alltför utdraget!!
Tänker på er!!!


Julklappar

Att komma på julklappar till släkt och vänner är inte de lättaste! Några är klara, men annars tycker jag det är svårt! Jag är ju en sån som inte bara vill köpa för köpandes skull utan det ska vara något som passar personen och som jag tror att de vill ha!
Inser att det är många vi ska köpa till...men jag gillar att ge så de gör mig verkligen inget! Men just de där med att komma på någonting roligt! Men imorgon blir det en tur till Valbo!

Föressten så har jag äntligen fått mitt första lediga jullov! Det tig bara fyra år!! ;) de känns riktigt skönt! Och jag känner verkligen att jag är värd det såå mycket! Det har varit tuffa men roliga veckor på slutet och jag har verkligen känt mig slutkörd! Så lovet kommer verkligen lägligt!! Nu ska vi mysa och ta de lugnt till den 9/1 ;)


Dagis julklapp

Denna fina "korg" har jag gjort i ordning som Noah ska få lämna till dagis imorgon!! Vi är så nöjda med Noahs förskola så jag visar gärna vår uppskattning med en liten julpresent!! Eftersom dom inte har några egentliga avdelningar där så blir det lite dyrt att köpa nåt till åtta pedagoger, därför blir det en fika korg till dem!! Förra året var korgen fylld med ostar och frukter! Jag hoppas att även denna ska falla fröknarna i smaken!

Jag vet själv hur glad man blir för lite uppskattning!! Jag har verkligen världens bästa föräldrar i min klass! Jag får höra så mycket positiva ord och fina mail skriver dom! Idag kom rektorn och berättade att jag hade fått beröm för mina utvecklingssamtal och mina skriftliga omdömen!! Som de värmer!!! Jag tycker det är viktigt med positiv respons, därför ger jag de gärna till Noahs fröknar!


Cupcakes

För någon vecka sedan var jag på cupcakes kurs tillsammans med Malin och några till! Jätteroligt var det och såhär såg mina cupcakes ut när kvällen var över! Riktigt nöjd om jag får säga de själv ;)


Julgodisbak!

Idag har vi provat på att vara tvåbarnsföräldrar. Isak kom upp på förmiddagen för han vill leka med Noah. Simon tog med sig Noah och Isak och åkte till Årsunda för att hugga en gran på förmiddagen! (helt lovligt) När de kom hem åt i tomtegröt med kanel, socker och saftsås! Kan lova att det gick hem hos smågrabbarna!! Sen har vi julbakat hela eftermiddagen! Grabbarna var med till en början, men tröttnade efter en stund och gick och lekte och tittade på film istället...Vi gjorde sex olika sorters julgodis! Det enda vi inte har gjort är knäck =)

I veckan ska granen upp och så ska vi göra iordning en julskinka! Jag brukar vara ganska noga med att julgranen ska upp dagen innan julafton likaså att första skinkan äts då på kvällen..MEN vi åker ju söderut på juldagen så för att hinna med och julmysa här hemma får vi tjuvbörja litegrann!



Chokladgodis, t v ischoklad, t h chokladdoppad kola, den avlånga Twix-julgodis, längst bak t v gräddkola (som mer blev som hård dajm, cornflakeschoklad.


Härlig sovstil...

Har varit nere hos grannarna och fått god mat ikväll, och självklart hade vi trevligt sällskap också! ;) Noah fick sova på soffan idag och när det var läge för oss att gå hem hittade vi honom såhär... Som tur va hade Simon lagt dit lite luddar för han hade varit påväg ner en gång tidigare... Så han landade mjukt och sov skönt trots att han var halvvägs nere på golvet!


Jullov

Snart är det dags för mitt efterlängtade jullov!! Tre skoldagar kvar!! Som jag längtar!! Och så skönt de ska bli!! Jag är verkligen i behov av det hör lovet och jag ska försöka ta de lugnt och vila upp mig!
Vi blir inte hemma så många dagar för den 25:e åker vi söderut! Ser verkligen framemot lugnet i den värmländska skogen! Det är precis de jag behöver nu, en plats utan måsten, där jag bara kan vara! Fokus på mig själv och min familj och bara slappa!! Det är synd att det är så långt för en sådan plats skulle verkligen behövas här i närheten! Härligt ska de i alla fall bli! Nyåret ska firas in här hemma tillsammans med underbara vänner! Sen efter nyår har vi en hel oplanerad vecka att bara vara på :) eller vad vi nu hittar på!!

Igår bakade Noah pepparkakor! Såhär fina blev dom!


Lucia

Hoppas att ni alla har haft en trevlig Lucia!
Jag började morgonen med att tittat på 6-ornas Luciatåg på skolan! Och på eftermiddagen hade Noahs förskola Luciatåg. Dom har så mysigt..För att alla ska kunna komma och titta kör dom utomhus! Vilket är helt perfekt tycker jag!! Barnen var fantastiskt duktiga! 30 barn och alla stod jättefint och sjöng med högt och tydligt! Så underbart att se!!!

Kanske är jag lite partisk..men det här var helt klart dagens sötaste tomte!!