En helg full av mat och målande!

Helgen har tillbringats...jaa gissa!! Hos mamma såklart! =) Jag & Noah åkte dit i fredagskväll och spenderade kvällen där med mamma, Mats och Moster Lotta..Vi åt Sushi och Kinamat (jag åt Kinamat=) och spanade Let´s dance..Hejja Magnus! =) Jag och Noah sov över där eftersom Simon var i Gävle på pubrunda!
På lördagmorgon fick jag lite sovmorgon när min snälla mor kom och tog Noah vid åtta-tiden..och jag sov vidare tills Simon ringde och väckte mig 9.40..mycket skönt! Vaknade dock upp med en liten förkylning och det sticker och killar i näsan hela tiden..trodde igår att det var feber på G också, men den verkar ha gett sig..hoppas!! Noah är inte heller helt kry, lillgubben! Efter en dag full med målning för mig och Simon så åkte vi hem till mamma och Mats igen och där åt vi Rostade grönsaker med fläskfilé...yammie!! Eftersom vårt hem ser ut som ett smärre kaos, stannade vi över där inatt, och jag och Simon är nu hemma och har målat en omgång till! Förhoppningsvis blir resultatet bra, så att ni kan få se bilder lite längre fram..=)

Nu ska det ätas litegrann och sen kanske bakas lite muffins, åt Simon, inte mig..=) Och har vi tur så kan vi måla en omgång till...annars åker vi hem till mamma och hämtar vår lillfis istället!!

I veckan ska det jobbas tis och tors, på Murgårdsskolan den här gången..spännande att se hur det fungerar där..
Och på torsdag eller fredag får vi finbesök av Hanna och Erik, och så lilla bebisen i magen..=) När dom åker hemåt, åker vi upp till Umeå och spenderar påsken där...så vi har massor att se framemot nu!! Sommaren börjar falla på plats också, och en kryssning med släkten är bokad i maj! Jag har hållit mig från godsaker och skräpmat hittills så än så länge ser de mycket lovande ut med min och Maddes utlandsresa också!! Mycket skoj framöver med andra ord...=)

Hoppas ni har haft en trevlig helg, de har jag!!

Friday!

Det har vart dåligt med uppdaterande på sistone, men jag har haft fullt upp!
I lördags hamnade jag på inflyttnings/födelsedagsfest hos min bror..en mycket trevligt tillställning! På söndagen var jag lite sliten, men på eftermiddagen var det dags för kalas hemma hos bror, hela 23 år fyllde han! =)
Måndag, tisdag och onsdag har jag jobbat, och det blev inte så mycket mera gjort..
Igår åkte jag ner på stan och mötte upp Madde, Nova och 3 mammor och 3 bebisar till..riktigt barnvagnsrally var det på stan..=) Gick och strosade i affärer och hamnade sen på Aldos för fika! Jag, Madde och Nova åkte sen in till Valbo för att shoppa lite...Noah fick vara hemma med pappa och jag tänkte att jag skulle tokshoppa åt mig själv.. de enda jag hittade va en jacka..fast de va ju de jag va i störst behov av så de va ju bra..=) Det slutade med två tröjor till Noah också...och tidigare under dagen hade han även fått ett par vita jeans, och ett Didrikson regnställ! (Tack Maddis..=) Hade ju 30% rabatt kuponger på Lindex, så då måste man ju använda dom...haha..=)

Nu ska Noah snart få lite mat, och sen ska vi ta en långpromenad till Norrsätra och hälsa på pappa..han har ett långt hål, så då ska Noah få passa på och leka lite på tjocka mattan och bolla me lite bollar..=)

Ikväll ska Simon till Gävle på Pubrunda, och jag ska hemma till mamma och Mats, inget oväntat kanske, en tradition med fredagkvällarna hos mamma nu för tiden..=)! Tror att min mor ska bjussa på mat eftersom brorsan har fyllt år...annars blir de väl nåt gott hemlagat...I hope! Moster hamnar nog också där hemma!

Nu ska jag stoppa nåt i magen, så jag orkar en prommis äääända till Norrsätra!!

Ha en trevlig helg!

Morgontidningen

För första gången på mycket länge beslutade jag mig för att slå upp morgontidningen under frukosten!! Redan på sid 6 påminns jag om varför jag inte läser tidningen..redan där blir jag så förbannad och irreterad att jag inte ens klarar av att läsa klart artikeln.. Ambulanschefen ska sluta, för att han inte orkar med sitt jobb längre...fine, visst, ett bra beslut om man inte orkar med jobbet sitt, självklart! MEN, i och med att han slutar får han ett avgångsvederlag i form av tolv månadslöner = 768 000 kr! Rätt eller fel? Ja, jag behöver väl inte säga vad jag tycker! Han gör ju ett val själv, varför då få en massa pengar?! Dessutom ska hans tjänst ersättas av TVÅ nya chefer, deras löner kommer säkerligen hamna i samma klass som den tidigare chefens! När de gäller sånt här så verkar kommunerna ha hur mycket pengar som helst...samtidigt som man drar in på övrig vård och skola.. där kommer jag till nästa irritationsmoment...när jag kommer vidare i tidningen läser jag "Sparförslag: Större syskongrupper och 10 tjänster bort på förskolorna" GRRRRR detta i Sandvikens kommun..som tydligen ska spara 33 miljoner under året..vilket gör att det ska dras in på skola och äldrevård...större barngrupper med upp till 24 barn i syskongrupper...och färre förskollärare... i grundsskolan ska det tas bort sju tjänster och även på gymnasiet...Och då har man tydligen fortfarande 13.5 miljoner som ska dras in någonstans...Ååå jag blir så arg!! Speciellt när man i Gävle håller på och rustar ett stortorg för 75 miljoner kronor!! Näe ut med politikerna i skolorna så kanske dom inser tillslut att detta är ohållbart!!
När man satsar på att ta in massa invandrare, så bör man ju även tänka på att det behövs mer resurser i skolorna för att dessa ska kunna uppnå samma kunskapsmål som andra elever..men icke sa nicke!!
Vi får väl se vart vi hamnar i framtiden!! Detta är ju helt ohållbart ialla fall!

Näe, de är bäst om jag inte läser morgontidningen..jag blir bara arg ialla fall!!

Nu ska jag byta bajsblöja, mycket trevligare..;0)



Lördag & tröttare än tröttast

Frågan är hur det kommer sig att jag är så trött...efter några nätter med en strulig bebis, så fick vi sova heela natten inatt..vaknade av att Noah hostade som en tok vid halv sex så då fick han komma upp och ligga med oss..han sov fortfarande, så jag kunde somna om direkt..han vaknade sedan vid 7, och då gick Simon upp med honom och jag fick sova vidare till 9..så jag har med andra ord fått sovit i typ 9 timmar inatt, men känner mig ändå helt slut... Kanske är de dom andra nätterna som kommer efter... Egentligen ska jag väl  inte klaga..Noah har vaknat till några gånger och gråtit i sömnen,och i stort sett somnat om på direkten igen...men det är ändå drygt i sig att han vaknar till..bortskämd som man e..=) Dessutom har han fått för sig att vakna vid 6-halv 7 på mornarna och det tycker jag är liiite väl tidigt..jag blir på så otroligt dåligt humör när jag inte får sova..haha!! Men som sagt..han somnar numer utan problem på kvällarna och sover hela nätter utan mat...så jag har inget att klaga över...egentligen..=)

Att han har sovit dåligt några nätter kan ju ha att göra med tanden som håller på och spricker fram...=) Så nu har han snart två små tandsingar där nere i munnen!
Som jag skrev tidigare var vi till BVC igår..Noah väger alltså 10kg och 15 g..att han inte hade gått upp så mycket den här gången gjorde ingenting tyckte hon..och när hon såg hur han öste runt i rummet så förstod hon varför han inte gått upp så mycket..=) Så det var inget att oroa sig för..skönt! Växt ytterligare några centimeter har han gjort också!!

Våren är på intågande...det har varit kanonväder flera dagar nu..såå skönt! Men såå svårt att veta vad man ska klä på Noah när man ska ut! Han är ju så varm i sig, så han svettas ju nästan jämt..men samtidigt vill man inte klä på honom för lite heller..jättesvårt verkligen! Och skinnjackan känner jag inte att jag vill börja med än, eftersom den fortfarande är lite stor...vilket den förmodligen kommer att vara hela våren..men de struntar jag i..känns så meningslöst att köpa kläder som han bara kommer kunna ha nån månad..då får de hellre vara lite för stort.. är jag dum?!

Kom på häromdagen att vi skulle vilja fotografera Noah...gick förbi ett skyltfönster och det blir ju så fina bilder..meeen dessvärre kostar det ju multum så vi får väl fortsätta fota hemma antar jag...kanske att man har råd med en syskonbild i framtiden..;0)

Igår var vi (jag, Noah, Madde & Nova) på Öppna också...jättetrevligt att komma dit litegrann och prata med andra mammor..=) Sång va de igår också...myys! Sen när vi gick hem igen stannade vi på Monroés och åt lunch...kycklingssallad med fetaost..jisses sååå gott de va!! Barnen sov i vagnen, och jag vet inte hur länge vi satt där inne..=) Sen tog vi bilarna och åkte till Jysk och ÖB..=) Har hamstrat på mig lite våtservetter till Noah! 10 kr per förpackning på ÖB, och då är det Pampers..inge skit alltså..=) Riktigt kap!

Ikväll har brorsan fest! Skulle så gärna vilja gå..men för det första är jag supertrött, och för det andra jobbar Simon till halv tolv ikväll och för det tredje så börjar Simon kvart i åtta imorgon bitti igen...Mamma ska ut, så hon kan inte vara barnvakt inatt, och jag känner inte riktigt för att stiga upp klockan 7 dagen efter...jag är väl så illa tvungen att ta de en annan dag helt enkelt...=)

Näe, nu har det här blivit en tråkig novell för er...så nu slutar jag!

Ha en trevlig lördag!

Hejja Byyn!!!


Snabb uppdatering

Noahs andra tanden är på G...även den nere i munnen!
Noah vägde igår 10 015 g, och har alltså bara gått upp typ 200 g den senaste månaden..så de kanske börjar avta nu...han är ialla fall 74.5 cm lång!! Stora killen..=)

Nu ska jag göra American Pancakes!!

Mina lilla ganster

Han går numer under namnet Ganstern den lilla karbaten här i hemmet!! Bara på några dagar har han blivit extremt busig, och han verkar så otroligt medveten om vad han gör...han är ju bara för go!! Fast emellanåt kan man bli lite less på honom..idag har jag fått stängt in honom här i vardagsrummet..men de är fortfarande sladdarna som är roligast, och att klättra..idag skulle han dra sig upp med hjälp av bordet, men vårt bord är så lätt, så istället rasade allt ner ifrån det..en halv trocaderoburk(den var kvar sen igår, jag har inte druckit den) i golvet bland annat...han har lyckats få till ett busansiktsuttryck också!! Vi promenerade hem till mamma på eftermiddagen, där fick han kuta runt i gåstolen...jisses vilken fart han får upp nu alltså...

Idag har han stått upp utan att hålla i sig också..typ 10 sekunder stod han, och det måste jag väl säga är grymt av en 8 månaders kille..=) sen kastade han sig framåt för att jag skulle ta emot honom..han älskar verkligen att busa...slänga han i luften, flyga flygplan, kittla..han tycker de är jätteskoj!! =)



Busminen!

Han blir nog en riktig liten busunge den här killen! =) Precis som småkillar ska vara.. (kommer jag få äta upp detta eller..haha=)


Imorgon ska vi på shoppingtur  med mormor..myys! På fredag är tanken att vi ska ta oss till Öppna tillsammans med Nova och hennes mamma..på lördag jobbar Simon på kvällen, och jag vet inte riktigt vad vi ska göra..alla ska visst ut på lördag..så jag och Noah får väl köra på en myskväll..=) Söndagen är tom på planer än..Simon jobbar då också..så det kan väl bli så att vi är lite släktsociala..haha..ovanligt eller inte!!

Åå måste tipsa er om något...Gör någon glad genom att skicka ett
Nallebud!! Snällaste Ellen hade skickat oss ett Nallebud, och jag blev såå glad när jag öppnade paketet och läste det lilla söta kortet!! Det behövs så lite för att man ska piggas upp! Så skicka ett Nallebud till någon ni tycker om eller till någon som behöver lite gädje! Tusen tack Ellen, vi blev jätteglada!!!


onsdag och kanonväder

Idag är det onsdag, mitt i veckan igen!
Kan inte veckorna se till att gå lite långsammare..det står inte på förrän Noah blir 1 år nu..tjitt, sjukt va tiden går fort!! Vi ´har inga planer för dagen..Simon kommer inte vara hemma förrän vid 18 ikväll..så vi är utan bil hela dagen..kanske att vi ger oss ut på en promenad för det är verkligen kanonväder ute...solen skiner och för tillfället är det 2 plusgrader..Blir en fin dag idag! =)
Igår hade vi också en toppendag..jag jobbade i och för sig, men Noah och mormor hade varit ute i 2.5 timme...skönt att han får i sig lite frisk luft..=) Nästa vecka ska jag också jobba..2 timmar på måndagen, och sen hela tis och ons! Skönt med lite extra slantar..=) I måndags ringde dom från Murgårdsskolan också..men tyvärr var min telefon på ljudlös, så jag hörde inte..så har de varit 3 gånger nu eller nåt, så snart slutar dom väl att ringa!

I helgen hade vi också kanonväder..i söndags åkte vi till Högbo med Mia och Dallas och grillade korv och solade oss! Det var riktigt trevligt! Skämmes på oss som är så dåliga på att ses..haha! =) Det känns att våren är påväg, vi får bara hoppas att det inte kommer nåt bakslag med minus 15 grader nu...pallar inte de!!

Näe, om man ska äta lite frukost, och byta bajsblöja då kanske...någon har nämligen gjort i byxan..=) Så får vi se vad dagen har att bjussa på!!

Puss o Kram

En ny deal

Jag har fått mig en ny deal!!
Simon kom med den igår!
Madde, vet du vad!!? OM jag håller mig från skräpmat, kakor, godis, chips osv...fram till dess att vi planerar åka till värmen, så kommer Simon betala min resa!!!!!! Nu ska jag städa bort allt godis, som faktiskt står mitt framför mig på rumsbordet..och sen äta frukost och ta en promenad!! Jag, Madde och kidsen ska till värmen, och magen ska väck!!!
Nu kör vi, Nu kör vi gärnet...;0)

Hejja Sophy!!
(måste ju peppa mig själv, den här dealen kan jag inte förlora)

Inge Studenternas i år

Det blir tyvärr inge Studenternas i år! Gurkorna vann igår med 4-3 efter att ha spelat jättebra dom första 15 minuterna i andra halvlek, medan SAIK spelade sin sämsta kvart! Inte en passning eller brytning gick som den skulle, och spelarna snubblade och hade sig på isen...under den kvarten gjorde tyvärr VSK 3 mål, och drömmen om en final är ett minne blott!! SAIK spelade däremot jättebra sista halvan av andra halvlek, och var såå nära en kvittering i slutminuterna, men tyvärr inte!! Jag ändå inte påstå att jag är besviken! Den här säsongen har varit riktigt överraskande, med så pass många nya och unga spelare i laget är det grymt bra att nästan ha tagit sig till final!! Edsbyn får nog se upp i framtiden, får alla våra ungdomar spela ihop sig lite till, så blir SAIK grymt i framtiden!

Så näe, jag är inte bitter, jag är överraskad och glad över att det ändå har gått så otroligt bra för SAIK i år...sen kan jag väl erkänna att jag tycker det är jättetråkigt att det inte blir en SAIK-byn final i år också...men nu jävlar Byn, nu vinner ni ett 6:e raka SM-guld!! Utklassa gurksen!!

Tack för denna säsong SAIK, jag blickar redan framemot nästa, den kan bli grym..=)



Tanden!

Tittar ni noga så ser ni Noahs första tand på den här bilden!! =) Han badar på bilden och var alldeles galen..=)



Synd att jag är sån dålig fotograf, eller att vi har sådan dålig kamera..;0) För annars hade den här bilden blivit riktigt bra..nu är den suddig..suck!



Det är gott med plastanka!! =)


Lördagsmorgon

Godmorgon på er!
Min morgon har sannerligen börjat gott!
Jag fick sovmorgon eftersom Simon var snäll och gick upp med Noah i morse..efter någon timme kommer mina älsklingspojkar in med frukost på sängen åt mig!! Lovley!! =)



Vet inte vad dagen kommer bjuda på..inga planer förrän till kvällen! Då ska jag hem till moster och kika melodifestival! Vinner (F)ugglas så vet jag inte vad jag tar mig till!

Igår var jag, Madde och kidsen i Gävle! Meningen var egentligen att vi skulle på Öppna, med båda våra små snorade så de kändes dumt att ta med dom dit och smitta ner andra..så istället blidde de Gävle, och en massa shopping!! Såklart åt Noah! =) Vi lyckades hitta 1 par svarta jeans, 1 par blå jeans, 3 mjukbrallor, Badshorts, Cheap Monday scarf..=), Mössa, och jordens finaste Hood!! Den var grym, och jag är kär i den! =) Tror väl att det var allt..haha..men hade presentkort på Lindex så de blev inte alltför dyrt..och dessutom var det 50kr rabatt på barnbyxor på KappAhl..Noah bär nämligen 86 på byxor nu..haha..lite stora, men de gör ju inte så mycket när det är stuprör!! =)



Nya mössan och nya tröjan!



Cool kille eller vad..=)



Snygga jeans..synd att de inte fanns till Simon..=)



Beach 2009 =)


 ♥ ♥ ♥

Sen vill jag avsluta med att officiellt gratulera Hanna & Erik som i september kommer att bli 3 (!!!) Vi är såå otroligt glada för er skull, och vi kan inte låta bli att ta åt oss litegrann av äran..hahah! =) Vi längtar tills ni kommer hit!

♥ ♥ ♥

Det är så roligt, för det är många nära vänner som har blivit eller kommer att bli föräldrar under året..=) Snacka om att det smittar av sig..haha!!

Badtamj!

Efter en dag full av mys...och pyjamas fram till klockan 2!! (jaa, man får ha pyjamas hela dagen om man vill, speciellt när man leker, och myser och läser och sjunger..de tycker ialla fall mamma Sophy=) Hur som helst..vi fyllde ialla fall badbaljan med vatten och sen fick Noah sita och leka och plaska!! Han älskar ju att bada, så det är så roligt att se honom!!

Nu ska jag snygga till mig litegrann och sen blir det lite miniparty! =) Jag ska ta mig en kopp the med honung, mjuka upp halsen inför kvällens sjungande! ;0)





Under skrivandets stund har Noah lärt sig att prutta med munnen...han sitter och pruttar med den hela tiden och det bara rinner dregel! Sååå underbart söööt!! Älskade älskade barn! Mammas ögonsten!!



Nemos lilla hörna! Tror han tycker de är skönt med en egen plats! Dit Noah inte kan komma och bråka!

Öppna förskolan

Igår skulle jag och Noah gå på Öppna med Madde och Nova...vi hade bestämt oss för att promenera dit så barnen fick sova i vagnen för att sedan vara pigga att måla litegrann! När Madde kom hit var det snökaos och vi funderade ett tag på att ta bilen men NEJ, vi skulle ju faktiskt gå..så i en mildare form av snöstorm tog vi våra vagnar och traskade till Öppna...när vi väl kommer dit ser det så lungt ut, och tacka sjutton för det...det var inge Öppna igår!! SUCK!! Vi gick hem till mamma en sväng, och sen bestämde vi oss för att åka ner på Babyträff på Kanalkyrkan istället..Det var inte så mycket folk där..men det var trevligt ändå..roligt att se lite annat! Efter det blev en tur på stan och mat på Jensas..vi var hemma igen vid halv 7..haha, jag och Madde kan ta död på timmar vi! =)



Nu har dom ialla fall bekräftat själva, det jag och Madde sagt hela tiden...Noah och Nova är nu officiellt ihop! Igår pussades dom heela tiden..=)

Ikväll ska vi hem till Malin och Anders...Simon kläckte nämligen idén att vi skulle ha Singstar fest ikväll! Japp..på en onsdag..men lika trevligt är väl det..själv är man ju ledig hela veckorna ialla fall! Tror Noah ska få sova hos mamma ikväll..så kan vi sjunga och skråla som bara den..han brukar ju inte bry sig speciellt mycket ändå..men kan ju vara skönt med liite sovmorgon imorrn iallafall..för ett eller två glas vin slinker sanneligen ner ikväll..;0)



Noah gör ett försök att ta sig från soffan till bordet..



Såhär glad är jag när jag får stå och hoppa i soffan!







Morot är mumma!! =)



Mys och Bus i soffan!



Umeå på besök..=)



I helgen hade vi besök...inte vilket besök som helst..utan finbesök från underbara
familjen Hägglund! Helgen kan kanske sammanfattas med ett ord..KAOS! =) Fast ett mycket trevligt kaos..=)

Dom kom hit på torsdagnatten och på fredagmorgon åt vi frukost och mös..Johan var lite sliten, Simon jobbade så jag Hanna och kidsen bestämde att vi skulle åka till IKEA så Johan fick vila...dessvärre var det magsjukan som slog till på stackars Johan..så vår dag spenderades hemma hos mamma!! Jag, Simon och Noah spenderade även natten där, för att slippa ta del av magsjukan..Johan var inte så jättepigg på lördagen heller..så vi tog ännu en tur till IKEA och Valbo då..den här gången med Simon..på kvällen blev det mys hemma hos oss och Melodifestival...skandal som vanligt..men den där (¤=)"(/##() Uggla går väl och vinner hela skiten!!
På söndagen var Johan piggare, och vi fick äntligen till vår Utedag..vi åkte till Svartviksstugan och grillade korv och fiskade..småbarnen åkte även pulka..och min stackare trillade av någon dum (läs mig) anledning ur pulkan, med ansiktet i snön..stackaren..men de gick över fort..=) På eftermiddagen blev de bandy..och Hanna och Johan fick se sin första bandymatch..bara sista 30 minuterna, men ändå!
Vår lägenhet har dessa dagar sett ut som ett yrväder...KAOS!! Det har varit leksaker ööööverallt!! Ni kan ju tänka er när 4 vuxna, 2 barn och 1 hund ska samsas på 60 kvm... Men som sagt..vi hade ett mycket trevligt kaos..och nu hoppas vi att vi kan komma upp om några veckor..så vi kan leka litegrann igen!! =)
Underbara människor, vi saknar er!!






Trötta kusiner!!

Gangster Bebis!

Vår lilla söta snälla Noah verkar växa upp till en liten GangsterKid!! Han har lärt sig att ta sig framåt och hittills idag har han:

Jagat Nemo X antal gånger! Så nu har han fått sig en hörna bakom soffan, dit Noah inte når..ÄN!

Försökt klättra från soffan över till bordet

Blir arg så fort han inte får göra som han vill..eller klarar av att ta sig från soffan till bordet!

Sliter i mammas gardinger, jag flyttar honom och han "kryper" tillbaka direkt..så nu hänger gardinen några varv runt stången..

Högfärdshostar och flinar som en galning efteråt för att han tycker att han gjort någonting busigt..

Kryper fram och trycker på Recievern

Försöker resa sig upp mot soffan, och blir galen när han inte klarar det

Är som besatt av mammas dator!!

Detta är bara de han har gjort nu från 9-10.30...Ganster eller vad!! Det är nu de börjar, bara vänja sig..haha! =)

IKEA och Bandy

Noah och jag har tillbringat dagen tillsammans med mor och bror på IKEA! Mycket trevligt! Annars har det inte hänt så mycket..vi hade en mysmorgon och gick i pyjamas fram till halv ett..=) Sen våldgästade vi Malin, Anders och Carl en sväng och sen har det städats! Vi får nämligen finfrämmande från Umeå imorgon! =) Ska bli väldigt trevligt..som vi längtar!! Busa och mysa (?) litegrann med LisFisen..=) Vet inte hur mycket man får mysa med henne nuförtiden, men busa är nog inga problem..haha!!

Igår var jag och Simon på bandy!! Mamma kom och kidnappade Noah (jag tror hon hade lite abstinens eftersom hon inte haft honom på över en vecka när vi varit borta), så då passade vi på att dejta litegrann! Det blev kvartsfinalen mellan SAIK-Hammarby! Inte världens bästa match direkt, men dom vann ialla fall! Och vädret kunde inte ha varit bättre..så de var en trevlig kväll! =) Får väl hålla tummarna för att SAIK spöar Västerås i semin nu då bara!!

Nu ska jag hoppa i säng! Imorrn är det dags för föräldrarträff! Ska bli skojjigt! Sen ska det handlas litegrann och dammsugas och torkas golv!

Gonatt på er och sov så gott!

Sportlovsresa söderut!

Dags att uppdatera lite om trippen ner till Simons hemtrakter! Eftersom vi hade sportlov förra veckan och Simon var ledig så passade vi på att åka söderut för att hälsa på Farfar och Ellen och Farmor och Tryggve!

Vi åkte direkt efter att Simon slutat jobba på fredagen och resan ner gick fin fint! Noah trivdes bra i sin nya bilstol..men tyckte det var lite tråkigt att sitta stilla emellanåt..men det gick bra och vi var framme hos Farfar och Ellen vid niotiden på kvällen! Vi var väldigt trötta när vi kom fram så de blev lite pizza och mys innan vi stupade i säng! Simons pappa bor en bra bit ut i skogen, och det finns ingenting i närheten! Detta gör att det är alldeles underbart att komma dit! Det blir som en återhämtningsresa där man bara kan vara...ta de lungt, mysa och bara bli uppassade! =) Stället har en gång fått namnet Hotell Ostepop och nog är det som att bo på hotell allt..haha..=) Vi gjorde inte så mycket annat än att mysa och ta de lungt...jag tillbringade hela helgen osminkad, okammad och i myskläder...de kallar jag semester..=)



Jag, Simon och Hasse var ute och pimplade en stund på lördagen och en stund på söndagen, vilket var mycket mysigt och skönt! Kan ju inte stoltsera med att vi är några storfiskare direkt..men jag och Simon fick en varsin liten aborre...min var dock störst..thihi!! Dom tillagade vi sen när vi kom hem, i vedspisen (visst heter det väl så=) Katten fick Simons lilla firre, medan jag och Simon åt av min..gottit!

         


Vi hann även med att spela lite yatzy och 1000, kika på Wallander eller om det var Beck =) och äta massa gottig mat!! En superbra start på vår tripp helt enkelt!

Noah hann med att bada i deras nya handfat på toaletten också...helt perfekt var det för honom =)







Någon som njuter eller vad..=)


På måndag förmiddag begav vi oss vidare mot Åmål för att hälsa på hos Farmor och Tryggve! Dagen bestod av bebisdejt med två barndomskompisar (Therese & Therese)  till Simon och deras döttrar Saga och Alva..eftersom jag följer deras bloggar, så var det riktigt roligt att få träffa dom och deras småtjejer =)



         



Det var inte så lätt att fotografera dom små liven...och att få alla tre på bild, var en omöjlighet..=)

På kvällen fick vi finbesök av Sebastian också =0) Jätteroligt att träffa honom..det var nästan ett år sedan sist..det blev Tacos och lite spel..



Tisdagen var fullspäckad! Vi åkte hemifrån på förmiddagen för att ta oss ut till Simon och doms stuga i Köpmannebro!

 

Noah är redo för en dag utomhus! 



Sommartid tar man sig dit via båt, men nu på vintern får man fint knalla genom skog och över broar och is...vi hade turen att få riktigt kanonväder så det var en lyckad tripp! Vi försökte oss på att pimpla lite, fikade, grillade korv, och hade de mycket trevligt.



Noah, pappa och farmor framför stugan..(den högra delen är deras)



Storfiskarn ;0)




Noah tyckte det var skönt att vara ute en hel dag..han klaga inte någonting! Så duktig så! =)
Ölen kanske gjorde sitt ;0) (näe, han drack den inte, om d nu var någon som trodde de..de var bara pappa som skulle vara lite rolig=)
Ellen, har du sett föressten att han hade skorna från er på sig! Varm och gosig var han om fötterna, fast dom var liite stora..haha =)



Vi hade en gammal ligglift med oss ut som Noah fick ligga och sova i, fungerade superbra! =) Han sov som en stock..till och med när han ramlade ur den när vi bar honom..haha..nääe han gjorde inte illa sig och det var inte från någon hög höjd..vi bar precis över marken o så hasade påsen ur..=) men han sov glatt vidare..så ingen skada skedd..=)



Korvgrillning!

(någon lyckades med att göra två snygga vurpor också...se bildbevis nedan..=)


Efter friluftsäventyret åkte vi till Mellerud för en fick hos Simons mormor och morfar



Noah med gammelmormor..



och gammelmorfar..

Efter det blev det en sväng på Bloms innan vi var hemma i Åmål igen! Noah lyckades väl få en sisådär 7 tröjor eller nåt av oss från Bloms, men de e han värd..haha..=) På kvällen var vi helt slut och det blev pizza och mys innan vi stupade i säng.. Onsdan tillbringade vi på stan, haha, vi fikade med Sebbe och kollade lite i affärer..på kvällen blev det bara lugna bullar..Noah passade på och bada i deras dubbelbubbelbadkar!





Noah är fokuserad på att simma efter bunken..=0)

På torsdagen var det dags att åka hemåt igen! Vi gjorde ett stopp i Laxå för att hälsa på Simons farmor och farfar där vi bjöds på god mat!



Noah med gammelfarmor..



och en trött Noah med gammelfarfar...

Bilfärden hemåt gick väldigt bra ända tills vi var i Storvik, en mil hemifrån..då lyckades Noah kräka upp ALL välling som han fått..hela han och bilstolen var full med välling...väl hemma fick han lite  ny välling när han skulle sova..men samma sak hände igen..allt över Simon och i vår säng! Trodde först att han hade fått magsjuka..men han sov sig igenom heeela natten ända till halv nio på morgonen utan mat, så vi vet inte vad det var...kanske en släng av åksjuka..

Det var ialla fall vår tripp! Vi har haft det jättetrevligt och mysigt..det är synd att det är så långt att åka..det tar ju både tid och kostar pengar att åka..så tyvärr går det ju inte att åka så ofta..Men ni är alla välkomna hit när ni har tid och känner för det!!

Tack för allt!!
Och tack för alla fina grejjer som vi fick!! Vi höll inte på att få plats i bilen hem..haha..=)



Mina underbara och fiiina älsklingar!!



Nu har ni fått er en rejäl uppdatering...som jag sa, den som väntar på något gott...;0) Haha

Tävlingen är avslutad

Jag, Mats och Niclas har ju haft en tävling om vem som kunde gå ner mest i vikt fram till och med den sista februari. Dessvärre så vann inte jag, utan det gjorde mister Niclas som gick ner hela 7 kg, och 7 cm i midjan, tror jag de va...Mats gick ner 5,5 kilo och 4 cm i midjan, om jag minns rätt, rätta mig annars Plastis..=) Och själv lyckades jag med 4.5 kg och 3 cm i midjan...I procent slutade detta med att ´jag och Mats hamnade rätt så lika, men NIclas spöade oss med råge! Självklart är det lite ledsamt, men samtidigt är jag otroligt nöjd över att jag gick ner 4.5 kilo!! =) Speciellt när jag har fuskat som en tok dom senaste veckorna..Jag har ju inte ätit min diet mat sen innan jag åkte till Helsingborg, så jag ska nog vara rätt nöjd ändå!
Planen är ialla fall att jag skulle ha fortsatt med Viktklubb från och med idag..men eftersom jag har åkt på någon form av magsjuka/skitsjuka så blev de inte aktuellt...men jag ska fortsätta ialla fall...så håll ögonen öppna så kommer det lite matfoton snart igen..=)

Grattis Niclas..;0)

Noahs första tand!

Nu är den här.. Noahs första tand!!
Nere i munnen börjar den kika igenom! =)
Kände igårkväll att det var lite vasst där nere, men då fick jag ingen möjlighet till att kika i munnen på honom..men idag har jag lurat och trixat för att få se, och nog ser man en liten tandsing allt!! Lillkillen våran är inte så liten längre..tänder och grejjer!! =) Inte konstigt att han ska in med allt i munnen...speciellt våra fingrar..=)

Får se om vi kan få till någon bild på risgrynet så småningenom, idag gick det inte så bra..=0)




Utmaning

Jag har blivit utmanad av Thyran och Fia

Regler:

Det här är svårare än du tror.
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn,
Alla svar måste vara riktiga, inga hitta på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon har gjort.
Du får heller inte skriva samma svar på två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.
Lycka till!


1. Vad heter du?: Sofie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Söta
3. Flicknamn: Smilla
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Snickare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Schampoo
10. Plats/stad: Sandviken ;0)
11. En orsak att vara sen: Snökaos
12. Något man skriker: Sluta!
13. Film: She´s all that
14.Något man dricker: Smirnoff Ice
15. Band: Satin(band) haha =)
16. Djur: Snok
17. Gatunamn: Storgatan
18. Bil: Seat
19. Sång: Sommartider


Nu utmanar jag:
Hanna
Anna
Mija
Malin

Johanna

Ett stort tack..


..till Thomas och Elin för att ni tog hand om Noah idag!!
Det var verkligen guld värt!



Lyckades vakna upp med magont iimorse, och dagen har spenderats springandes mellan soffa och toalett!! Tack och lov inga kräkor, men tillräckligt jobbigt ändå!
Simon har mått precis som mig, och vid tre-tiden kom min kära bror och hämtade vår underbara son!! Att inte ha energi till att orka ta hand om sitt eget barn är plågsamt, men tack och lov varade det bara i några timmar! Nu är vi skapligt fit for fight igen, men Simon blir ändå hemma imorrn ifall det är något som smittar!

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova!


En längre uppdatering om vår semestertripp m.m. dyker upp...promise!! Likaså har jag blivit utmanad..de kommer också!! =)

Den som väntar på något gott....