Film - tvättning - bakning

Det är vad dagen har bestått av idag. Har kollat på flera filmer, 3 tror ja det har blivit...Happy Feet, Alvin and the Chipmunks (eller nån sån stavning) och så United 93..får se om de hinner bli nån mer! Har inte haft nån ork att göra nåt idag heller...har tvättat litegrann ialla fall..men sen har ja väl inte varit så kreativ....Ställde mig nyss och bakade Scones däremot, men de tar ju inte så lång tid, så ja vet inte om jag kan räkna de som en ansträngning!

Idag har bebisen legat hööögt!! Ibland funderar jag på om den har tänkt sig att komma ut den andra vägen...genom halsen eller nåt..haha! joo de skulle va nåt de va...hmmpf..Har sovit dåligt inatt, och vaknade halv 6, sen kunde jag inte somna om..trött var jag, men det var som att jag inte kunde slappna av...runt halv nio somnade jag ett tag igen och sov till tjugo över tio..var nog tur att jag fick de där extra timmarna till slut ialla fall...

Har fortfarande inte några planer för veckan. Simon åker iväg och kör ner mamma och co inatt han...Halv 4 ska dom visst åka..men stora båtar på släp...så han kommer nog inte vara piggast i stan imorrn han eller!! Ska se om ja orkar ta mig ner på stan imorrn..måste inhandla mer alvedon och tabletter mot halsbrännan!

Min älskling överraskade mig med underkläder idag!! Inga mammaunderkläder!! Utan fina Frank Dandy trosor! Han e riktigt duktig på att överraska med små presenter måste jag säga..=) Kommer med Sodastreamer, blommór, trosor m.m. Han vet hur han ska få mig på bra humör och det Älskar jag honom verkligen för!! Tack älskling för att du finns i mitt liv! Vårt liv!! =)

         


Tipsrunda och mera Gävle ;0)

Igår va de tipsrunda på Storsjön! Tyvärr var inte vädret de bästa, men de va trevligt ialla fall! Vann inte första priset, men fick mej en fin fin Kosta Boda skål ialla fall! Efter tipsrundan åkte jag och Ida in till Malin och Carl! Vi köpte mat på Helt Enkelt och hyrde film, sen blev de myspys i soffan!! En skön och lyckad dag!

Idag kommer ja inte orka göra nåt känns de som..ska väl förmodligen ta mig hem till mamsen en sväng ialla fall..dom åker på semester på tisdag morgon...så tänkte att ja skulle träffa dom nåt innan de!

Har lyckats fått ont i knät också..vet inte vad jag har gjort..men fick ont igår kväl/inatt... trodde de skulle gå över av lite sömn..men icke!! När ja skulle ut med Nemo så gick jag och grimaserade hela vägen för de gjorde så ont! Hoppas de är nåt som går över snabbt...kanske jag som börjar bli för tjock så mina ben inte orkar med mej..haha!!

Till veckan har jag inga som helst planer...ska försöka tvätta imorrn hade ja tänkt...sen är Simon ledig tis-tors..hade vart skoj o gjort nåt...men vet inte riktigt vad de skulle kunna vara...de är ju så långt överallt om man ska åka o hälsa på någon..så då räcker inte dom dagarna..sen vill ja inte åka för långt heller ifall bebisen vill komma ut!! Bara 3 veckor kvar till Bf nu! Sen att ja kommer få gå över två de ignorerar vi nu...;0)

Vi får se vad veckan har att erbjuda helt enkelt! Nu ska jag lägga mig ner och vila magen en stund...trycker så hemskt när jag sitter upp...inte trevligt alls!!

Hoppas ni haft en trevlig helg!


Ännu en eftermiddag i Gävle

Den här familjen kan då ialla fall sova på dagarna..idag vaknade vi vid halv ett!! Fast då hade faktiskt jag legat vaken i omgångar också och varit påväg upp, men istället så somnade jag om! Var på gränsen till att bli en likadan dag som gårdagen, men så kom jag på att mamma pratat om att hon behövde åka till Gävle! Och mycket riktigt hade hon planerat de..så då var inte jag sen med att hänga på! Så vi har nyss tillbringat 3 timmar i Gävles butiker! Inklusive en fika såklart! Mamma fick semester idag, så då var man ju tvungen att fira..haha! De finns alltid nån anledning till en fika..=)
Handlade ialla fall på mej amnings-BH idag...kan ju inte påstå att dom e snygga och sexiga..men jag kommer nog inte känna mig sådär supersexig efter förlossningen och grejjer ialla fall så..haha!! Sen bidde de inte så mycket mer shoppat för mig..Mamma handlade desto mer kan ja tala om...blir dyrt för henne när hon har mej med..jag lurar på henne kläder till höger o vänster!! Fast de va fina kläder! Och hon behövde dom! Så jag anser att jag gjorde en god gärning helt enkelt!

Lilla kraken i magen sparkade konstant idag när vi var i Gävle..Kom ut en fot på höger sida lite titt som tätt, eller så tryckte h*n på neråt och ville komma ut! Haha! Vore ju bra om krabaten ville stanna kvar ett tag till i magen ialla fall...1-2 veckor innan kan h*n få komma, men inte före de! Så från och med 6 juli typ...haha..=)

Simon jobbar ikväll...som vanligt! Stackarn sliter ut sig!! Tycker synd om honom som jobbar en massa hela tiden..men nästa vecka är han ialla fall ledig 3 dagar i streck! Skönt för honom! Vet ju hur det är att jobba häcken av sig på sommarn...ingen hit! Fast jag tror i och för sig att ICA var lite mer krävande än vad hans jobb är...men synd om han e de faktiskt! Jag ska nog bege mig till min moster senare ikväll..vara lite social..de är ju inte så långt till henne..tar typ 2 min max att gå..helt lagom..haha!

Imorrn ska ja ut och åka båt med mamsen och mats och lotta o niclas o ida o thomas o kim o elin..är tipsrunda på sjön! Jättemysigt..om de bara blir fint väder..sen brukar de va prisutdelning och grillning på kvällen...men jag funderar på att skippa de, och åka in till Gävle och mysa lite med Malin och Carl istället! ;0)

Va ska ni ha för er i helgen?

"Upp o ner, ner och upp..."

(skrev detta inlägget igår kväll/natt..men då fgick de inte att lägga in, så ni får de nu istället då=)

Idag har jag inte gjort nånting! De mest krävande jag gjort är att gå på en prommis med Nemo..och det var ingen promenad på en timme inte!
Kunde inte sova imorse, mådde illa och var yr, så ja klev ur sängen runt halv tio, tio...jaa jag vet, de är inte tidigt att gå upp då..men har man sovit dåligt på natten och legat vaken åtskilliga gånger så då är det ändå skapligt tidigt...låg vaken ett tag när Simon kom hem imorse också! Hamnade framför tv:n då ialla fall..och planerade en tur på stan eller till Valbo...men efter Nemos promenad var jag helt slut..hamnade på soffan och kom i nån dvala eller nåt när allt bara kändes surt o fel...trött, orkeslös och noll energi! Så de hände inte så mycket på dagen...Simon har varit lika slö han hela dagen..så de har inte hänt nåt alls! Vid sex-tiden gick vi och la oss o vila..vilket slutade med en timmes sömn för Simon och två timmar för mig! Så sååå effektiv har jag varit idag!

Jag hoppas att morgondagen blir bättre! Men de går liksom i vågor..varannan dag mår ja bra, och varannan mindre bra...gör jag mycket ena dagen så är jag helt slut andra dagen...men de e väl kanske inte så konstigt...De är väl dags att jag börjar lyssna på allas råd om vila..men jag blir ju rastlös om jag inte gör nåt heller...ja de e inte lätt...och det lär knappast bli lättare!

Magen växer och nu är den stenhård! Fortfarande så ligger bebisen tokhögt, meeen de kunde ja ju räkna med så de e väl bara att vänja sig! Men de är jobbigt att inte kunna sitta normalt på en stol, eller sitta ordentligt i soffan för att det trycker på så mycket uppåt...förstå om jag ska gå 5-6 veckor till...Är ju riktigt glad över att jag inte behöver jobba ialla fall..de hade inte fungerat nu så mycket är säkert ialla fall...Jaja, jag ska inte klaga, de värsta har ja ju framför mig så de e väl lika bra och njuta så länge...haha!

Dagen har spenderats i Gävle

Skulle ha vart hemma hos Malin klockan 10 imorse..men 05.00 fick jag ett meddelande att det inte blivit så mycket sömn så att det var bättre att ses senare...pigg som en lärka låg ja där inatt och sms:ade tillbaka..haha!! Jag tyckte de va toppen att få messet mitt i natten, med tanke på att jag kunde stänga av alarmet på telefonen då...Simon däremot tyckte att ja va puckad som låg och sms:ade mitt i natten..haha! Åkte ialla fall in till Gävle på eftermiddagen och myste lite med bebis och sen blev de stan för mig, Malin och en suveränt snäll Carl! Tror han trivdes bra på shoppingturen med mig och Malin..=) Blev inte så mycket handlat för mig, men Malin lyckades shoppa en hel del, på kort tid! Bra jobbat gumman!

Efter shoppingen skulle vi hem till Liselott och Tomas från föräldrargruppen! Riktigt trevligt var det, och mycket god mat! =) Roligt att höra hur alla mår och få se magarna..=) Ett par saknades dock..det visade sig att dom fick en son i måndags!! Stort Grattis Jessica och Daniel! =) Dom hade Bf 11 juli, så nu känner man verkligen av att bebis kan komma när som helst! Så nu ska här handlas klart de sista som behövs..=)

Jag e ensam inatt, så de blir till att lägga sig och sussa nu! tycker inte alls om att sova själv, men vad gör man inte när älsklingen måste jobb! Vet ju att han inte tycker de e så trevligt själv heller, stackarn! Tack o lov är det enda natten han har...förutom att han har 3 eller 4 st i augusti, men de vete fasen om ja tänker låta honom jobba natt i början på augusti när man har en liten bebis på 2 veckor...4 nätter i rad ensam då, känns ju inte riktigt tryggt! Irreterande anser jag att dom ens ger honom nattskiften då när de vet att vi får barn däromkring...grrr! Jaja, de tar vi när vi kommer dit...förhoppningsvis täcker hans pappadagar dom skiften..=)

Nu är det nog dax för sängen va skulle ja tro!

Puss o Kram o Nattinatt


http://simonforslund.blogspot.com

Min kära sambo har gått och skaffat sig en blogg igen!! Och nu vill han ha lite trevligt besök och trevliga kommentarer så knalla in och se vad han har att bjuda på och skriv en kommentar vettja... ( så kanske inte jag behöver höra hans tjat om att jag måste länka honom hela tiden så han får lite besök..;0)

Simons blogg

Ny vecka igen..

Veckorna bara rullar på...fort som fasen går de! Igår inleddes en ny vecka igen, vilket gjorde att vi numer är inne i vecka 37!! Hej o Hå...inte lång tid kvar! Tjittpommfritt!! Igår var de besök hos barnmorskan! Allt såg bara bra ut, och min mage hade växt 1 cm, och jag hade lagt på mig 1 hg..=) Bra jobbat med tanke på all mat jag vräkte i mig på midsommar ;0) Alla värden var också bra, och hjärtljuden lät som dom skulle...141 slag var de igår...har legat kring 140 i stort sett hela tiden...Bebisen ligger med huvudet nedåt fortfarande ialla fall..så de e ju bra! Berättade för henne att de va så jobbigt att det tryckte på så mycket uppåt hela tiden, vilket gör att jag både får halsbränna och magsmärtor..hon gav mig då de positiva beskedet att med tanke på att jag e så kort, så kommer jag nog tyvärr få dras med de...*snyft*
När jag kom hem igår så satte jag mig i soffan och skulle kolla på film, men som vanligt tryckte de på så hemskt så de slutade med magsmärtor igen...tack o lov så behövde ja ialla fall inte kräkas nåt...men de gick inte att sitta upp så de va lika bra och gå till sängen...sov i 2 timmar och sen vaknade jag upp och mådde prima...då blev de shopping på Owe Jansson och IKEA med Madde!! Sen hamnade vi hemma hos henne där jag både blev bjuden på spagetti och köttfärssås och nybakta bullar och chokladrutor...mmm riktigt mumma var det!! Efter 22 var jag hemma igen, helt slutkörd, då blev de ryggläge i soffan med
älsklingen och en film..som ja inte såg så mycket av...jag halvsov istället..=)

Idag vet jag inte vad som händer...tror att jag bara ska ta de lungt..imorrn blir de en hektisk dag, så de är väl bäst att jag vilar upp mig inför den antar jag! Först ska ja träffa Malin och handla de sista vi behöver och sen på kvällen ska vi i föräldrargruppen träffas och äta gott och byta lite tankar med varandra..ska bli jättetrevligt! Kul o se hur tjocka alla har blivit..haha!

Kramkram

Mia och Cissi...

...fixa era bloggar så att man kan kommentera tillbaka till dom! =)
Skrev en lång kommentar till dej, Cissi, häromdagen men när ja skulle skicka så försvann allt! Och lika idag när jag skrev till Mia...men då var ja så smart så ja ialla fall kopierade de först, så du får ditt svar här..=) Känn dig hedrad..=)

Jaag veeet...skämmes på oss tammefasen! =)
Vi har kommit iordning rätt bra här nu..så nu är det väl mest bebbefix som görs..jag e ju ledig hela tiden i stort sett nu, så jag finns tillgänglig för dejt när helst du kan och vill..;0) Imorgon är jag upptagen men annars så har jag hela veckan ledig, och kommande veckor också för den delen! Vi måste ju se till o träffas en gång till minst innan bebeisen kommer ialla fall...nu e ja inte så liiiten längre kan ja tala om..=) SÅ är jag jättenyfiken på er nya lägenhet också!!! När har du semester då? !!
Puss O kramen!!

Sophy har golfat

Jajmänsan, de stämmer! Idag har jag spelat golf..Fast jag vet inte om jag kan kalla det för att jag har SPELAT golf! Jag slog lite bollar..gick väl sisådär..men med tanke på att de var andra gången ja slog överhuvudtaget och första gången typ va 2-3 års sedan, så är ja rätt nöjd ändå! Fick åtminstone upp vissa bollar i luften dock kom de inte längre än 50-75 meter..haha! Simon, Thomas och Kim gick den korta 9 håls banan, så jag och Elin lunkade fint med! Lyfte lite på flaggan, höll koll vart i gräset bollarna landade (japp, dom landade i höggräset rätt ofta=) men mest njöt vi nog av de sköna vädret! Vi bestämde ialla fall att nästa gång, då ska vi våga vara med och spela också...de vågade vi inte idag..haha!!
Efter det körde vi en omgång minigolf istället! Och där var ja minsann Drottning!! 22 slag, på 9 banor..inte illa pinkat av en gravid trähäst de eller..;0) Brorsan kom efter mig på 27 eller nåt sånt, sen hade Simon 31, och dom andra 43 och 45..;0)
Tyvärr var de riktigt tråkiga minigolfbanor, så där blir de inget mera spel..men vi får väl ta oss till Storvik eller Högbo nån dag..där ska dom ha bra banor!

Nu ska vi sätta oss och kolla på film...om min kära sambo kan slita sig från dataspelet...Imorrn blir de upp rätt tidigt för 10.30 ska vi vara hos Barnmorskan!! Till veckan ska ja ut me Malin och handla de sista vi behöver...både till mig och till bebben! Så räknar jag med att få snusa lite bebis också!! ;0) Thihi!



Midsommaraftonen

Gårdagen blev lyckad! Förutom lite regn och blåst när vi kom fram till stugan så hade vi toppenväder! Tyvärr blåste det lite för mycket för att vi skulle kunna duka upp ett långbord ute på gården, men de gick fint o sitta på altanen också, med utsikt över sjön!! Dagen började med båttur ut till stugan, sen blev de fika jordgubbstårta och jordgubbar med grädde, tipspromenad (jag kom 2:a), en lek som Elin hade (mitt lag kom 1:a), sen va de dags för lite tilltugg, och sen donades de lite med mat, och jisses så mycket mat vi hade..först blev de sill o potatis o korvsallad o sillsallad o massa sån gotta, sen efter de va de dags att tända grillen..De kändes ett tag som vi inte gjorde annat än åt..haha! Sen spelades de Krona, och sen bara var vi! Vid halv 10 åkte större delen med båten bort till Strandbaden där det var Trubadur m.m. Vid halv 11 åkte jag också dit bort, för att möta ett HAV av fulla minderåringar! Usch o Fy! Satt uppe på uteserveringen ett tag men sen satt vi oss i båten istället...vid halv ett fick jag nog, så då drog ja med mig Simon o Niclas hem! Sen vart de raka vägen i säng! Klev upp klockan 13 idag...va riktigt skönt att sova länge!

Kort o gott hade vi en bra dag igår! Lite annorlundare motför de senaste året, men deffinitivt godkänt! Jag e lyckligt lottad som har en sån härligt släkt på min mors sida!!

Bjuder på lite bilder från gårdagen!



I båten påväg till stugan!
Elin, Thomas, Ante, jag och Simon

     

Brorsan och Elin, Ante ute på bryggan, Altanen på min gammelmormor och gammelmorfars stuga där gubbsen höll till medan vi andra lagade mat..=)



Jag och Thomas stog för grillningen! Ni ska bara veta så gott de va..=)

  

Under tiden vi grillade underhöll gammelmormor med dragspelet!!




Hoppas ni också hade en trevlig Midsommarafton!

Idag blir det bara lugnt. Min älskling hade önskemål om att hyra film, äta ost och kex och bara mysa i kväll...och jaa, varför inte, låter helt underbart tycker jag! =)


Bilder på lite smått o gott

Jag tycker de är så roligt när folk lägger upp bilder på sina bloggar..så därför lägger jag upp lite bilder också, så får ni tycka de e roligt eller så får ni låta bli o kika på dom..=)

Tänkte ta o lägga in lite bilder från Fotbollsmatchen igår...Tyvärr för er så tog vi inte nå många bilder, annars kanske ni hade gillat de, med tanke på att ja kikade med några brandmän..;0)
         

Jag och Simon var rätt glada ändå under matchen men jag kan lova att de inte berodde på Sveriges suveräna spel! (suck)
 På hemvägen skulle vi se lite bittra och ledsna ut, men de gick sådär..alla vet ju hur duktig jag är på att se allvarlig ut..de resulterade i ett asgarv istället..;0)

Nemo fick den stora äran att prova bebisen vagga tidigare idag..=) Tror han tyckte de va riktigt skönt att ligga där i på fårskinnet faktiskt..=)
        

Dagen till ära så bjuder jag på en magbild också!

         

Jag har nu gått 35 fulla veckor och 3 dagar!!


Midsommarafton

Klockan är halv 3 och jag har knappt klätt på mig...är det såhär det kommer bli de kommande veckorna?! Njae, förhoppninigsvis inte...Har vart lite halvseg idag...yr i skallen..men nu har jag nyss gjort plättar med Hallonsylt, Jordgubbssylt och Grädde!! Mumsigt värre kan ja lova er! Så den energikicken gav mig lite krafter igen!
Har printat en lista på grejjer jag ska åka iväg och handla sen också..men jag VILL INTE gå ut i affärer idag!! Av egen erfarenhet, med tanke på att jag jobbat på ICA i typ 5 år, så VET jag att det är kaos ute i affärerna idag!! De är den dagen som drar in mest pengar till matbutikerna på hela året! Ialla fall har de gjort de hos oss...julen drar ju också in mycket pengar, men då är handlandet utspritt på fler dagar..när det är midsommar handlar alla typ IDAG...Kommer ihåg om det var förra året..då hade vi kö genom hela butiken, så vi var tvugna att bjussa på vatten, kaffe, kakor osv...snacka om köphysteri! Men själv ska jag nog bege mig till Willys tror jag, o där kan de nog vara aningen lugnare! Frågan är om man ska chansa med att åka senare mot kvällen..men då riskerar man ju att varorna tagit slut istället...de mina vänner kan jag också tala om att är mycket vanligt under midsommar! Maten tar slut i butikerna!
Jaja, jag ska ju inte handla så jättemycket egentligen..Mamma ska stå för kött o sallad åt oss..själv ska ja köpa färskpotatis för 25 öre/kilo...de ni! =) Å så blir de lite gotta o sill o grejjer...Tzatsiki har jag tagit på mig att göra också..så de e väl mitt måste för dagen!
Vi ska ialla fall tillbringa Midsommarafton ute i Årsunda i "vår" stuga! Hela tjocka släkten blir vi! Jag, Simon, Bror & Elin, Mamma & Mats, Lotta (moster) & Niclas, Anki (moster), Thomas, Andreas +hans flickvän, Linda + hennes pojkvän, & Tindra, så har vi ju mormor o Kalle och Gammelmormor och Gammelmorfar också!! Så de e hela tjocka ligan med andra ord! HÄRLIGT!!! Blir lite tipspromenad och lekar också! Bara hoppas på att vädret blir bra! =) Vi ska ju åka med mamsen o Mats i båten ut till Årsunda, så vi vill ju inte ha nå regn ialla fall!!

Trots att jag vet att vi kommer få en kanondag imorrn, så känns det lite tråkigt att vi inte kunde följa våra vänner till Finnhamn! Men det känns inte som en så bra idé för mig att befinna mig 3 timmar ut i Stockholms skärgård´och springa på klippor...såå tyvärr sveks traditionerna i år! Förra året tillbringade vi ju i Karlskrona, och året innan de i Finnhamn! Men de kommer fler midsomrar och storhelger som man kan göra saker på!

          

Första bilden är från förra året när vi var och seglade i Karlskrona..mycket trevligt..tyvärr regnade de ju hela midsommarafton, men vi fördrev tiden riktigt bra ändå..;0) Året innan var vi som sagt på Finnhamn! På bilden äts det midsommarmat och på sidan av dansas det kring midsommarstången!


Sist är jag väl så illa tvungen och skriva några ord om fotbollsmatchen igår! SKANDAL SVERIGE! De var de absolut sämsta jag sett..inte en passning fick dom till, bara sparka ifrån hela tiden...Jaa, mer ord tänker jag inte lägga på detta!!
"Vikket jävla fiasko"!

Elefantfötter och mera kakor

Idag må ni tro, har Sofie hållt igång som en tok! Jag har tvättat massa kläder, bland annat bebbens kläder, så nu är det klart! Sen har jag bakat massa kakor igen...=) Skrev för längesen att jag letade recepten på kakor som jag åt hos min kompis för länge länge sen!! Hennes mamma var drottning i köket, och det fanns alltid goda kakor där hemma!! Jag fick väl dom här recepten när jag gick högstadiet kanske ändå tidigare, och idag hittade jag på dom! Så då blev de till att baka Lasses Läckerbitar och Rigmorkaka!

     


 

Nu ligger jag i soffan och är helt slut efter en hektisk dag..=0) Mina fötter värker och ser ut som elefantfötter...jag tänkte att jag skulle vara så snäll och ge er en bild både på fötterna idag, och på hur dom såg ut igår!

         

T.v har vi gårdagens fötter, och T.h jämför jag och Simon våra fötter..=)





Husse och Nemo tittar på fotboll! Fast Nemo tyckte inte de va så intressant med fotboll så han vände baken till och lade sig o sov istället! =)


Första lediga veckan!

Kan lova att det är skönt att vara ledig! Inga måsten och inga tider att passa...få sova ut på morgonen utan att klockan ska ringa kvart över sex..skööönt! Men ändå så har ja inte blivit förslappad ännu ialla fall..=) Igår åkte jag ner på stan för att göra ett besök på försäkringskassan. Eftersom det visade sig att dom bara hade besökstid mån och ons mellan 10-15, så räknade jag med att de skulle vara lika mycket folk där som det var i telefonkön (igår, 229 personer före mig) Men när jag kom in där så var det inte en människa där inne! Så de var bara att gå fram och fråga över de jag undrat! Så nu känner jag mig ialla fall liiite klokare! Men jag kunde inte anmäla de ännu, eftersom jag inte vet vilket datum jag vill börja ta ut ifrån..tänker ju börja ta ut från de att bebisen e född!

Efter besöket där blev de Intersport för att hälsa på Maddis o spana på hennes mage..=) Hur kommer det sig att man tycker att alla andra som är gravida har mycket sötare och finare magar än vad man själv har..haha..=) Följde ialla fall med henne och Oskar och lunchade..Sen skulle jag leta present åt lilla Laban! =) Malin och Anders lilla kille har inte fått nåt namn ännu, så just nu kallas han för Laban..=) Men de va lättare sagt än gjort att hitta något i Sandviken...utbudet här är inte det bästa...Så jag o Simon svängde in i Valbo på vägen istället!! OCH sen Gosade jag bebis!! =) De va ingen som fick röra lillkillen knappt...Simon fick "låna" honom en liten stund! Meen ååå så liiiten han var..och man vet ju knappt hur man ska hålla i den lille..livrädd att tappa honom..=) Tankarna kom i huvudet att Ååå vad jag skulle vilja ha en liten en också...Jag har inte insett ÄN att vi också ska få oss en liten krabat! Det är helt ofattbart att tänka sig att det snart bor en liten knodd hos oss också!! Underbart ´var det ialla fall o få hälsa på den lilla!! Jag hoppas att jag är hälften så pigg som Malin när ja kommer hem!! Man kunde då inte tro att hon fött barn 4 dagar tidigare! =)

Dagen ska ägnas åt att tvätta barnkläder!! =) Sen funderar jag på om jag ska ställa mig och baka litegrann idag också! Jag är lite sugen på att baka chokladrutor! Så jag tror att jag ska ta tag i de, om jag har alla ingredienser hemma vill säga! Sen blir det väl kanske till att plocka o dona litegrann här hemma!!

Ha en trevlig tisdag!

Baka baka massa kaka

Idag har det bakats igen..skulle ju egentligen göra det igår..men vi åkte iväg till IKEA för att handla lite kakburkar..=) När vi var där kom vi fram till att vi skulle äta lunch där så de gjorde vi...Jag mitt smartskaft, som hade halsbränna (som vanligt) tog kotlettrad med pommes o bea...fet mat som alltså inte är bra för min mage i dagsläget...slutade med att jag fick ont i magen direkt efter maten...vi fick så gott som springa igenom IKEA och ut till bilen, där jag lade mig rak lång så fick Simon köra hem mig! Väl hemma, efter en jobbig bilresa med magsmärtor utan dess like hamnade jag på toaletten med hinken i knät! Smärtorna gick väl över något efter att jag tömt kroppen på dess innehåll..men de blev sängen och sova sedan! Jag vaknade till liv lagom till fotbollen skulle börja...Orkade inte ta mig nånstans så de blev till att sitta hemma ensam o soffan och inte våga äta nånting! Ingen trevlig dag med andra ord!

Har däremot mått mycket bättre idag...har insett att jag måste vara noga med vad jag äter, men det är ju inte så lätt...alltid nånting som jag inte borde äta..suck! Men ska försöka undvika fet mat ialla fall...Sen har jag lyckats börja dricka mjölk också! Det har varit nåt av de värsta jag vet..men efter att ha läst att det är bra mot halsbränna så har jag tvingat i mig mjölk, och sen igår har jag druckit en liter!! De ni! Så mycket mjölk har ja inte druckit de senaste året kan ja säga!!

Idag har jag ialla fall bakat Tigerkaka och Chokladbröd! Riktigt smaskigt blev det om jag får säga de själv..=) Tog med mig lite fika och åkte hem till mamma mot kvällsningen så dom fick smaka på de goda jag gjort! Men de blev bara en snabbis...jag skulle hem till 20 för att kolla på Wallander..=) 

Imorrn är det ledigt! Ska försöka ta mig ner till Försäkringskassan..ingen idé att ringa dit..sist var det 225 samtal för mig i kön...39 minuter..jomen tjenare!! Så istället ska jag göra ett försök att åka ner dit direkt och se om dom kan hjälpa mig! Sen på eftermiddagen ska vi hem och hälsa på Familjen Gille/Ström!!! Jag ska gosa bebis så ni anar inte!! =) Får se om Malin har några tips till mig inför förlossningen också..=)

        

Här har ni resultatet av mina bakdagar..=)


Sverige - Spanien

Ikväll är det dags för Sveriges andra EM-match! Mot Spanien! Tyvärr är ju jag neg som vanligt, så jag tror att det blir en tuff match, som tyvärr inte kommer ge oss några poäng! Men jag hoppas för allt i världen att jag har fel!! Det känns som ett måste att vinna gruppen för att slippa möta Holland i kvarten!

Kom igen nu grabbar!! Jag ska hejja på er ikväll!!



Tror att jag ska fortsätta med baket nu på morgonen, blir Chokladbröd och en Tigerkaka tror jag! Sen nån dag hade jag tänkt baka bullar också! Men de tar ju ett tag, så de orkar jag inte med idag! Måste köpa nånting att göra deg i också för alla mina bunkar e för små! Insåg igår när jag skulle lägga kakorna jag bakat i burkar, att vi har kastat alla nästan när vi flyttade! Haha...så nu blir de till att inhandla nya istället då! Jaja, så kan de gå! =) Hmm..man kan ju undra vad som hänt med mig, är det mammarollen som kommit redan...jag brukar väl aldrig baka speciellt mycket..haha! men tjaa..

Men först e de dags för frulle...annars kommer jag trycka i mig en massa deg och smet bara..;0)

Lugn o skön fredag

Har vart en hemmadag idag! För första gången på länge hade vi ingen väckarklockan på ringning, utan vaknade när vi var redo för det! Åt lite frukost o sen ringde mamma och fråga om hon kunde komma förbi en sväng efter jobbet! Självklart fick hon de! Så hon kom hit o donade litegrann med oss i vardagsrummet, så nu är det nästan helt klart i lägenheten...skööönt!! Sen bestämde jag mig för att baka, så jag åkte och handlade lite ingredienser och sen satte jag igång o baka Drömmar och nå kakor med sylt och florsocker...Måste ju börja ladda upp frysen, för jag misstänker att det kommer bli ett och annat besök här framöver!! =) Sen vart ja så slut så nu sitter ja i soffan och här tänker ja sitta resten av kvällen! =)

Malin ringde imorse också!! Var mycket trevligt att få prata med henne, och få höra hur allt gått!! Vet väl inte om jag kan påstå att jag ser framemot o gå igenom det hon nyss gått igenom, men det är ju ett måste för att jag ska få träffa vår lilla älskling som ligger i min mage! Var ialla fall skönt o höra att allt var fint och att allt gått bra...Nu ser  jag framemot att få träffa den underbara familjen sen!!

Imorgon finns inget planerat ännu! Jag vill, eller rättare sagt SKA kolla på fotboll på kvällen, e ju Sverige-Spanien..men vet inte vart jag ska kika nånstans! Simon jobbar ju tyvärr på kvällen...men jag får väl styra upp o kika nånstans! Nån som ska kolla på matchen?!? ;0)

Föressten, va e de egentligen för fel på det svenska vädret?? Okej, jag ska INTE klaga, för jag har ju bett om att det ska bli svalare och gärna få regna lite..=) Men VARFÖR måste det vara Antingen 35 grader, eller 12 grader?!?!? Kan de inte vara normalt väder...antingen är det tokvarmt eller så är det kallt och regnar! Jag förstår faktiskt inte riktigt...Idag har det regnat och åskat och haglat som en tok, och däremellan har det vart sol...kan vi inte få växlande molninghet och 20 grader istället...Jaja...jag är ändå tacksam över att det inte är 35 grader!





Bjuder på ännu en bild på Prinsen!

Ha en skön helg!


Äntligen är han här!!!

Stort Grattis Malin och Anders till er söta lilla Prins!!!
Äntligen ville han komma ut!!

Ser framemot att träffa underverket!!



Här e han, bara några timmar gammal!!

Jag har en härlig känsla i min kropp nu, undra då hur de kommer kännas när vårt lilla underverk har kommit!

Arbetslös...jajemän..=)

Idag var det sista dagen på jobbet...så nu klassas man som arbetslös igen! Men inte lider jag för de, just nu känns det faktiskt riktigt bra ska jag be o få tala om! Äntligen är jag klar där borta..nog för att jag kommer sakna en del av det....men jag kommer må betydligt bättre som människa av att komma bort därifrån!! Så idag har jag firat! =) Haha, näe men det har fikats 4 (!!!) ggr!! Först en gång tillsammans med klassen, sen en gång tillsammans med lärarna och sen hos kusin Linda för hon slutat 9:an, och sen var vi på Föräldrarutbildning på BB...så de har blivit en massa fika! Men nu ska de dras ner på de..=)

Imorrn är det full rulle...Barnmorskan vid lunch, och så Lönesamtal på eftermiddagen...smidigt med lönesamtal Efter att anställningen gått ut va..haha...men men...så kan de va...har fått löneförhöjning från 1 april..så de ger ju lite extra kosing..inte mej emot! Så ska till chefen o förhandla lite imorrn....så ska ja ringa till A-kassan, Försäkringskassan o Arbetsförmedligen! Sen ska jag ta de lungt..haha!

Nu när jag e hemma ska jag se till o få lite gjort här hemma...ska bland annat se till så alla bebiskläder blir tvättade så de e klart, sen ska de donas litegrann så allt e klart inför bebbens ankomst..e ju inte så lång tid kvar nu, så bäst o förbereda allt!

Idag har vi vart och handlat spjälskyddet till sängen också..så har vi köpt kudde o lite annat smått o gott...nästan vecka kommer vi få hem vår vagn....=) =) Tänk va tiden går fort, de är verkligen toknära nu! Hjälp!! =)
Men ännu närmare är det för Malin!! Gumman du ska bara veta hur mycket jag tänker på dej!! Jag hoppas de sätter igång på riktigt på dej inatt nu, så du slipper gå hemma o ha ont!! Jag väntar på de där magiska sms:et!!! =) 

Nu ska jag försöka sova, men jag har en liten knodd i magen som sparkar och bökar runt, så vi får väl se om jag får nån lugn stund o sova på! =)

Ha de så bra nu!!

Å föressten!!! Om jag får lite mer kommentarer så ska ja uppdatera oftare! Promise!! De är ju roligare att skriva om man får respons på de man skriver! Så skärpning vänner, och okända! Ge er till känna...va anonym om du vill..men skriv en kommentar så blir ja glad!! Annars kanske ja går ut i strejk...:0)



H E J J A  S V E R I G E!!!

Båt premiär!

Igår blev det premiär med Plast-pappas båt..=) En inpulsiv premiär..haha!
Jag åkte hem till mamsen efter jobbet..det är på tok för varmt för att sätta sig här hemma i lägenheten och balkongen finns de inte en fläck skugga på! Så hem till mamma, leta på lite skugga på garageuppfarten och upp med hängmattan..=) Där låg ja sen! Senare på kvällen började det pratas mat och det slutade med att vi hamnade på Klaras Krog...myycket god mat åt...grillspett med oxfilé och fläskfilé och pommes o tzatsiki...såå mycket mat fick vi, och gott va de! Sen kläckte Simon idén att vi skulle ut o åka båt när klockan var 21.00....tjaa varför inte, de va fortfarande varmt o skönt o solen sken, så de blev en tur ut...kl. 00.00 var vi hemma igen! Haha!! Men de va mycket trevligt! Vi träffade på ett par vänner till mamma och mats varav en var barnmorska, så de va trevligt! Jag hade ju av nån anledning, vet inte varför, fått för mig att jag inte fick bada någonting nu med tanke på infektionsrisk o sånt...men jag kan tydligen bada hur mycket som helst...så nu ska de shoppas en bikini ialla fall! =) Jag står inte ut annars!!

Nästa vecka är det sista dagarna för mig att jobba...och eventuellt så kanske jag blir ledig på tisdagen! Hon som jag jobbar med ska till Furuvik med en annan klass..och då tyckte spec.pedagogen att ja inte behöver följa med utan att de e bättre att ja e hemma o vilar mej...ska kika lite på saken...sen e de avslutning på onsdag! Sen är jag Arbetslös...och de gråter ja inte en skvätt för ska ja tala om!! Äntligen en ledig sommar! Jag har inte vart ledig en sommar sen ja va 16 typ....så de ska bli sååå skönt! Fast ja kommer väl bli rastlös misstänker jag! Stackars Malin får väl stå ut med mej...haha!! Imorgon har hon Bf...hoppas hoppas den lille vill kika ut snart!!! Jag längtar efter dig!! =)

Tänka sig, snart ska jag vara ledig över ett år! Niiice! =)

Tack i stora lass och bilder!!!!

Tänkte först börja med att Tacka en massa personer som har gjort fina saker för oss på sistone!! =)

Tack Mamma och Mats för att vi alltid är välkomna hos er! Tack för att vi fick bo hos er i maj under tiden vi båda jobbade i K-gården och samtidigt flyttade! Tack för maten ni göder oss med, och tack mamma för att du passar upp på mej när jag mår dåligt!! Jag har sagt det förut och jag säger de igen!! Jag älskar dej!!

Mina svärföräldrar  med respektive går inte av för hackor dom heller! Synd bara att ni bor så långt borta! Men jag hoppas vi ses när barnbarn nr 2 kikat ut!! Stort tack ialla fall till Hasse och Ellen för att ni är snälla och lånar ut en bil åt oss, och Tusen tack för den jättefina vaggan!! (se bild nedan) Även stort tack för alla mammakläder och alla fina saker till Junior! =)  Jätte tack till Ing-Marie och Tryggve för att ni var snälla och körde upp bilen till Karlstad åt oss!

Och sist men inte minst!! Tack Tack Tack till Anders som var snäll och körde hem bilen åt oss från Karlstad!! Det var otroligt mycket värt!! Och Tack för en mycket trevlig dag idag i solen..trots att båten inte ville fungera så blev de en riktigt lyckad dag!! Jag hoppas att nästa gång vi ses finns en liten bäbis med oss!! =0) 

Det var några TACK som jag kände att jag ville bjuda på idag! Det finns många många fler i vår omgivning som förtjänar ett TACK men det skulle bli lite långdraget att skriva ut allt de här!!

Kan ju passa på och Tacka alla som hjälpte oss med flytten också, Gävle som Sandvikenbor!

Vad skulle vi göra utan alla våra kära släktingar och vänner! Vi ÄLSKAR er!


Jahapp...så va de väl kanske dags för lite annat mojs då! Idag har jag vart på stranden med henne jag jobbar med, och efter de blev de hem å byta om och sen ut på sjön med Malin, Anders och Tyra! Så Simon o Nemo då förstås! Tyvärr blev inte båtturen så långvarig för motorn började krångla med oss, men istället åkte vi och satte oss vid Storsjön och åt vår picnic! Hur mysigt som helst hade vi, helt underbart! Det var väl dagen i stort! Har mått riktigt bra idag, och det har varit behagligt ute fast att det har vart sol...men de har ju fläktat en del, tack o lov! Resten av veckan har ja ingen aning om vad den bjuder på...Jobbar imorrn, o sen ledig fre, lör och sön...Simon jobbar kväll..fre, lör och sön...så de kan tänkas bli en båttur tillsammans med mamsen och Mats i helgen, och kanske att ja e lite social med någon vän..=)

Nu tänkte jag bjussa på lite bilder...jag har fått lite önskemål om det från några håll..så de e väl dags att tillfredsställa dom stackarna! =)


Här får ni magen i vecka 34! ( 33 +2)
Den ser inte så stor ut, men nog känns den stor allt minsann!




Så får ni se lite av Skruttens saker!
Två sängar ska h*n få! En spjälsäng och en vagga! Anledning till att vi vill ha båda redan från början beror på att vi hoppas på att kunna vänja honom/henne med att sova i båda, så vi inte får problem med det...men vi får väl se hur det går..men mål e ju alltid bra att ha ialla fall!!
Vaggan har Simons pappa och hans fru gjort i ordning åt oss!! Jättefin! Ska bara inhandla lite sängkläder till den så är den redo sen..=)






Här är resten av sakerna i bebbens rum...dock är skötbordet inte riktigt klart..=)



Liiiite ;0) kläder som det är dags att börja tvätta snart antar jag..=)



Babysitter som vi har fått lånat av snälla Martina och så bilstol med insats har vi fått köpa från Helena! De är bra med kontakter..=)

           


Då har ni fått se en hel del av bebbens lite större grejjer...snart får vi hem vagnen också, så då får ni en bild på den också..=) Just nu så saknas det väl inte så mycket saker...lite grejjer från apoteket o sånt där då...så ska vi köpa ett spjälskydd till sängen och skötbordunderlägg till skötbordet...Spöket Laban ska det vara..=)
Kom på nu att ja glömde ta bild får vår fina skötväska...en Baby Björn blev det...en hård...verkar kanonbra! Jaa de var det de..=)

Tiden som student

Nu har det gått ett halvår sedan jag blev klar med min utbildning...Jag saknar livet som var då...Missuppfatta mig inte, jag ser verkligen framemot det som jag har framför mig, det VI har framför OSS. Men när jag ser bilder på hur roligt alla har det och den underbara gemenskapen som finns mellan studenterna så saknar jag det nåt enormt!! Jag saknar dom man umgicks med, jag saknar festerna, jag saknar myset, alla dom glada människorna, att få vara en i Gänget!!! Jag saknar helt enkelt att vara Student! De har ju ändå blivit en rätt stor omställning för mig..jag var väl en av dom som ofta var med när det anordnades någonting, och det finns väl en anledning till att man kallades för Pedagogernas Fyllekärring...haha! De senaste 3.5 åren har tillbringats tillsammans med dessa underbara människor, så det är väl inte så konstigt att man saknar det! Det känns konstigt att man i höst inte ska vara med på N0llningen...Jag kan inte försvara min ärofyllda titel "Årets Rektor" heller..haha!! =) Men en sak är säker, ett och annat besök kommer jag att göra på N0llning! Med den lilla Pedagogbäbisen..=) Hade de inte varit för att jag började plugga, och för att jag valde att vara med på Nollningen så hade jag ju aldrig träffat min Simon, och då hade de heller inte funnits nån liten bäbis! Så det kanske är Geflepedagogerna man har att tacka för det...;0) 

Ni ska veta att ni Alla finns i mina tankar titt som tätt, och jag saknar er!! Fortsätt ta vara på studenttiden som ni gör, och ragga nya Pedagoger, tiden tillsammans med er förändrar livet till det bättre!! =)

Kramar till er alla från mig och min lilla Pedagogbäbis..;0)



 


Måndag

Så var det måndag, dags att jobba! Hoppade upp i morse och åkte till jobbet, men efter att ha suttit ner och planerat och haft mig ett tag tryckte bebben på så mycket uppåt så de slutade med halsbränna och illamående..till på de även yrsel...vid 12 tog jag mitt pick o pack och begav mig hemåt igen..ingen idé att vara där när det känns som att hela ens innehåll ska komma upp....Så de blev hem och få i sig lite pasta och sen lägga sig på sängen...där somnade jag, och nu har jag sovit i lite drygt två timmar! Känner mig fortfarande konstig och dåsig i huvudet, men inte alls lika mycket som tidigare! Däremot så skulle ja kunna fortsätta sova 20 timmar till känns de som!! Klag klag klag!! Men ni vill ju att ja uppdaterar så var så goda...;0)

Lika snuskigt varmt är det ute idag också...inne med för den delen..Får se om vi åker hem till mamma en sväng sen mot kvällen när de blir lite svalare, om de nu blir de, så ja kan sitta lite i skuggan och ialla fall få lite frisk luft i kroppen!!

Ha de bra! Och Malin, jag håller mina tummar att lillrackarn vill leta sig ut mot helgen!!!


PLEASE ge mig svalare väder

I vanliga fall bara Älskar jag det vädret som är förtillfället! Picknick i det gröna, sola på en filt, mysa ute i stugan, steka sig hos mamma osv. Men för tillfället bara avskyr jag det!! Hur många dagar har det vart finväder?!?! Inte så jätte jätte många, men jag är redan så grymt less!! Jag klarar inte av att vara utomhus för det är kvavt o äckligt och jag svettas som en gris! I lägenheten är det Precis likadant! Så fort jag gör något minsta ansträngande, t.ex. dammsuga vardagsrummet, slutar det med att jag måste sätta mig ner och så är jag blöt som en hund!!! De är nog minst 30 grader inomhus nu också!! Frågan är hur fasingen jag ska klara av ytterligare 1.5 månad med sånt här väder! Tro nu inte att jag vill ha regn, men lite växlande molnighet och lite svalare skulle inte sitta helt fel!! PLEASE ge  mej svalare väder!!!!!

Dagen har som jag trodde spenderats inomhus, i sängen typ...=) Efter förra inlägget somnade jag av och sov lite mer än en timme...sen har jag hunnit med en liten prommis med Nemo, klippt hans klor, kammat honom och så dammsugat vardagsrummet och hallen... Nu tänker jag inte göra nåt mer idag, utan jag väntar bara på att få gå o lägga mej....sen har jag en jooooobbbig vecka framför mig på jobbet....*snyft*

Ladies Night är bokat också!! Jippiey!! 13 september på Läkerol Arena! Jag o Linda hade väl i stort sett planerat en favvo i repris nere i Stockholm...men att åka ifrån mina små älsklingar så tidigt känns inte så aktuellt...så då bidde de Gävle i år istället!! Ska bli kanonskoj! Vi blir ett stort gäng som åker! Jag, mamsen, mina mostrar Lotta o Anki, Elin (min brors sambo), Linda och Jenny!! Kanoners kanoner! Vi stog dock över maten i år, och skumpan..haha..istället blir de någon restaurang i Gävle som får finbesök av oss!! Grymt skoj ska de bli!! =)

Ajöken på er!

Blir det en slappsöndag idag tro?

Känner ingen riktig ork till nåt för tillfället..så risken finns att det blir en slappsöndag...men egentligen känner jag inte för det heller..vill få ordning ordentligt här hemma...men vet inte vad jag ska ta tag i...Igår donade jag med sovrum och kök, och så blev de lite städning! Idag har vi donat litegrann i barnrummet innan Simon åkte till jobbet!!
IKEA hade fått hem spjälsängen igår, så de blev racerfart in dit och köpa en!! Tack Niclas för hjälpen..=) Så idag har vi byggt ihop den, så nu har vi en spjälsäng ståendes där inne...de börjar närma sig nu..=)
Igår kväll följde jag med mamsen, mats, mostrarna och deras karlar ut och åt! Såå god mat...jag åt Kyckling Souvlaki med pommes...riktigt smaskigt! Sen knallade vi runt på stan i Sandviken...var Crusing här igår så de va hur mycket folk som helt ute på stan! Träffade massor som man kände! Blev öltält med dom och sen vid 23 begav ja mig in till Gävle för att hämta Simon som var på 25-års partaj hos Johan! Så de blev en riktigt fin lördag!

Nu vet ja som sagt inte riktigt vad jag ska göra...har ingen lust att bara ligga, men ingen lust att ta tag i o göra nåt heller...så de blir nog bara till att vara hemma....kanske ska man ta tag i o börja läsa en bok! =)

Ha en skön söndag!