Julen 2008

Vår jul har varit alldeles fantastisk..Dan före åkte vi (som vanligt) hem till mamma för att sova där...Det har blivit något av en tradition att vakna upp hos mamma på julafton och trots att vi nu bor i Sandviken och inte alls har långt dit..är det inte riktigt jul utan att vakna upp hos mamma..haha! =) Julmorgonen började med att Noah fick öppna en julklapp från tomten och sen blev det mys hela familjen i mormors säng..=0) Haha!!



Efter det tog jag, Simon och Noah ett julaftonsbad..det är ju bäst att passa på  när det finns ett badkar..=)




De blev även en massa mat och såklart Kalle Anka!






Kan ju tala om att Noah satt fastklistrad framför Kalle..! =)



Som tur var, hade vi varit snälla i år också, och tomten kom med MASSOR av julklappar!! Noah fick nog nåt av ett rekord, och ändå var bara två julklappar från oss..=) De bästa han fick måste nog ha varit Gåstolen från mormor! Den är verkligen en succé! Han ÄLSKAR den!! Mammas favvo till Noah´var nog Adidasskorna från Anna..,;0) Märkesfixerad som man är!! Näe men vi fick massor med fina saker!! Bland annat ska jag få gå på Ansiktsbehandling och på Manikyr! Helt purrfect!! 

 



Juldagen var det dags för tjejpartaj! Och Noah skulle sova borta för första gången!! Det hade gått alla tiders..han hade somnat klockan åtta och sovit till halv nio..på morgonen efter...inget gnäll på hela dagen/natten!! Han är så duktig vår älskling! Säger aldrig nåt! Själv hade jag jätteroligt tillsammans med Anna, Madde, Malin och Marie! Roligt att kunna gå ut med alla mina favvotjejer samtidigt..=) De var en lyckad kväll/natt!

Annandagen tillbringades i soffan heeela dagen..=)

Annars så har jag umgåtts med min älskade Poffi, vi har fikat, fikat, fikat, ätit, ätit, ätit och gått i affärer, gått i affärer och gått i affärer!! Har vart helt underbart att ha haft dej hemma gumman och jag kommer sakna dig något enormt nu när du åker tillbaka! De är något som kommer att fattas här!! Älskar dig min vän!




Imorrn åker vi ner till Norrköping för att fira in det nya året tillsammans med Hanna och Erik! Det ska bli jätteroligt!!

Så nu hör ni nog inte något på ett tag igen!!

Föressten, God-Jul på er ;0) och Gott Nytt År!!


Julkalendern 2009

Okej, jag är egentligen inte så dömande..(eller är jag?!) Men, jag tittade precis på inledningen till julkalendern OCH...den verkar ju inte bra för fem öre!! Oavsett hur lite man ser, så ska det väl ändå vara lockande..speciellt när man ser tillbakablicken från den...Njae, den gick inte hem hos mig ialla fall..Inte verkar den speciellt barnanpassad heller...tråkigt! Jag hoppas att det bara är jag som har fått fel uppfattning om den...någon annan som har sett den, som kan tala om för mig att den faktiskt är bra?! Så jag får lite hopp om att Noah ska få se på bra julkalendrar i framtiden!

Tacka veta ja, Sunes jul, Klasse Kock, Kurt Olsson m.m..de var tider de..=)

Trolltider pratar ju många om, men den kommer jag faktiskt inte ihåg..men den gick ju faktiskt -85, så de är väl inte så konstigt om man inte kommer ihåg den..=)

Haha, nu blev ja fast på youtube o kollade julkalendrar! Kurt olsson är ju bara underbar! =)

Haha!! Meeen Aaaarne!!!

Söndag hela dagen..

Sista dagen på den här veckan också...jag säger de igen, jag förstår inte vart dagar, veckor, månader tar vägen...jisses! Var hemma hos Anna igår kväll och vi kom fram till att jag inte varit där på typ 5 månader...de kändes som det var två veckor sedan vi satt ute på deras tomt och åt pannkakor med grädde och hemplockade hallon..helt sjukt vad tiden går!!
Hade ialla fall en jättetrevlig dag igår...Anna Mats och Iris kom hit och fikade på eftermiddagen...Simon skulle på lite partaj i Gävle på kvällen så Anna bjöd me mig hem på mat! Och inte sjutton tackar man nej till Pelles mat inte!! Jag hamnade på värsta lyxmiddagen igår...räkor, pastramilax, ägg, bröd, krabbröra m.m till förrätt..sen kikade vi tv (dansbandskampen, haha) och sen fick vi baconlindad kyckling med potatismos med getost och lök som var gratinerad i ugnen! Kan lova att det var gott!! Så hade en riktigt trevlig dag igår!! Så skoj o ha Poffi hemma ett tag nu..=)

Om en stund ska vi åka iväg till Valbo och kika om vi kan hitta några julklappar..vet inte riktigt vad jag ska köpa för nåt..vi får se helt enkelt! Sen blir de nog bara lugna puckar ikväll..Funderar på om vi ska göra i ordning julskinkan..får se..eller så blir de hemgjord pizza kanske...nåt mys blir de nog! Hyra film..ja som sagt, vi får se!

Ska ta och packa Noahs skötväska nu..så ska vi  väl bege oss om ett tag!

Kramar på er!


Julklappsshopping

Fortfarande inte riktigt kry...Simon är på väg in till Gävle, men jag och Noah(?) orkade inte riktigt följa med!! Istället sitter jag och shoppar julklappar hemifrån! Supersmidigt ju! När man hittar de man vill ha ialla fall...och när kortet fungerar!! Är så gott som klar med mina köp nu..snacka om smidigt! Är väl lite småsaker som ska fixas, men har ialla fall klarat av de mesta! Speciellt alla klappar till småttingarna! Dom roliga klapparna!! =) Fast jag har ju den svåraste kvar!! Simon!! suck! ;0) Noah ska få nåt mer också..Får se om man orkar ge sig ut i några affärer idag...skulle ha vart till Gävle..men Simon är ju ledig måndag och tisdag så då får man väl fixa då då...och då är ju Poffi här också! =) Äntligen!! Hoppas ni kommer i lagom tid, så ni hinner hit en sväng idag..annars får vi lekas lite imorrn..=)

Kanske man ska stoppa lite mat i magen!! Noah skulle behöva vakna också..de är ju mattajm för honom också!!!

Bota min förkylning!

Har du några tips på hur man botar en förkylning?

Jag har för mig att jag hört några tips förr, nu skulle jag vilja ha några igen!! Jag är sååå snorig och mitt huvud känns som en sten!! Jag vill inte vara sjuk!! Jag vill bli frisk fort...jag ska ju handla julklappar och så är det party på juldan..tills dess ska jag vara helt kry! Imorgon kommer Poff hem, då vill jag också vara frisk! Så tips någon??

Stämmer det att man ska stoppa en vitlök i vadera näsborre..;0)

Kram på er!


Förkyld!!

Fy vad de är jobbigt med en stickande och rinnande näsa!! Jag har ingen feber, inte ont i halsen, men ändå känns det som att jag är dödssjuk...pga av en snorig, rinnande, täppt näsa...hmm...Men man blir ju dåsig i huvudet och får rinnande ögon! Känner mig som stans sämsta mamma när jag inte orkar göra nåt med Noah, och bara känner mig irreterad när han gnyr litegrann!! Usch och fy på mig!! Han är ju så otroligt snäll så jag skäms! Hur som ska ialla fall mamsen komma och hämta honom när hon har slutat jobba! Så jag får vila mig litegrann och sova! Vill ju få bort förkylningen fortare än fortast! Som tur är är ialla fall Noah lite bättre i sin! Inatt har han fått sovit i vaggan igen (han har sovit mellan oss två nätter, för jag är så fjantig när han e sjuk) han vaknade till och gnydde vid fem, så då tog jag upp honom och la han mellan oss..så då sov han fram till halv åtta...så jag kan ju inte klaga över att jag inte får sova ialla fall!! Duktiga skrutten!!

Efter nyår blir de nog introducering av eget rum...vaggan börjar bli för liten och han börjar ju röra på sig en massa, så han ligger och vrider huvudet mot insidan av vaggan, vilken inte är så mjuk...så då ska vi prova med egen säng istället..får se hur det går! Men fortsätter han sova såhär bra så är det ju inga problem..blir väl jobbigast för mig som vill ha honom nära..men men!!


Hur man kommenterar!

Jag får veta fler och fler som läser min blogg! Vilket jag såklart tycker är jätteroligt!! Anledningen till bloggen är ju egentligen att jag ska ha minnen för mig själv..mitt mål är, om jag nån gång kommer orka göra det, att skriva ut alltihop..speciellt det jag skrivit sedan Noah föddes...men såklart skriver jag ju för Er skull också!

Som jag har förstått det är det många som inte vet hur man gör för att kommentera ett inlägg...och nu hade jag tänkt berätta det för er, så har ni inga undanflykter med att inte lämna en kommentar hädanefter..;0)

Jag vet inte hur man gör, jag vet inte vad jag ska skriva osv. är standard svar när jag frågar..haha!! =)

Längst ner under inlägget ser det ut såhär:  2008-12-16 @ 23:11:27
Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks (0) Då klickar ni där det står kommentarer (inte de som står här ovanför utan det som står under den här texten.. och sen kan ni skriva er hälsning...Lätt som en plätt helt enkelt..=0)

Inte den bästa på att förklara, men va fasen...


Här nere--->

Noahs Namngivningsceremoni

Lördagen den 6 december 2008 var det äntligen dags! Efter mycket velande fram och tillbaka hade vi bestämt oss för att ha en Namngivningsceremoni för Noah istället för ett dop! Vi kände att vi inte riktigt kan stå för betydelsen av ett dop, och att det istället skulle bli för traditionens skull om vi skulle välja att ha ett dop! Därför blev det istället så att vi bestämde oss för att ha en Namngivning! Då genomför man ceremonin på egen hand, eller genom en officiant om man hellre vill de, vi valde ialla fall att genomföra våran helt själv!!


Eftersom det ofta kan kännas långdraget på såna här tillställningar bestämde vi oss för att inte ha något avancerat! Meningen med att ha något över huvudtaget var ju för att vi ville fira vår älskling och dessutom ha en fest för att välkomna honom...det som betydde mest av allt var ju ändå att ha all Noahs släkt och vänner samlade tillsammans för att vara med om detta! Det var väldigt glädjande att så pass många kunde komma och närvara på ceremonin, trots att det var i juletider..



Ceremonin hölls i Bystugan i Lund, Årsunda! En väldigt mysig plats! Ceremonin hade vi lagt upp såhär: Först höll vi ett välkomsttal, och förklarade för folk varför vi valde att ha en namngivningsceremoni och inte dop eller barnvälsignelse...Sen inledde vi med att spela låten "Det är du" av Shirley Clamp, verkligen en sång att rekommendera! Vi berättade lite om Noah, varför vi valt det namnet och vad de betyder..Vi presenterade Noahs Gudmor Lotta och varför vi har valt henne! Vad vi förväntar oss av henne, och vad en gudmor betyder i våra ögon! Sen fick Lotta tända ett ljus för Noah och vi avslutade med att spela Älskade Barn och hänga ett halssmycke runt Noahs hals..det var vårt minne till honom från dagen!!



Efter ceremonin blev det fika och minglande! Gästerna fick i uppgift att skriva ett inlägg i "Noahs gästbok" samt fotograferas till den! Detta är tänkt att bli ett minne till Noah i framtiden..med fotografier och hälsningar från släkt och vänner! Vi bjöd på mat, och så hade vi tipspromenad! Och så hade vi ju presentöppning!! OJ, vad mycket fint han fick vår lillskrutt!!



Det blev en mycket lyckad dag! Och Noah var det underbaraste barnet i världen! Han sa inte ett knyst på hela dagen..inget gnäll eller klag What so ever! Trots att det blev dåligt med sömn och alla ville hålla i honom hela tiden så klagade han inte! Han gick från famn till famn och trivdes som fisken i vattnet!! Helt ofattbart hur man kan vara så snäll!!


Tack alla underbara människor som gjorde den här dagen så minnesvärd!! Många åkte långt för att vara med på Noahs dag och det är vi er enormt tacksamma över!! Och tack för alla fina presenter som han fick!



Vill även passa på att tacka alla som bidrog med hjälp på alla sätt och vis!! Med allt från bakning, dukning, lagandet av mat, och undanplockandet under dagen!! Utan er hade det aldrig gått! Ni är guld värda!! Ingen nämnd ingen glömd! Ett extra tack måste jag ändå ge till min underbara mor, som ställt upp och vart barnvakt när vi behövt baka, handla och planera, som har hjälpt oss med planering, med handling, med bakning, med dukning, med matlagning, ja med rubbet helt enkelt! Utan dig hade vi aldrig klarat detta!! Tack för att du finns! Vi älskar dig!



Det är du

Här är låten som vi inledde Namngivningen med!

Det är du


Två människor möts nånstans
För att leva ett liv ihop
En längtande dröm blir sann
Man vänjer sig vid varann
Och livet får en början på nytt 
Och då ser man ingen ände
För det händer ju till slut
Det vackraste två människor kan ge 

Och det är du vårt liv, vår kärlek
Ja, det är du som blommar upp för oss idag
Vi ser våra egna liv i dig i din närhet
Skapat från något äkta
För svaret på vår kärlek finns hos dig 

Den känslan är allt för oss
Att finnas till för dig
Och nu står vi här idag
För att aldrig glömma av
Att livet fick ny mening när du kom 
Och nu ser vi ingen ände
För det hände ju till slut
Det vackraste två människor kan ge 

Och det är du vårt liv, vår kärlek
Ja, det är du som blommar upp för oss idag
Vi ser våra egna liv i dig i din närhet
Skapat från något äkta
För svaret på vår kärlek finns hos dig 
Och nu ser vi ingen ände
För det hände ju till slut
Det vackraste två människor kan ge 

Och det är du vårt liv, vår kärlek
Ja, det är du som blommar upp för oss idag
Vi ser våra egna liv i dig i din närhet
Skapat från något äkta
För svaret på vår kärlek finns hos dig

Skapat från något äkta
Ja, svaret på vår kärlek finns hos dig


Älskade Barn

Här är den andra sången som vi spelade på Namngivningen!

Älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.
 
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.
 
Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.


Noahs presenter!

Noah fick massor med fina presenter på sin namngivningsdag! Och efter flera önskemål tänkte jag att ni skulle få äran att se vad han fick! Kanske får ni några tips på vad ni kan önska er till er barn..=)



Av morbror fick vi en Saccosäck..=)



Av gammelmormor fick han en sparbössa och nappburk från Cult Design



Av Madde fick han ju Nike skor när han föddes, så ni kan väl räkna ut att detta är från henne, Oskar och Nova kanske...märkesjeans a la Cheap Monday!!! ;0)

              

Som synes fick han en massa fina böcker, så nu ska han bli BokKlok..=)



En SAIK-mössa från Lelle och Linda



Ett fint halsband av farmor och Tryggve



Carl kom med ett par skor, så nu ska dom ut och springa tillsammans!



Gammelmostrarna tyckte han skulle ha nåt fint att äta på! De tycker mamma var bra!



Enligt farfar ska det läras i tid om bilar och grävmaskiner..=) De bästa med boken är (tydligen=) att den låter också! haha!
Ett bidrag till framtida bilköp (kanske) fick han också



En fin ram från gammelfarmor och gammelfarfar!



Mormor planerar också för framtiden..=)

  

Å så fick han lite kläder också!!


Jaa, som ni kan se, fick han en hel del roliga och fina saker!
Tack alla så hjärtligt!

Snorigt place!

Jorå, här snoras det minsann! Tror att Simon har dragit med sig lite basillusker från jobbet..eller så kommer det från någon av alla sjuklingar som var på namngivningen! Simon var ju hängig förra veckan, så de var väl inte konstigt att de blev min och Noahs tur också...ingen feber än ialla fall..men stickig näsa och hosta är rätt drygt de också!!

Har gått i mysdress två dagar nu, men imorrn ska jag försöka få ut oss utanför dörren! På torsdag är de ju föräldrarträff igen, och den vill vi gå på, så då måste vi va friska! Sen på fredag kommer Anna hem! ÄNTLIGEN! (Fylking utrop=)

Imorrn är det en vecka kvar till julafton! Helt sjukt, men men!! Jag har inte köpt några julklappar heller...fast jag ska inte köpa så många... de blir mycket mindre i år än vad de har varit förr..eller blir de det?! jaja, de får visa sig!

Madde och Nova har varit här idag också!! Lillstumpan! Så go!!





Åå de här e min tjej de, tänker Noah!



Å hon är sååå fin! =)

Då var dagen över



Imorgon är det ny vecka..helt ofattbart va fort det här halvåret har gått...jag kan inte förstå att Noah snart är 5 månader! Tänk att vi har fått leva tillsammans med vårt lilla charmtroll i 5 månader!! Helt underbart!!

Visa dagar får man verkligen en tankeställare på hur bra man har, men samtidigt blir man rädd för att förlora det..det känns som att det kan gå så otroligt fort...idag har jag fått mig en sådan tankeställare...någonting har skett, som gör att jag i dagsläget inte alls mår bra..jag lider och är ledsen...jag finns här men ändå har jag så svårt för att veta vad jag ska säga och göra..det känns som att det inte finns några ord som jag kan säga för att göra allt bra...jag är dålig på sånt här..men jag finns, jag ställer upp, jag lyssnar och jag försöker!! Jag älskar er!!!



Haha, de e gott med majskrokar!! Lite roligt att dom fastnar på läpparna!

Idag har vi vart hemma hos mamma och matte! Mats bjöd in sig själv på mat igår, vi skulle laga, han skulle betala och vi skulle vara hemma hos dom...haha!! Han e rolig den där..=) Men va fasen, det tackar man ju inte nej till!! Vi slog på stort med hemlagad potatismos och ugnsstekt falukorv...riktigt smaskigt va de!! Sen har vi gett oss in på ett vad också...det är jag, Mats och Niclas!! Vi har en vadslagning om vem av oss som kommer gå ner mest i vikt fram till och med 28 feb! Vi har inte kommit fram till nåt pris ännu..men jag ska filura lite! Har ni nåt tips, får ni gärna komma med förslag! Vi har ialla fall vägt och mätt oss idag...och nu ska kilon och mage bort, så är det bara!! Jag ska vinna helt enkelt!! =) Önska mig lycka till!! Jag tänker dock mjukstarta nu, och sen från och med 1 januari tänker jag tokköra! Men motionen ska jag börja med nu, och från och med idag är de slut på kakor och godis!! Förutom i jul då såklart!! Någon som vill ha kakor?? I så fall är det bara att komma och hämta imorgon, dom kommer nämligen åka i soporna annars!!! Tror mor skulle hämta lite, men jag måste bort med de härifrån, annars kommer jag aldrig kunna stå emot, speciellt in med tanke på att jag har en hel burk Chocolate Chip Cookies i frysen!!




Måste ju bara visa en bild på Noah från Namngivningen! Var han inte göörsöt så säg!!
Inlägget dyker upp snart också..och mer bilder!!

Film!!




Visst är jag väl duktig?!




Mamma är också duktig som uppdaterar som en tok idag..;0)
(har ni tur kanske ni får ett inlägg om Namngivningen idag också)
Nu ska pappa och Noah förflytta sig från Saccosäck till badbalja!

Nakenfis

Från Babygymet till Saccosäcken..Naken!

Noah ligger och myser i Saccosäcken nu, naken! Såå skönt för honom! Och man ser verkligen att han njuter!

Nova, blunda nu! ;0)
Carl också för den delen, vill ju inte att du ska bli avis..;0) Haha!




"Sova sova säng säng säng"

Jodå, sömnen och läggningen går fortfarande fin fint! Sover hela nätterna utan mat, och somnar själv! Är han inte duktig så säg! Vissa nätter kan han dock vakna upp men då fungerar det att antingen ge honom nappen, eller att ta upp honom i famnen en snabbis! Så skönt!!
Inatt har det dock gått lite si och så! Han somnade själv hemma hos mamma i deras säng igår, (även det ett gott tecken såklart, skönt att han kan slappna av och somna själv även på andra ställen) Men sen inatt har han sussat lite si så där! Eftersom han verkar ha en förkylning på G och besvärades av lite småhosta på kvällen, så fick han sova med oss inatt...Mamma vill ha honom nära då..haha! Men han har sovit oroligt och har inte riktigt kunnat slappna av..inte så att han har varit vaken, men han har gnytt och flaxat runt med armar och ben i sömnen..så själv har det väl gått sådär att sova..Vid fem flaxade han som en tok, så jag tog upp honom, men han kunde inte slappna av...lite innan sex väckte jag Simon, så då gick han upp med honom en stund, tog feber men bara 37.9 så de räknas väl knappt som feber på en liten bebis..men han fick ialla fall en alvedon, eftersom det verkade som att han hade lite värk i kroppen och besvärades av det...jag somnade och vaknade av att han var arg och skrek vid sju...tog honom under tiden Simon blandade lite ersättning, och vips så sov han...(han har en tendens att kunna gå från galet ilsken till toklugn när man byter famn åt honom, ibland skriker han hos mig och blir toklugn och somnar när han kommer till Simon, eller tvärsom) Ersättningen fick vänta och Noah låg och sov på min arm..myyys! Klockan 8.40 vaknade vi, då blev det mys och ersättning..Nu ligger han i babygymet sedan en timme tillbaka!! (japp, de e helt sant, han har legat där och lekt och pratat och smygkikat lite på tv..;0) Därför jag kan uppdatera så mycket som jag gör...haha!!

Vet inte riktigt varför han har varit så orolig inatt, men de kan väl vara en förkylning på G kanske...jag känner mig väl inte 100 kry jag heller så..Vi får se hur dagen går idag!




Nyvaken efter en förmiddagsvila..=)

Noah sitter!




Jo, nu kan man vl ändå räkna det som att han sitter! Han har ju suttit rätt länge, men då har inte vart så rak i ryggen, och tippat åt sidorna efter en stund..Men i torsdags satte jag honom ner, och då satt ungen! Länge! Och han satt och lekte samtidigt! Han tippade bakåt någon gång, så man vågar ju inte lämna honom sittandes ännu, men satt gjorde han ialla fall!! Filmbevis kommer..;0) Så länge får ni en bild! =)



Lucia

Igår var det Lucia! Då åkte Pepparkaksdressen på, och så åkte vi hem till Mormor och Plastmorfar med frukost och Noah lussade för dom! =)

Världens sötaste Pepparkaksgubbe..;0)




Noahs önskelista till Tomten

Efter önskemål från flera håll, kommer här Noahs Önskelista!

  • Säck/puff (saccosäck/fatboy)
  • Gåstol
  • Leksaker i alla former
  • Presentkort till kommande bilbarnstol (Barnens hus)
  • Nappburk fr cult design med lock
  • Sparbössa Cult design
  • Vit förvaringsficka med fiskare, val, haj och bläckfisk på från Cult design
  • Lampa från Cult design med en palm och apa på
  • fotoram från Cult design. http://www.cultdesign.se/sv/products/series/My__Mini_H08/ http://www.miasonline.se/se/Default.aspx
  • Barnböcker, Elsa Beskow, Astrid Lindgren, Nalle Puh m.m.
  • Min skattkammare
  • Sångböcker
  • Liten cd-spelare att ha i sitt rum
  • CD-skivor med barnmusik
  • Tallrikset + bestickset (Elsa Beskows Melaminservis)
  • Matstol +bricka från Ikea
  • Bäddset från babyproffsen, med limegröna och turkosa cirklar Rätt Start
  • Presentkort Lilla Blå
  • Hand/fot avtrycksram
  • Hoppgunga

 


Ja, de va lite smått och gott som vi har hittat på hittills..sen behövs ju alltid kläder..storlek 74/80 typ...=)Eller 80 måste vi nog ta tror jag! Lite av båda kanske..=)


Jag uppdaterar den igen inom kort..=)


Projekt sova...

..vilket inte är något projekt längre...han har somnat själv tre kvällar i rad nu! Han ligger och "pratar" litegrann och sen somnar han..jag gick in en gång och stoppade i nappen idag, men inget mer, sen sov han!! Underbara älskade Noah, då är så duktig!! Inte minsta gråt!! Sover hela nätterna gör han också! Imorse vaknade han en gång kvar över 5, men då tog jag upp honom, satt i nappen och gungade lite så sov han...ända till halv nio!!

Klockan halv tio mötte vi upp Stina och Alva för sällskap till föräldrarträffen! Idag var vi flera än sist..trevligt! Madde och Isak var ju också där, så vi bestämde att vi skulle åka och hälsa på dom på eftermiddagen! Så efter en lunch på stan med Madde, Nova och Gunilla (maddes mamma) åkte vi vidare hem till Madde och Isak, (inte Gunilla dock) mycket trevligt! Så roligt att umgås och dela tankar och funderingar! Så de får i ta och göra om snart!!

Helgen är än så länge oplanerad, vi är öppna för förslag! =)

l

Bildbevis

Titta då, jag kan visst suga på mina tår!!







Snacka om att vara vig!!

(fast jag lyckades också märkte jag precis..=)

Va´ ä re som händer?

Bara sådär helt plötsligt, har Noah börjat somna själv...tredje gången i rad nu på förmiddagen...Jag trodde att det var något som bara skulle ha hållt i sig igår...men näedå..jag la ner honom i spjälsängen nu på förmiddagen, med napp, gosehund och gosefilten!! Vips så sov han, och jag behövde inte gå in en endaste gång!!! De känns för bra för att vara sant!! De borde komma ett bakslag..såhär lätt kan det vä inte gå?? Eller är det så att han har bestämt att; NU, nu är jag redo!?
Jag kan passa på att berätta att han är vig också..idag på skötbordet, (under tiden mamsen bytte Bajsblöja), tog han tag i benet och drog upp foten till munnen, helt plötsligt ligger han och suger på sina tår!! Jag dööör!! Undra om de smakade gott...han och hans fotsvett..hahahoho=)




Tisdag igen!

Ojojoj, en hel vecka sedan jag skrev, och jag har egentligen MASSOR jag skulle kunna berätta för er...Men så står det självklart helt stilla...suck!
Ialla fall så har sovandet hållt i sig för gobiten!!! I en veckas tid, har han sovit HELA nätterna! fram till halv sju-halv åtta tiden!! Nån natt har han vaknat en gång på natten, men då har jag tagit honom i famnen och vaggat honom lite, så har han somnat om!! Skulle vara riktigt skönt om detta skulle hålla i sig nu!! = )
Idag har vi gjort ytterligare framsteg...jag har ju kämpat på för att få honom att somna själv..och idag lyckades han somna in på förmiddagen i sin spjälsäng..jag fick gå dit några gånger och stoppa i nappen, men han somnade när jag inte var i rummet!! Sen nu ikväll så la jag mig med honom i vår säng..så tänkte jag att vi ligger och myser lite så få se om han somnar, men efter ett tag gick jag upp, och så fick han gosen och låg och jollrade litegrann med den, sen helt plötsligt var de tyst där inne...då hade skruttungen somnat!! 2ggr på samma dag!!! Hejja!!



Gjorde ett test igår ifall han skulle somna om han såg mig, men det fungerade inte, vet inte vad det var som gjorde att det fungerade så bra idag...hmm..


Annars då...bilen går bra...näe då men annars e allt fint..jag och Noah har varit i Valbo med Madde och Nova idag..gått på IKEA och fikat och strosat lite mer..trevligt trevligt!

Igår var jag till Gävle och träffade Hanna en sista gång innan hon flyttar till Göteborg...Vi har ju inte träffats så mycket under de här året, men de känns ändå lite konstigt att hon ska flytta! Skaffa en blogg bruden..=)

I fredags fikade jag med Malin, Carl och Cissi i Gävle, och köpte det sista inför Noahs namngivning som gick av stapeln i lördags! och På torsdagen var jag på första föräldrarträffen! Riktigt skoj, och dessutom går vi med Madde & Isak och Stina & Alva, det var verkligen roligt..på torsdag är det dags igen!

Annars vet jag inte vad jag har gjort...de är väl de!!

Jag kan passa på och tala om för er att jag längtar ihjäl mig till 19:e, då kommer Poffi hem, och ändå mer längtar jag till Juldagen, för då blir de SoffiePoffiParty som aldrig förr! Malin kommer väl få sig en chock..haha..=) Det ska bli jätteskoj ialla fall...kan nog tänkas bli en heldag..hehe! ;0) Noah ska sova borta för första gången då...men de går nog fin fint..har har ju sovit hemma hos min mamma förr, bara de att då har vi varit med också..men som sagt, han har nog inga problem att sova borta..han sover ju bara på nätterna också, så förhoppningsvis e han snäll mot mor min! =)

Nyår är planerat också! Vi åker ner till Norrköping hela familjen och firar tillsammans med Hanna och Erik...det ska verkligen bli jätteroligt!! Ser framemot det mycket!

Näe nu blev detta långt, och då har jag inte skrivit något om namngivningen! 

Ha de fint!

Puss på er!! 


Tisdag..

Noah vaknade kvart i sju imorse...efter att ha sovit hela natten!! Han är ju bara sååå duktigt! Jag hoppas det håller i sig..fast jag kan inte klaga på hur jag har haft det tidigare heller, att gå upp en gång på natten och ge han mat är inte allt för jobbigt faktiskt, men det är väl klart jag inte klagar om han sover hela natten..=) Gick upp med honom till Simon imorse, och så gick jag och la mig och sov en halv timme till...Annars har han fått mat när han har vaknat vid den där tiden, men jag tänkte att vi gör ett försök och se om han klarar sig framemot åttatiden..och jajamänsan..han låg så snällt i sitt babygym, medan simon åt frukost och jag fick sova lite..Sen fick han gröt när jag kom upp! Vi har även hunnit med en portion med potatis-morot och majspuré också..igår och idag har han fått bara puré, ingen ersättning till och det fungerar ju bra..men det är svårt att veta hur mycket han behöver..han gapar ju hela tiden, så man tror ju att han inte blir mätt..men jag mätte igår så att han får ungefär så mycket som det är i en liten matburk, och det bör ju räcka..=) Sen blir det gröt vid 16, och ersättning innan han lägger sig!
Måste ju börja med mellanmål nu också med tanke på att han börjar sova över nattmålet..att bara äta 4 ggr känns lite lite, trots att han är mätt...men lite fruktpuré eller banan till mellis kanske..ska nog köpa majskrokar någon dag också och se om det kan vara något att ha..=)

Han har hittat sina händer på riktigt nu också..förr har han ju bara tittat på knytna näven, men nu har han ut handen och vrider och vänder på den när han tittar på den..såå gulligt!!
Ska bli spännande och se hur lång tid det tar innan han sitter ordentligt själv...han sitter ju nu, men han har ju inte kontroll på sig själv, utan tippar lite hit och dit...så sätter han sig och gungar fram och tillbaka, och då är det ju inte konstigt om han tippar..=)
De här med tänder är också spännande...som han gnager och härjar i munnen så känns det som att något kan vara på G, men det kan ju fortfarande ta månader innan dom dyker upp...vi får väl se helt enkelt!

Jaja, dags att ta tag i bakandet igen då kanske..har en del kvar..=)

Puss på er!


Full rulle

Här är det fullt upp med bakning, städning, julpyntning, planering och på det ska en liten buspojke underhållas!! Men jag trivs ändå..det händer ju något...fast det är liiite mycket kanske.. Jag vill ju att allt ska vara perfekt på lördag..men det får väl blir som det blir...jag tror det blir bra ändå!!

BTW, måste bara säga att ni har varit urdåliga på att kommentera på sistone...bara så ni vet..;0) *puss på er*

Noah har sovit jättebra dom senaste dagarna..i helgen somnade han halv åtta på kvällen och sov till halv sju på morgonen...helt ok..en annan dag somnade han också vid halv åtta, vaknade vid fem-halv sex, åt, somnade om, så sov vi till kvart över nio... Inatt sov han från halv åtta till kvart över sex!! Han är ju bara såå duktigt!! Men helst får han gärna sova fram till halv åtta om jag får bestämma! Det skulle vara perfa...men de kanske kommer..=) Var sak har sin tid...=)

I veckan är det fullt upp..jag ska baka bullar med Madde imorgon eller på onsdag..åka till Valbo eller Gävle en sväng, på fredag blir det dukning..matlagning..så ska det bakas lite mera..så ska upplägget fixas ordentligt..såå jaa, de finns massor att göra!! På torsdag ska vi föressten på föräldrarträff också..ska bli jätteroligt..!

Igår var jag, Noah, mamma, moster Lotta och Kusin Ida på julskyltning..mötte även upp Madde och Nova..gick och kikade litegrann..köpte nån lott...men jag kan ju inte påstå att julstämningen infann sig..regn och rusk..uscha! Köpte med oss en saffranskrans och åkte hem till mamsen och fikade efteråt..Simon och bror kom också dit! På kvällen kom Bror  och Perra hit och kikade film och åt godis!

Ja de var väl de... Näe föressten!! Det har hänt något STORT!! Sandviken har blivit värsta innepinnestället nu!! Först flyttade ju jag och Simon hit, OCH NU, NU flyttar Malin, Anders, Carl och Tyra också hit!! Dom har köpt ett hus på Klangberget!! Såå himlans roligt!!! Både Malin och Maddis på Klangberget...hmm..undrar jag vart vi ska leta hus någonstans nu..;0)





Morgonpigg liten kille..



Nybadad..



..då är det roligt att ligga och leka och busa på skötbordet..



Sen hjälpte han mamma och julpynta!! =)