Ännu en kanonhelg är över

Vi har verkligen haft många bra helger och veckor nu på slutet..det har hänt mycket, och det gillar vi! =)
I fredags jobbade jag först, och Noah hade en dag tillsammans med mormor! På eftermiddagen åkte vi ut till stugan för en avslutningsfest..med bl a surströmming..=) Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans med tjocka släkten!

I går var det upp tidigt som gällde. Vi skulle åka till Axmar tillsammans med mamma, Mats, Lotta och Niclas..för att plocka lingon och svamp och sedan bli bjudna på mat på Axmar Brygga! Vi hade en superdag ute i naturen på dagen! Plockade massor med lingon och kantareller, med grogg-glaset i ena handen..=) Noah satt på en filt tillsammans med Plastmorfar hela dagen och mumsade på Lingon, medan vi andra slet med bärplockaren! =)



Noah satt på filten i 1½ timme och åt lingon och blåbär..han tyckte det var väldigt trevligt att vara i skogen..=) Platsmorfar han satt och drack norrlands och hade det väldans trevligt han också! =)



Mamsen var en hejjare på att plocka lingon..=)



Noah tyckte det var jättegott att snaska lingon, han ställde sig och åt direkt ur hinken..=)

När vi var nöjda åkte vi och bytte kläder och sen bar det av ut till Axmar Brygga och mat!! Jag blev så gott som tvingad till att äta fisk och det tackar jag för i efterhand! Attans vad gott det var! Till förrätt blev det: Pikant Axmarröra på grillad vitlökskrutong. Serveras med örtolja och citrondressing. Och till varmrätt: Bryggans smörstekta rödtungafilé i nyvispad rieslings- och hummercrèmesås med svamp och handskalade räkor napperad med pikant skaldjursglaze. Tack så mycket Plastis! =)



Det är surt med citron..=)



Hela gänget!



Min goda mat!


Kvällen slutade med ett besök på Livingroom för mig och Lotta..de var dock ingen större hit, så vi var inte där så jättelänge! Men vi hann ialla fall med att bli uppraggade och bjudna på en varsin AquaTini..tack och bock..=) Sen gick vi därifrån..ooops...=) Gratis är gott! =)

Idag åkte jag och mamma iväg på bilbingo..först för i år..och gissa vad Sophy gör...Hon kammar hem 1500kr!!! Man tackar man tackar! =)
Nu ikväll har jag och Simon hyrt film, och myst litegrann..In the electric mist..inget jag rekommenderar! Nu är det dags för sängen..och imorrn vet ja inte vad som händer än. Tis, ons och tors ska jag ialla fall jobba..=) men annars finns det inga planer för veckan! Förutom att jag ska på healing på onsdag..tror väl egentligen inte på sånt där kanske..men det är värt att göra ett försök ifall de skulle fungera..min kropp är verkligen ur funktion..så jag hoppas hoppas hoppas att det kommer hjälpa!

Annars tror ja inte att vi har några planer för veckan..ett läkarbesök och ett möte på arbetsförmedling är inbokat också..men annars, inget! Till och med helgen tror jag är oplanerad än så länge..men de hinner väl ändras..hoppas jag..=)

Gonatt och sov så gott!



Jag och Noah på Axmar Brygga


Gobiten



Blöja, strumpor och Nikeskor..=)
Snacka om innepinnekille..=)

Tack Fia för bilden (som jag iof snodde;0)
Tack Maddis för skorna..=)

Dags att bättra sig..

Jag måste nog ta tag i min blogg nu..nu är sommaren slut, och jag har inte nåt att skylla på! Var in på min besökarstatistik nyss och den har sjunkit vill jag lova..=) Ett tag hade jag uppemot 60 läsare per dag..nu är de nere på 30-40 st... Egentligen bryr jag mig inte alltför mycket med tanke på att jag egentligen, i första hand, skriver för mig själv..men även för er som är här och läser, såklart!

Förra veckan var en mycket bra vecka..vi umgicks med vänner varje dag tror...=) och åt inte hemma på hela veckan..de blev middag hos Malin och Anders, middag hos Madde och Oskar, middag på Church Street, middag hos Malin och Anders, Middag hos Madde och Oskar och grillning hos Mamma och Mats. Och jag kan tala om att kyckling dominerade! Det blev kyckling 5 av 6 dagar..Haha! Jag som inte ätit kyckling på hela sommaren före de..=) Men en mycket trevlig vecka var det som sagt..spenderade även tid i Gävle med Mia, I Gävle igen med Madde och i Valbo med Madde och Johanna! Det var nog längesen jag var sååå otroligt social ialla fall..=)

I måndags åkte vi till Dalgränsen och hälsade på min morfar som bor där..och Gunilla! Mycket trevligt! Dom har en fin pool men för mig var det på tok för kallt att bada i den när de bara var 19 grader..men bror, han badade minsann! Bilder får ja nog lägga in sen, för ja tror bestämt att kameran är på dagis med Noah! Igår natt fick jag såna mag- och ryggsmärtor..jag sov inte mycket under natten och det fortsatte hela dagen..7.00 på morgonen ringde jag mamma så hon fick komma hit och ta Noah till dagis, själv tog ja mig inte upp ur sängen! Såna här gånger är det verkligen sååå värdefullt att ha en underbar mor i närheten! Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne!! Simon slutade tidigt så han hämtade Noah, men sen kom mamma tillbaka och tog hand om honom på kvällen så Simon kunde spela innebandy..mot kvällningen hade värken gått över litegrann och jag kunde ialla fall vara uppe..men jag var inte någon bra mor för Noah så de var tur att mormor var här och busade!

Idag skulle jag jobba!!! Som jag har längtat..jag plågade mig upp i morse och gjorde mig i ordning, men jag kom fram till att det inte skulle fungera..för varje steg jag går smärtar det i magen och då är de ingen större idé att åka och jobba...Däremot så räknar jag med att jobba tiden jag har fått på fredag!!

Idag är det mamma-barn-träffa hos Madde och Isak. Jag hoppas att jag orkar åka dit, så Noah får leka lite med dom andra barnen! Men så länge jag sitter still går de bra, så jag får väl slå mig ner på golvet då..=) På fredag är vi bjudna ut till stugan på avslutning, de blir surströmming och tjärknul.. Sen på lördag är vi bjudna med till Axmar, vi ska äta god mat och umgås lite med mamsen, Mats, Lotta, Niclas och Thomas! Med oss ska vi ha både Nova och Noah..=) Skoj skoj!

Nu blev det ett långt inlägg som är både tråkigt och jobbigt att läsa, men ni får stå ut! Jag ska dock försöka bättra mig vad gäller bloggandet!

By the way! Jag har kommit in på en utbildning/kurs nere i stockholm som jag har funderat på att läsa..den går på halvfart och är på distans..efter kursen så är jag även behörig förskollärare..de låter väl inte fel?! Jag ska ge de ett försök ialla fall, så får vi se hur det går med pendlandet!

Ha en bra dag!

Förlovningsdag

Idag har jag och älsklingen förlovningsdag! 1 år har vi varit förlovade..och inte har vi gift oss..illa..=) Men en vacker dag så..den som väntar på något gott! =)

Vi ska ialla fall fira lite extra idag och gå ut och äta och gå på bio!
Ha en dag för oss själva jag och min älskling!!

Hoppas på många många fler år med dig!
Jag älskar dig!

Inskolningen fortsätter

Vi håller fortfarande på med Noahs inskolning! I måndags och tisdags var det stängt för planeringsdag, men igår var det dags igen! Han knallade rätt in, och blev riktigt arg på oss för att han var tvungen att klä av sig först! Sen sprang han runt och lekte direkt, så det var lika bra för oss att gå hem igen! Han var där hela dagen själv, mellan 8.30 och 13.30, dvs dom tider som han kommer att gå tis-tors.. Han hade varit jättesnäll och inte gnällt någonting..ätit en stoor portion mat och sen somnat på 5 minuter..när vi kom och skulle hämta honom halv två, så sov han fortfarande..gulleplutten! Det är jobbigt att gå på förskola =)

Idag när vi kom dit så blev det samma sak igen att han skulle in och när hans fröken lyfte upp honom så blev han jättearg..han skulle in och leka han! =) Han hade ialla fall tid att ge mig en stoor hård kram innan jag skulle gå, och sedan vinka åt mig! Det här kommer bli bra, det känner jag! =)

Det som är ännu roligare är att vi fått så mycket beröm över vår son!! Han är alltid glad, trygg i sig själv och senast idag sa hans fröken att; ni ska veta att ni har ett riktigt charmtroll!! OM vi vet..=) Men det är roligt att höra de från såna som faktiskt inte är behöver säga det..=) Men vår lilla gofis, han har charmat hela förskolan med sina bus och leenden..=) Mamma är såå stolt!! Mest nöjd är jag över att vi lyckats!! Vi har alltid sagt att vi inte ska ha ett blygt och mammigt barn som man inte kan lämna bort, och jag är riktigt glad över att vi hållit oss till de även om det är jobbigt att vara ifrån honom..men jag tror att han kommer ha nytta av de i framtiden också! Jag förstår inte riktigt mig på såna som säger att det är synd om barnet när dom får vara borta..jag tror det är BRA! 

Igår hade vi mamma+barn-träff hos Madde och Nova..Noah, Nova, Junia, Arvid och Ellie lekte som tokar! Noah som är äldst är inte sen med att visa det och sliter av leksaker från alla barn! Jag hoppas dom växer på sig fort och ger igen på Noah, för att ta sina kompisars leksaker, är INTE OK!! Men, han är ju ändå bara 1 år, så vi har ju några år framför oss att jobba med problemet på..=)

Det har blivit mycket grillat på sistone..i fredags var vi hembjudna till Madde, Jonas och Isak på massa god mat!! Det var riktigt trevligt, och jag hoppas vi kan göra om det snart igen!! I tisdags skulle vi grilla hemma hos Malin och Anders, men de regnade så mycket, så de blev stekt kyckling istället, men de var gott de också! Och igår stannade jag kvar hemma hos Madde och Oskar och åt grillad kyckling med dom!! Mycket umgänge och mycket god mat! Jag trivs! =)

 

Charmtroll?!

Kryssningarnas "Kryttning"!

Så är den över, årets 2:a kryssning! För att sammanfatta den "Thomat Bätta Kryttning Någontin"! Likaså min!! Grymt trevligt och otroligt rolig!! Massa minnesvärda händelser och uttalanden..;0)


Lördagen 15 augusti...Uppladdning hemma hos Malin och Anders klockan 11.00 *pip* Malin och Anders hade fixat med grillade hamburgare och massa goda tillbehör samt efterrätt i form av kladdkaka!! Vilken uppladdning!!  I vanliga fall har vi åkt buss ner, men efter resan i maj bestämde vi oss för att aldrig mer åka buss ner..bra drag av oss..vi hann som sagt med den fina maten hos M & A, samt åka bil ner på samma tid som bussen tar..bäst av allt var att vi slapp stanna på "Baren"! När vi kom fram till Stockholm, parkerade vi på parkeringen vid terminalen och sen checkade vi in, och gick vidare till en båt efter kajen och drack en öl! =)



Bil nummer 1! Chaufför Niclas, Palle, Bulan, Magnus och i framsätet, Thompa!



Baksätet i bil nr 2: Anders, Lotta och Simon!



I framsätet: Jag och Malin =)



Drick- och kisspaus efter vägen!



Tar en öl på "båten"!

Efter fem knallade vi till terminalen och raka vägen på båten..så skönt att slippa köa någonting alls! Letade reda på våra fiina hytter, på däck 10 =) Gjorde oss i ordning lite snabbt och sen knallade vi till buffén!! Ååå va gott! =) Vi åt som tokar allihopa tror ja! =) Efter maten gick vi till taxfreen, inhandlade groggvirke och sen blev de förferre i hytterna! Såå trevligt!!



Man måste ju ta vara på all tid man har vid buffén! Trots att man ätit klart, kan man ju fortsätta dricka, och det gjorde vi..=) Vissa av oss hade dock lite svårt med att ätit, för ansåg att han hade en bioduk framför sig..=)
 



Bröderna Brothers var riktigt nöjda över att dom lyckats matcha med att ha lika kallsingar på sig! =) (inte medvetet)



"Party i hytten! Jaa de är party i hytten!"



Det kan vara så att det sjungs: "Hallå, hallå, hallååå"



Glada var vi!! Oh yeah!



Thomat också!



Åsså fanns de vissa som var väldigt slitna...No more Salmiakki!



Några timmar senare orkade hon med att göra vinnartecknet! Undrar om hon var medveten om att vinsten var : "Resans Kittekatt"!



Simon kände sig som en vinnare över Palle! Förståeligt!



Bulan var inte så road av att jag och Simon kom och busade med honom! =)



De fanns fler som var slitna!! Men jag var faktiskt INTE bakis!! De VAR vågornas fel!!!


Vi dansade ialla fall rumporna av oss, drack lite till, dansade lite till, shottade lite Salmiakki, dansade, vissa deckade, drack lite till, dansade, sjöng, röjde och stupade i säng vid en sådär halv 5 ungefär! Då hade 4 av oss redan gått o lagt sig, varav 2 mer eller mindre frivilligt (läs; Magnus och Bulan) och två mindre frivilligt...Malin och Palle!! Kissekatten för denna omgång blev ingen mindre än Malin Gille!! =) No more Salmiakki för henne..=) Hon höll dock ut till efter 00.00 men för att jämföra mot för förra gången då hon stupade i säng vid en sisådär halv fem, fem..så var det ju ett riktigt fiasko!! =)

Dagen efter, var inte allför kul!! Jag skulle ha mått bra (helt ärligt =) om det inte vore för att det gungade nåt så förbaskat!! Jag har aldrig varit med om maken!! Jag kräktes och mådde så dåligt så ja kom inte ur sängen förrän vid halv ett..men sen var jag iallafall pigg! Jag hade dessvärre sagt att jag skulle köra hem, så för mig blev de en lugn söndag, motför vad de blev för vissa andra!! Jag kan säga som så att hälften kräktes under resans gång..vissa redan på natten, vissa på morgonen och vissa under bilfärden hemåt! (min skyller jag ju som sagt dock på vågorna, vissa kan skylla på salmiakki och vissa kan skylla på att dom supit bort några hjärnceller och häller i sig en halvliter shots innan dom hoppar in i bilen =)



Såhär slutar de om man dricker massa shots från terminalen påväg till bilen..inget smart drag med andra ord! =)



Rookiesar!! Den ene hade aldrig vart på kryssning förr, och den andra hade bara varit två gånger innan! Kanske var det deras orutin som gjorde att dom fick sig en tuff och hård hemresa! Småpojkarna då..eller *host* spykråkorna då..=)


Hur som helst, så var det en underbart rolig kryssning och jag hoppas verkligen att vi styr upp en snart igen!! Tack alla för ett oförglömligt dygn!! =)


4:e dagen

Har varit och lämnat Noah på "dagis" nyss..Det gick jättebra, men ändå kan jag inte hjälpa att jag har ångest..tycker synd om honom, är rädd att något ska hända osv.. Han är ju minst av alla barnen, tänk om någon är dum mot honom, tänk om han klättrar och ramlar, tänk om han stoppar nåt i munnen och sätter i halsen! Hönsmamma, jomenvisst..men det är ju min lilla älskling det handlar om! Lilla älskling!

Jag vill ha ett jobb, så jag slipper ha ångesten..det är jobbigt att veta att Noah kommer vara på dagis och jag kommer vara hemma...varför ska han vara där, om jag ändå ska gå runt hemma?!?! Jag hoppas i och för sig att jag ska få vikariera åtminstone lite, även om jag inte får nåt jobb..och anledningen till att Noah fick börja på dagis nu var ju för att jag skulle vara tillgänglig som lärare från terminens början!! Men ge mig då ett jobb..så jag slipper ha ångest!!

Jag hoppas han växer på sig fort, så han blir stor och stark och kan stå emot om någon är dum! Att han lär sig vad som är farligt!!

Det jobbigaste är att inte ha någon kontroll! Jag vill veta vad mitt barn gör, och undvika att han gör sig illa!

Bit ihop Sophy! Han kommer klara sig fint!!
(ja, jag får väl intala mig det ialla fall)



Mm de är gott med filmjölk!

Inskolning - dag 3

Återigen måste jag skryta om vår älskling!! Vi kom dit, han knallade in till alla barnen och började leka direkt! Sen var det samling med sång- och fruktstund! Noah var duktig och satt med nästan hela tiden..=) Sen gick jag och Simon hem en sväng så att han fick vara där själv..När vi se hej då så sa han: Neje!! Men så gick vi och sen fortsatte han att leka! När vi kom tillbaka så var alla barnen ute och Noah satt och körde traktor..=) Han brydde sig inte ett dugg om att vi kom, utan fortsatte leka med sin fröken.. Sen knallade han iväg mot gungorna istället och började gunga med en annan fröken! När vi skulle ta och gå hemåt så blev han jätteledsen och ville inte alls följa med oss..haha! Men efter att ha kramat Malin och Camilla, så gick det bra sen..=) Gobiten! Åå va stolt man blir när han är så duktig!

Imorgon ska vi dit igen och då ska han vara där ensam mellan 9-11, sen på fredag ska vi äta lunch där!


Andra inskolningsdagen

Andra dagen har gått lika bra som den första! Noah knallade raka vägen in när vi kom dit, och hade inte ens tid att ta av sig skorna..sen satt vi oss på golvet och Noah började leka..helt plötsligt gick han vidare till nästa rum och fortsatte leka där..jag och Simon satt kvar och pratade med en annan som skolade in sitt barn medan barnen var med fröknarna och lekte! Efter ett tag gick vi ut så Noah skulle få vara ute med dom andra barnen..han satt sig i sandlådan med Malin (hans fröken) och lekte! Dom hann även med att gunga, åka rutchkana och cykla på 3-hjuling! När vi skulle gå hem så lyfte jag upp Noah och så skulle han vinka till Malin, men istället sträcker han händer till henne! De måste väl ändå vara ett gott tecken..=) Han är verkligen superduktig vår gobit!!

Imorgon ska vi dit till 8.30 och sen ska vi gå ifrån ett tag så får vi se hur de går, men jag skulle bli förvånad om han skulle bry sig..haha..=)


Helgen som gick

Fredagen började med Barnkalas! Det blev mycket lyckat och alla Noahs småkompisar kunde komma, utom en liten söt flicka! Barnen badade och busade och åt lite glass och lite fruktsallad! =) Vi mammor och pappor åt Marängswiss..=) Tack för att ni kom och firade vår lilla 1-åring! =)





Efter kalaset så var det kräftskiva hemma hos moster och Niclas! Niclas hade fixat massa god mat och vi hade en riktig toppenkväll!! Jag trodde att Noah, som hade haft kalas och knappt sovit någon middag, skulle somna jättetidigt, men icke, han höll sig vaken fram till tio på kvällen, och var tokglad..=) Såklart han också skulle vara med på kräftskiva..=)




På sin första kräftskiva..=)



De blev några snapsvisor..=)



Noah var också med och snapsade..till Mias fasa!  (luugn, de var en tom plastmugg)

lördagen åkte vi till Gävle med Noah! Han skulle tillbringa dagen och natten där, och han hade en kanondag tillsammans med Mia och Dallas..massa bad och bus..=) Själva tog vi cyklarna och cyklade till Högbo!! Vi hade några vätskekontroller efter vägen och det var en riktigt trevlig cykeltur! Sen kikade vi på Måns Zelmerlöw och LenaPh och Orup! Vi hade en kanonkväll tillsammans med mor och Mats! Cykelturen hemåt ska vi inte ens prata om =)



Picknick i det gröna..



Kusin Ida (till höger) och hennes kompis Jennifer!



Måns Zelmerlöw!


I söndags mådde man väl som man förtjänade, men vi hade gett oss fasen på att åka ut med mamma och Mats i båten, och det gjorde! Vi hamnade på Sörtutt och låg där och solade och badade större delen av dagen...de blev en tur till Strandbaden också! Väldigt trevlig dag! Jag kan väl sammanfatta helgen med att den har varit fullspäckade men såå rolig!!



Pappa och Noah badar!



Noah och mormor busar i vattnet!

Nu har vi en veckas inskolning framför oss och sen på lördag åker vi på kryssning! =)


Inskolning

Idag har vi besökt Förskolan(!) för första gången! Det gick som väntat, hur bra som helst!! Noah knallade in och började leka direkt..han var inte de minsta blyg för "fröken Malin" och höll henne både i handen och hon fick bära på honom! Han trivdes verkligen, och sprang och lekte med alla olika leksaker som fanns!! Bara hoppas att det fortsätter gå lika bra! =)
Var på möte sen på eftermiddagen och allt känns jättebra, jag är verkligen jättepositiv! "Fröknarna" verkar jättebra och vi är hur nöjda som helst!!


Björkparkens förskola

Björkparken - Noahs förskola!

Furuvik - Högbo - Kräftskiva - 1-års kalas .....

...det är bara lite av vad som har hänt sedan sist! Det här med att jag skulle bli bättre på att uppdatera så att jag inte skulle ha så mycket att uppdatera varje gång gick ju sådär..haha!! Men jag skyller på sommaren!!

Vi har det ialla fall hur bra som helst! Det har varit en vecka med finväder nu, och vi har haft turen att få bo hemma hos mamma och haft tillgång till trädgård hela tiden! Såå mycket värt! Annars har vi varit till Furuvik med Hasse och Ellen som kom förbi på sin husbilssemester, mycket trevligt och uppskattat besök! =) Kvällen spenderade vi med dom i husbilen i Rullsand..



Noah promenerar i Furuvik tillsammans med farfar och "farmor" Ellen



Noah tycker om att klappa getterna, speciellt att dra dom i öron och horn..=)



Farfars axlar var roliga att sitta på =)

Vi har haft ett 3:e 1-års kalas för Noah, med min släkt och han fick en hel massa fina saker!! Imorgon är det dags för ett 4:e och sista kalas!! Då har Noah, på eget initativ =) bjudit in sina 1-års kompisar på poolparty =)



Dagen till ära gjorde JAG en tårtbil till Noah! =) Fin va ?! Haha! =) Jag har aldrig gjort någont liknande och är faktiskt riktigt nöjd och stolt över mitt verk..=)



De är gottit med tårta..=)



Och det är gottit med glass! När man är i Högbo och solar och badar, då får man äta glass också..=)



Nova tycker också att glass är gottit! =)

Idag har vi varit i Högbo tillsammans med Madde och Nova, vilka vi har tillbringat mycket tid tillsammans med i veckan, de har blivit en dag med shopping och två dagar med sol och bad...=) I tisdags var vi hemma hos moster och Niclas på Kräftskiva, och det blev en blöt kväll som avslutades klockan 04.00. Förra onsdagen var jag och Madde ut på partaj, vilket var mycket trevligt! Har inte blivit mycket med sånt i sommar, så de är ju bäst att passa på innan de blir höst igen..haha!

jaa, som ni ser har de hänt en hel massa saker på sistone..fiskat tillsammans med Mia, Dallas och bebben har vi också hunnit med...fisk va de dåligt med, men desto mer bebisprat och mys blev de ialla fall!! =) På lördag ska dom få prova på hur det är att ha barn i huset..en liten förberedelse innan deras egen kommer om sisådär 4 veckor..=) Jag och Simon ska iväg på Orup, Lena PH och Måns Zelmerlöw, så Noah ska få bo i Gävle över natten! =)

På måndag är de så dags...dagen som jag har bävat för, som för ett år sedan kändes såååå långt borta!! Det är dags att skola in Noah på dagis!! (skitsamma att det heter förskola, för mig är det dagis..=) Jag tror inte att de kommer bli minsta problem för honom, men desto jobbigare för mig! Meen men..vi har fått plats där vi önskade och jag tror de kommer bli kanon! Nu hoppas jag bara på att jag själv ska få ett jobb, så blir de ändå bättre!!

Jag har nog glömt en hel massa saker som vi har gjort, så har jag glömt nåt vi gjort med just Dig så får du inte bli arg..=)

Med Noah är allt bra..det är så roligt med honom nu, för han är såå medveten..han förstår vad man säger till honom, och är en riktigt go och busig liten kille!! Världens underbaraste helt enkelt..=) Han springer omkring för fullt, och älskar att vara ute och busa! Förra veckan åkte han på tre-dagarsfebern så han var lite sliten, men nu är han pigg och sig själv igen!! Han är så underbar vår lilla gobit, och det är helt ofattbart att det har gått ett år sedan han föddes!!! Vi älskar dig Noah, du är det bästa som finns!!

Tyvärr har jag varit väldigt dålig på att ha kameran med mig i veckan, men lite bilder har de blivit ialla fall!

Hoppas alla ni som läser har en härlig sommar!